Μην αφήνεις να σε κατευθύνουν τα
αστόχαστα μάτια, η ηχούσα ακοή και η γλώσσα.
Κρίνε με λογική. (Παρμενίδης, 6ος αιώνας π.Χ.)
ΣΚΕΨΟΥ.- ΨΑΞΕ.- ΚΡΙΝΕ.- ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕ.-

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012

Δείτε πως είναι η επιφάνεια του Άρη από το Opportunity


Μια από τις καλύτερες φωτογραφίες του Άρη πήρε το εξερευνητικό όχημα Opportunity το οποίο βρίσκεται στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη. Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι ουσιαστικά η σύνθεση 817 φωτογραφιών που ελήφθησαν από τις 21 Δεκεμβρίου του 2011 μέχρι και τις 8 Μαΐου του 2012. Η τοποθεσία που βρίσκεται το Opportunity ονομάζεται Greeley Haven και στην συγκεκριμένη περιοχή τώρα είναι χειμώνας. 

Η λήψη είναι 360 μοιρών και σύμφωνα με τη NASA τα χρώματα δεν είναι ακριβώς αυτά που είναι στην πραγματικότητα καθώς κάποια μπλε και κόκκινα έχουν ενταθεί για να γίνει διαχωρισμός των διάφορων υλικών στην επιφάνεια του Άρη. Όπως και να έχει πάντως είναι η καλύτερη εικόνα της επιφάνειας του Άρη που έχει ληφθεί μέχρι σήμερα. Υπενθυμίζεται πως στις 5 Αυγούστου ένα ακόμη όχημα το Curiosity πρόκειται να προσεδαφιστεί στην επιφάνεια του Άρη.

Εδώ μπορείτε να δείτε τη φωτογραφία σε πλήρη ανάλυση. Σημ. μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο για να ανοίξει πλήρως αλλά αξίζει τον κόπο να περιμένετε.

ΠΗΓΗ
apocalypsejohn.com
...
*-Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ. Δείτε τους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ. *-ΕΝΘΑΡΥΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ. Δείτε τους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΡΘΡΩΝ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου