Μην αφήνεις να σε κατευθύνουν τα
αστόχαστα μάτια, η ηχούσα ακοή και η γλώσσα.
Κρίνε με λογική. (Παρμενίδης, 6ος αιώνας π.Χ.)
ΣΚΕΨΟΥ.- ΨΑΞΕ.- ΚΡΙΝΕ.- ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕ.-

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

Η πόλη ΑΣΤΑΝΑ και το ΚΤΙΡΙΟ-ΣΥΜΒΟΛΟ του ΔΙΠΛΟΥ ΕΨΙΛΟΝ (update 18/3/12)

Το diadrastiko έγραψε: Η Αστάνα στο Καζακστάν, είναι μια από τις πόλεις που προωθεί και χρησιμοποιεί η Νέα Τάξη (εξ ου και η μεγάλη ανάπτυξη). Τα «ενδιαφέροντα» με αυτή την πόλη ξεκινούν καταρχήν με το ίδιο της το όνομα. Διότι «Αστάνα» σημαίνει «μεταίχμιο, κατώφλι»: πράγματι, το κατώφλι της Νέας Εποχής. Δεύτερον στην πόλη αυτή έχουν ανεγερθεί μια σειρά από υπερπολυτελή αλλά και γεμάτα μυστικιστικά σύμβολα κτίρια. (Περισσότερα δείτε εδώ)

Ένα από τα κτίρια-σύμβολα είναι και το παρακάτω:

Άποψη από ψηλά ενός κτιρίου στην Astana του Kazakhstan, με  το σχήμα του διπλού Έψιλον.


Συγκρίνεται το κτίριο με τα θεμέλια που βρίσκονται στον λόφο της Γορίτσας, στον Βόλο, και θεωρείται το κατεξοχήν σύμβολο του διπλού Έψιλον, μετά από το κλασικό, στον θρόνο του Μίνωα στην Κρήτη:


Σημ. 1
Κατά μία άλλη άποψη (αναγνώστη του katohika.gr), δεν πρόκειται για το Δελφικό διπλό ΄Έψιλον (του οποίου την ακριβή μορφή δεν γνωρίζουμε), αλλά πρόκειται για ημισέλινο με αναστροφή η οποία συμβολίζει το "λογότυπο" της Λίλιθ. Δεν αποκλείεται, να είναι κι έτσι.

Ωστόσο, το ζήτημα του Διπλού Έψιλον, της μορφής του και της προέλευσής του, με έχει απασχολήσει παλαιότερα εδώ, εδώ και εδώ. Με βάση τα στοιχεία αυτά, κατά την προσωπική και ταπεινή μου άποψη,  το σχήμα της κάτοψης του κτιρίου, έχει μεγαλύτερη σχέση με το διπλό Έψιλον και καμία με της Λίλιθ.

Σημ. 2
Καθώς το ζήτημα φαίνεται να αποκτά ενδιαφέρον πέραν του δέοντος, για την διαλεύκανσή του προτείνουμε το εξής: η κάθε διαφορετική άποψη (την οποία και ενθαρρύνουμε), να συνοδεύεται από αντίστοιχες φωτογραφίες ή σχέδια είτε και με κάποια ολοκληρωμένη πρόταση-επιχείρημα που θα συνάδει στην τεκμηρίωση της όποιας αντίρρησης, φυσικά, εάν και εφόσον αυτό είναι δυνατόν.

...
*-Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ. Δείτε τους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ. *-ΕΝΘΑΡΥΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ. Δείτε τους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΡΘΡΩΝ.

1 σχόλιο:

  1. Σε καμμία περίπτωση δεν είναι ανάστροφα Ε, αλλά ημισέλινος με αναστροφή.
    http://stergiog.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή