Μην αφήνεις να σε κατευθύνουν τα
αστόχαστα μάτια, η ηχούσα ακοή και η γλώσσα.
Κρίνε με λογική. (Παρμενίδης, 6ος αιώνας π.Χ.)
ΣΚΕΨΟΥ.- ΨΑΞΕ.- ΚΡΙΝΕ.- ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕ.-

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012

Στην ΑΦΑΝΕΙΑ η ΠΟΛΗ του ΟΡΦΕΑ ΛΕΙΒΗΘΡΑ στον ΟΛΥΜΠΟ. Το τοίχος τής Ακρόπολης τής πόλης  «Λειβήθρων του Ολύμπου όπως και ο μύθος του Ορφέα «, εντός των ορίων τής Ελλάδος ,φαίνεται να κρατούνται σκοπίμως στην αφάνεια…! 

Όλοι οι καλλιτέχνες εμπνέονται από τον κλασικό μύθο του Ορφέα, που κατέβει στον Άδη να φέρει από τον κόσμο των νεκρών την αγαπημένη του Ευρυδίκη, όμως προτού βγει στο φως γύρισε να την κοιτάξει κι έτσι την έχασε για πάντα. Ο αρχαιοελληνικός αυτός μύθος, είναι δημοφιλέστατος και από την Αναγέννηση, έγιναν και θεατρικά έργα και όπερες, για να καταλήξει στις αρχές του 20ού αιώνα να γίνουν και ταινίες. 


Το τοίχος τής Ακρόπολης τής πόλης  «Λειβήθρων του Ολύμπου όπως και ο μύθος του Ορφέα «, εντός των ορίων τής Ελλάδος ,φαίνεται να κρατούνται σκοπίμως στην αφάνεια…! 

Ωστόσο η πόλη του Ορφέα τα Λειβηθρα Ολύμπου δεν είχαν την ίδια τύχη όπως ο μύθος και έμεινε στην αφάνεια.

Το τοίχος τής Ακρόπολης τής πόλης  «Λειβήθρων του Ολύμπου όπως και ο μύθος του Ορφέα «, εντός των ορίων τής Ελλάδος ,φαίνεται να κρατούνται σκοπίμως στην αφάνεια…! 

 H κατανόησή σας, εμπίπτει αυτοτελώς, στις προσπάθειες μας σε Ελληνικό και Διεθνές επίπεδο διεπιστημονικής συνεργασίας, ότι ο κάθε μουσικός επιστήμων, «όταν κάνει το μάστερ μεταπτυχιακό του» , ίσως όφειλε να επισκεφθεί, τον σημαντικό αρχαιολογικό χώρο του Ορφέα την πόλη ΛΕΙΒΗΘΡΑ ΟΛΥΜΠΟΥ με στόχο την κατανόηση και περαιτέρω ανάπτυξη της Μουσικής σύλληψης με την οποία ο ΟΡΦΕΑΣ καλλιέργησε τους επιμέρους κλάδους που κίνησαν το ενδιαφέρον του και του ανθρωπιστικού ιδεώδους σε κάθε κλάδο…
Η αρχαία ψυχή ζει μέσα μας αθέλητα κρυμμένη. Κωστής Παλαμάς 
ΕΚ ΤΩΝ ΛΕΙΒΗΘΡΩΝ ΟΡΜΩΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΤΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ!!!!  
...
*-Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ. Δείτε τους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ. *-ΕΝΘΑΡΥΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ. Δείτε τους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΡΘΡΩΝ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου