Μην αφήνεις να σε κατευθύνουν τα
αστόχαστα μάτια, η ηχούσα ακοή και η γλώσσα.
Κρίνε με λογική. (Παρμενίδης, 6ος αιώνας π.Χ.)
ΣΚΕΨΟΥ.- ΨΑΞΕ.- ΚΡΙΝΕ.- ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕ.-

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012

ΙΠΤΑΜΕΝΕΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: EASE (Extreme Access System for Entry) και PARC (Persistent Aerial Reconnaissance & Communication)


Σίγουρα δεν έχετε δει τα ρομπότ EASE (Extreme Access System for Entry) και PARC (Persistent Aerial Reconnaissance & Communication) της εταιρείας CyPhy Works.


Τα δύο μικρά ιπτάμενα ρομπότ μπορούν να πετάξουν από 1 μέτρο μέχρι 300 μέτρα και βρίσκονται υπό τον πλήρη ανθρώπινο έλεγχο. Το EASE και το PARC είναι σχεδιασμένα να παραμένουν σε μια περιοχή, παρά να διανύουν μεγάλες αποστάσεις και χρησιμοποιούνται για να καταγράφουν τι συμβαίνει σε έναν χώρο. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το στρατό, την αστυνομία, κατά τη διάρκεια καταστροφών γύρω από κτίρια ή την αναζήτηση για στρατιώτες του εχθρού, εγκληματίες, ή ανθρώπους που βρίσκονται σε κίνδυνο. Θα μπορούσαν επίσης να επιθεωρούν κτίρια, γέφυρες και άλλες κατασκευές για τυχόν ζημιές.


Δείτε το παρακάτω βίντεο:http://www.secnews.gr
http://isxys.blogspot.com 
http://kerberos-hellas.blogspot.gr/ 
afipnisoy

Εγκρίθηκε επίσημα η υπηρεσία ψηφιακού νομίσματος


tromaktiko
Η υπηρεσία ανταλλαγής Bitcoin-Central, που χρησιμοποιεί το ψηφιακό νόμισμα Bitcoin, κατάφερε να εξασφαλίσει την επίσημη έγκριση της Γαλλίας για να λειτουργήσει ως τράπεζα.
Πρόκειται για να ένα νέο είδος νομίσματος που λόγο της ψηφιακής του φύσης, αντιμετώπισε πολλές αντιδράσεις όταν πρωτοπαρουσιάστηκε. Πλέον δείχνει σιγά σιγά να κερδίζει την εμπιστοσύνη μίας αναπτυγμένης οικονομίας και ίσως στο άμεσο μέλλον να το δούμε και σε άλλες χώρες.
Η Bitcoin Central ήρθε σε συνεργασία με τη γαλλική εταιρεία διαχείρισης πληρωμών Aqoba και την τράπεζα Credit Central για τη δημιουργία μια υπηρεσίας πληρωμών που να βασίζεται στο νέο ψηφιακό νόμισμα. Οι πελάτες θα μπορούν να καταθέτουν χρήματα είτε σε ευρώ είτε σε Bitcoins, με την μετατροπή από το ένα νόμισμα στο άλλο είναι μία εύκολη διαδικασία.
Οι λογαριασμοί του Bitcoin-Central θα είναι ενσωματωμένοι στο τραπεζικό σύστημα της χώρας, που θα δώσει την δυνατότητα για άμεσες καταθέσεις με το νέο νόμισμα καθώς και πολλές άλλες καινούριες υπηρεσίες διευκόλυνσης των συναλλαγών. Η έκδοση ειδικής χρεωστικής κάρτας για αγορές με Bitcoins, είναι υπό συζήτηση όπως και το πότε θα ξεκινήσει να λειτουργεί κανονικά.
Προς το παρόν δε γνωρίζουμε πότε η υπηρεσία αναμένεται να κάνει την εμφάνιση της, αλλά και μόνο η έγκριση από τη Γαλλίας φέρνει το Bitcoin ένα βήμα πιο κοντά στην αποδοχή του ως ένα εναλλακτικό τρόπο για οικονομικές συναλλαγές. (defencenet)
http://www.prisonplanet.gr/
afipnisoy

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗ ΧΩΡΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ....!!!!ΘΕΣ ΔΕΝ ΘΕΣ , ΘΑ '' ΓΙΝΕΙΣ ΚΛΙΝΙΚΑ ΝΕΚΡΟΣ '' .....ΕΤΣΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ''ΕΚΛΕΚΤΟΙ '' ΣΥΝ ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΚΛΙΝΙΚΑ ΝΕΚΡΟΣ...
ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 250.000 ΕΥΡΩ ..ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ..!!!
Ε.... ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ; ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ .... ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥ ΔΑΝΕΙΚΑ;
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ; AΠΟ ΤΙΣ 01.06.2013 ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΟΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ (ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ)..
ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ (ΚΛΙΝΙΚΑ) ΘΑΝΑΤΟ ΣΟΥ..
ΤΟΣΗ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΕΞΕΙΣ;
ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΛΛΑ.

Η Ελλάδα μετατρέπεται σε τροφοδότη χώρα οργάνων και ανθρωπίνων ιστών για όλο τον πλανήτη...Εχθές κατ' εξαίρεση, άνοιξα τη τηλεόραση και τι είδαν τα μάτια μου;;
Διαφήμιση για την δωρεά οργάνων και μάλιστα με δικά μας λεφτά. Αντί δηλαδή η κυβέρνηση να κάνει το χρέος της και να ενημερώνει τον κόσμο για το καινούργιο σχετικό νόμο, έτσι όπως δεσμεύτηκε, κάνει τηλεοπτική εκστρατεία για να παραπλανήσει τους πάντες. Δείτε πιο κάτω τι εννοώ.

Απόσπασμα από την καταγγελία μου στην Χάγη:

"Α4. ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
.... Ο πρώτος νόμος που θέτω υπόψιν σας είναι ο νόμος 3984/ΦΕΚ 150/Α/27.06.2011 της κυβέρνησης Παπανδρέου, με τον οποίο ρυθμίζονται οι γενικές αρχές και οι προϋποθέσεις αφαίρεσης οργάνων από ζώντες και θανόντες ανθρώπους με σκοπό τη μεταμόσχευση στο ανθρώπινο σώμα.
Βάσει του νόμου αυτού, από το 2013 και εν αγνοία της πλειοψηφίας των πολιτών, η Ελλάδα μετατρέπεται ουσιαστικά σε τροφοδότη χώρα οργάνων και ανθρωπίνων ιστών για όλο τον πλανήτη.
Θα είμαστε δηλαδή το παγκόσμιο φυτώριο ανθρωπίνων οργάνων και ιστών. Γιατί;Μέχρι τώρα, τα πράγματα είχαν ως εξής :
- λήψη οργάνων γινόταν από όσους είχαν εκφράσει γραπτώς την επιθυμία τους αυτή στον ΕΟΜ (Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων) ή όταν υπήρχε η συγκατάθεση των συγγενών για την αφαίρεση και δωρεά οργάνων προς µεταµόσχευση.
- Αποκλειστική αρμοδιότητα για την αφαίρεση οργάνων είχε ο ΕΟΜ, όπως συμβαίνει άλλωστε και διεθνώς.Συνεπώς, όσοι επιθυμούσαν να είναι δωρητές οργάνων σώματος το έκαναν ελεύθερα με γραπτή δήλωση στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων. Αυτό διασφάλιζε άριστα την επιθυμία και την ελεύθερη βούληση τους, αλλά και τη διαδικασία.

Βάσει του καινούργιου νόμου:

α. Η αφαίρεση οργάνων πραγματοποιείται από «Οργανισμούς Αφαίρεσης», που είναι νοσοκομεία Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. κοινωφελούς και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ή ιδιωτικές κλινικές, που έχουν λάβει τη σχετική άδεια. Παραχωρείται έτσι, κατά παγκόσμια πρωτοτυπία, δικαίωμα αφαίρεσης οργάνων σε τρίτους, οι οποίοι μάλιστα εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Όπως είπα πιο πάνω, η αφαίρεση οργάνων διεθνώς γίνεται από τις ομάδες των μεταμοσχευτικών κέντρων και όχι από ιδιώτες.ΠΡΟΣΟΧΗ !!! ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΑΡΘΡΟ ....
β. Η αφαίρεση ενός ή περισσοτέρων οργάνων από ενήλικο θανόν πρόσωπο πραγµατοποιείται, εφόσον όσο ζούσε δεν είχε εκφράσει την αντίθεσή του. Γίνεται δηλαδή βάσει δικαζόμενης συναίνεσής του.
Σχόλιο: Με αυτό τον τρόπο, το ανθρώπινο σώμα μετατρέπεται με την έννοια του Εμπράγματου Δικαίου σε πράγμα, επειδή κάποιος (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) ασκεί πια κυριότητα επ' αυτών, έχοντας από το νόμο το δικαίωμα να αποφασίσει για τα όργανα του θανόντος (αυτός που αποφασίζει για τα πράγματα ασκεί κυριότητα επ' αυτών). Και επειδή το σώμα γίνεται πράγμα, ο νόμος προβλέπει και τους σχετικούς κανόνες ποιότητας και ασφάλειας.
γ . Θανόν (πτώμα), θεωρείται πια και ο εγκεφαλικά νεκρός άνθρωπος και έτσι είναι υποχρεωτική από 01.06.2013 και η αφαίρεση οργάνων ενηλίκων – εγκεφαλικά νεκρών, εκτός εάν είχαν δηλώσει την αντίθεσή τους εγγράφως στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, εάν υπάρχει πιστοποιητικό του γνήσιου της υπογραφής τους και αν αυτό φτάσει έγκαιρα στα χέρια όσων έχουν εξουσιοδότηση για την λήψη οργάνων.
Σχόλιο : Φανταστείτε παρακαλώ τον εαυτό σας να περιμένει στον διάδρομο ενός νοσοκομείου αγωνιώντας για τον άνθρωπό σας (μητέρα, πατέρα, σύζυγο κλπ) και την ίδια στιγμή, ένας γιατρός να του αφαιρέσει τα όργανα επειδή ο άνθρωπος σας κηρύχτηκε εγκεφαλικά νεκρός και ο γιατρός δεν έχει στα χέρια του γραπτή βεβαίωση με γνήσια υπογραφή του ασθενή, ότι δεν επιθυμεί να γίνει κάτι τέτοιο.

Όσο για την σχετική δήλωση εναντίωσης στην λήψη οργάνων, με βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής, όχι μόνο ότι είναι μια διαδικασία που οδηγεί εκατομμύρια πολίτες σε μια περιττή γραφειοκρατική διαδικασία, η οποία είναι εξαιρετικά δύσκολο να ολοκληρωθεί στο σύνολο, τόσο από πλευράς πολιτών όσο και από πλευράς ΕΟΜ αλλά είναι δεδομένο ότι θα υπάρχουν πολλοί οι οποίοι δε θα προλάβουν ή δε θα μπορέσουν (για λόγους άγνοιας ή αδυναμίας ή αμέλειας κλπ) να καταχωρήσουν δήλωση στον ΕΟΜ.
Έτσι θα μετατραπούν αυτόματα σε δότες και θα τους αφαιρεθούν τα όργανα χωρίς τη ρητή συγκατάθεσή τους. Εννοείται όμως ότι μια δήλωση μπορεί πάντα και να χαθεί ή να βρεθεί αφού πετσοκόψουν το σώμα του αιτούντα ...

Σύμφωνα με όλα τα προαναφερόμενα η διάταξη περί της "εικαζόμενης συναίνεσης" ανοίγει τους ασκούς του Αίολου καθώς:
- καταστρατηγεί την ελεύθερη βούλησή μας, υποβιβάζει τις ανθρώπινες αξίες, μετατρέπει σε πράγμα τον άνθρωπο και τα όργανά του, υποβιβάζει την έννοια του εθελοντισμού, δημιουργεί κινδύνους για τον πληθυσμό, βάζει σε δοκιμασία τη σχέση ασθενούς και ιατρού, αγνοεί τη θέση των συγγενών του θανόντος και την ιστορική και θρησκευτική παράδοση που αποδίδουν ιδιαίτερο σεβασμό στο νεκρό.
- η ταύτιση της εγκεφαλικής νέκρωσης με το βιολογικό θάνατο, εκτός των προαναφερόμενων, νομιμοποιεί εμμέσως πλην σαφώς και την ευθανασία, επειδή η λήψη ζωτικού μοσχεύματος από εγκεφαλικά νεκρό δότη, προκαλεί τον βιολογικό θάνατό του.
Για το λόγο αυτό όμως, και επειδή η σχετική πράξη μπορεί πια να γίνει χωρίς αίτημα και χωρίς καμία προϋπόθεση, νομιμοποιείται όχι μόνο η ευθανασία αλλά και ο φόνος.
Αναρωτιέμαι κιόλας πόσοι ασθενείς από εδώ και πέρα κινδυνεύουν να κηρυχτούν εγκεφαλικά νεκροί από διάφορους ασυνείδητους;

Δεν θέλω να επεκταθώ άλλο στις μακάβριες συνέπειες που ο νόμος μπορεί να έχει, για να μην δώσω και ιδέες.
Πάντως, σημασία έχει ότι τίποτα δεν πάει χαμένο από έναν άνθρωπο, μία που δεν είναι μόνο τα ζωτικά όργανα αλλά όλα τα όργανα (το μεγαλύτερο είναι το δέρμα...), οι ιστοί και τα κύτταρα, τα οποία ως μέρος του οργάνου ταυτίζονται με αυτό.
Δείτε εδώ τι περίπου εννοώ : How much is your dead body worth?
- ως συνήθως, ο κ. Παπανδρέου και το επιτελείο του έφτιαξαν ένα νομιμοφανές πακέτο και το πέρασαν από τη Βουλή.
Αυτή η έντεχνη παρουσίαση όμως (βάπτιση της αυθαίρετης λήψης οργάνων ως δωρεά, βάπτιση των αναγκαστικών δοτών ως δωρητές και βάπτιση των εγκεφαλικά νεκρών ανθρώπων ως θανόντες) δεν ξεγέλασε τους επιστήμονες του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και άλλων επιστημόνων καθώς και την Εκκλησία της Ελλάδος (Ιερά Σύνοδος), οι οποίοι ήταν ενήμεροι για το σχέδιο νόμου, κατάλαβαν αμέσως τους κινδύνους που κρύβει και διαμαρτυρηθήκαν έντονα.
Οι διαμαρτυρίες τους δεν έφεραν όμως κανένα αποτέλεσμα και για άλλη μια φορά, με κυβερνητική απόφαση, οι διαφωνούντες απομακρύνθηκαν.

Και μιλάω για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΜ, τα μέλη του οποίου απαλλαχτήκαν από τα καθήκοντά τους στις 15/06/2011, την ημέρα της συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή δηλαδή. Η καινούργια ηγεσία ανέλαβε καθήκοντα στις 16/06/2011, ημέρα της ψηφοφορίας.
Για την ιστορία αναφέρω ότι εντελώς "συμπτωματικά", ο νόμος αυτός ψηφίσθηκε στις 16/06/2011, χωρίς ονομαστική ψηφοφορία, από ένα Κοινοβούλιο πολιορκούμενο από πλήθος Ελλήνων πολιτών, που διαμαρτυρόταν για την πλήρη εξαθλίωση, στην οποία τους οδηγούσε το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο και όλη η Ελλάδα ασχολιόταν με αυτά και με τα τερτίπια του κ. Παπανδρέου, ο οποίος είχε λανσάρει την φήμη ότι παραιτείται, αλλά τελικά στις 15 Ιουνίου αργά το βράδυ, με διάγγελμά του ανακοίνωσε ότι κάνει μόνο ανασχηματισμό. Τον έκανε στις 16 Ιουνίου ανήμερα των γενεθλίων του.

Ήταν ο δεύτερος ανασχηματισμός σε 20 μήνες και μας έφερε την τρίτη κυβέρνηση και τη συνηθισμένη πια κατάργηση υπουργείων, ίδρυση καινούργιων κλπ.
Στις 17 Ιουνίου και χωρίς να χρειαστεί, ζήτησε και ψήφο εμπιστοσύνης.
Την ίδια μέρα επικυρώθηκαν άτυπα και τα πρακτικά της προηγούμενης συνεδρίασης της Βουλής, όταν δηλαδή ψηφίστηκε ο νόμος μας (κανονικά, επικυρώνονται από την Ολομέλεια, όχι από τον πρόεδρο).
Έτσι κανένας δεν πληροφορήθηκε το γεγονός και αμφιβάλλω αν οι ίδιοι οι βουλευτές ξέρουν τι ψήφισαν αφού η πλειοψηφία τους ήταν απασχολημένη με τα προαναφερόμενα, αλλά κυρίως με την ενδεχόμενη υπουργοποίηση τους ή των κομματικών φίλων τους.
Τίθεται όμως και άλλο ερώτημα :
Yπό αυτές τις συνθήκες πόσοι βουλευτές συμμετείχαν στην συνεδρίαση της 16ης Ιουνίου και πόσοι ψήφισαν τον νόμο αυτό; 20; 30 ; 50;
Ενδεικτικά, αναφέρω ότι ναι μεν ήμουν από τους λίγους που ήξεραν για την ύπαρξη του νομοσχεδίου, αλλά μόλις πρόσφατα έμαθα ότι ο νόμος τελικά ψηφίστηκε και τι ακριβώς λέει.
Αυτό συμβαίνει επειδή εκείνη την περίοδο ήμουν και εγώ πολύ ταραγμένη όπως όλοι οι άλλοι, και επιπλέον, μαθαίνοντας τον Αύγουστο από τα ΜΜΕ, ότι ο Υπουργός Υγειάς κ. Λοβέρδος μοίρασε στους υπουργούς και στους συνεργάτες του αιτήσεις να γίνουν δωρητές οργάνων, πίστεψα ότι ο νόμος τελικά δεν ψηφίστηκε. Αλλιώς γιατί να μοιράσει τέτοιες αιτήσεις ο υπουργός;
Ψάχνοντας αργότερα το νομοσχέδιο για να το επικαλεστώ ως απόδειξη για τις προθέσεις της κυβέρνησης, με μεγάλη έκπληξη διαπίστωσα ότι τελικά ο νόμος ψηφίστηκε.
Τον διάβασα, βρήκα και όλα τα σχετικά, αλλά ακόμα δεν κατάλαβα τα δικαιώματά μου.
Δηλαδή δεν κατάλαβα εάν μπορώ να στείλω τη σχετική δήλωση εναντίωσης μου από τώρα και αν υπάρχει ήδη η προβλεπόμενη από το νόμο απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία καθορίζει τον τρόπο και την κάθε τεχνική λεπτομέρεια σχετικά με τη δήλωση του κάθε ατόμου και τον τρόπο συγκέντρωσης αυτών από τον ΕΟΜ.
Υπάρχει και κάτι άλλο που δεν κατάλαβα.

Θα εκδοθεί πιστοποιητικό θανάτου και θα γίνει λήψη οργάνων και από τους ευρωπαίους και άλλους αλλοδαπούς πολίτες, που τυχαίνει να κηρυχτούν εγκεφαλικά νεκροί στην Ελλάδα ή αυτό ισχύει μόνο για τους Έλληνες πολίτες;
Και αν ναι, προς εφαρμογή της αρχής της ισότητας των πολιτών ενώπιον του νόμου, πώς θα εξασφαλιστεί η λήψη οργάνων όλων εκείνων των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό;
Εάν λάβουμε υπόψιν τα προαναφερόμενα, τις τακτικές που χρησιμοποίησε ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του στο παρελθόν, αλλά και τον τρόπο παρουσίασης του νόμου, είναι ξεκάθαρη η πρόθεση εξαπάτησης και παραπλάνησης της κοινής γνώμης.
Όλα αυτά αποδεικνύουν την υπουλότητα και την επικινδυνότητα του νόμου, όπως και ότι ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του, για ακόμα μια φορά, ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν....Τέλος, επειδή ο εμπνευστής του ήξερε πολύ καλά τι έκανε, ο νόμος αυτός δεν αποτελεί μόνο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας λόγω μαζικής και απίστευτης παραβίασης των ανθρώπινων δικαιωμάτων μας, περιλαμβανόμενων και των ουσιωδών δικαιωμάτων στη ζωή, στην ελευθερία και στον αυτοπροσδιορισμό (ατομικό και συλλογικό), αλλά και απόπειρα γενοκτονίας καθώς είναι ένα μόνο από τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν για την εξάντληση και τον ευκολότερο αφανισμό μας, αλλά και για την αλλοίωση της θρησκευτικής ταυτότητάς μας.
Ως γνωστό, η χριστιανική πίστη (η επίσημη θρησκεία της χώρας δηλαδή) δεν συμβαδίζει με την παραβίαση της ελεύθερης βούλησης, που ο Θεός χάρισε σε όλους μας, με την ευθανασία και τον φόνο.
Καμία θρησκεία δεν συμβαδίζει με αυτά, άλλα εν προκειμένου η ορθοδοξία αποτέλεσε στόχο και γι αυτό αναφέρθηκα σε αυτήν.


Χριστίνα Σαλεμή
katohika.gr
 makeleio.gr 

 kerberos-hellas.blogspot.gr 

Πηγή: http://afipnisoy.blogspot.com/2012/12/blog-post_730.html#ixzz2EfU2me5t
Under Creative Commons License: Attribution Share Alike

afipnisoy

Ευρασιατική Ένωση - Ρωσία, Λευκορωσία και Καζακστάν γίνονται ένα


Για πρώτη φορά μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης ένας Ρώσος ηγέτης, ο Β.Πούτιν θα εμφανισθεί στην Δύση ως εκπρόσωπος μιας μεγάλης ένωσης κρατών υπό την ρωσική ομπρέλα!
Έτσι λοιπόν στις 21 Δεκεμβρίου ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτι, θα προσέλθει στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Ρωσίας, ως εκπρόσωπος τηςΕυρασιατικής Ένωσης, αφού θα εκπροσωπήσει και Λευκορωσία, Καζακστάν, ως έναν ενιαίο οικονομικό χώρο με τη Ρωσία!
Η σύνοδος ΕΕ-Ρωσίας είναι η δεύτερη για φέτος, ενώ στην πρώτη στην Αγία Πετρούπολη τον Ιούνιο ο Putin έθεσε τις προϋποθέσεις για την υπογραφή μιας νέας βασικής συνθήκης μεταξύ Ρωσίας και ΕΕ, η οποία πλέον θα περιλαμβάνει τις χώρες τουΚοινού Οικονομικού Χώρου, προάγγελο μιας ομοσπονδίας που θα ξεκινά από την Πολωνία και θα φτάνει μέχρι τον Ειρηνικό Ωκεανό, όπως παλιά συνεβαινε αυτό επί Σοβετικής Ένωσης.
Η Ρωσία έχει απωλέσει την επαφή με την Πολωνία, μετά την ίδρυση του κράτους της Λευκορωσίας, ενός καθαρά ρωσικού κράτους, το οποίο προήλθε από τις στάχτες της Σοβιετικής Ένωσης και η δημιουργία του υπαγορεύθηκε από τους δυτικούς προκειμένου η Ρωσία να απωλέσει την άμεση επαφή με την Ανατολική Ευρώπη. .
Μάλιστα ο Ρώσος Πρόεδρος είπε ότι "Δεν θα προχωρήσει τις διαπραγματεύσεις εάν η ΕΕ δεν επισημοποιήσει τις σχέσεις με τον Κοινό Οικονομικό Χώρο που συνιστούν η Ρωσία, η Λευκορωσία και το Καζακστάν".
Ωστόσο οι Ευρωπαίοι ομόλογοί του – ο Πρόεδρος της Κομισιόν José Manuel Barroso και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Herman Van Rompuy- εξήγησαν ότι "Δεν έχουν την εντολή για διαπραγματεύσεις με τον Κοινό Οικονομικό Χώρο" οπότε μάλλον η σύνοδος θα καταλήξει σε ναυάγιο..
Ωστόσο η Ρωσία είναι αμετακίνητη: Η Tatiana Valovaya εκπροσωπώντας την Ευρασιατική Οικονομική Επιτροπή, τόνισε ότι "Δεν μπορεί να δημιουργηθεί κοινός Οικονομικός Χώρος μεταξύ ΕΕ και Ρωσίας, αλλά μόνο μεταξύ ΕΕ και Ευρασιατικής Ένωσης".
Φυσικά πρόκειται για ένα μεγαλεπήβολο σχεδιασμό του Β.Πούτιν ο οποίος θέτει τις βάσεις δημιουργίας ενός αντίβαρου στην Ε.Ε με την δημιουργία της Ευρασίας.
Όμως ο τελικός σκοπός του είναι η ενοποίηση με την Ε.Ε σε έναν τεράστιο αχανή χώρο, όπου, η Ρωσία θα μπορεί να "παίζει μπάλα" ελεύθερα από τον Ατλαντικό μέχρι τον Ειρηνικό καθιστώντας την τον μεγαλύτερο γεωπολιτικό παίκτη της υφηλίου.
Δεν είναι τυχαία, βέβαι η δήλωση της Χίλαρι Κλίντον για "Παρεμπόδιση με κάθε μέσον αναδημιουργίας του πρώην σοβιετικού χώρου", καθώς αυτό θα σήμαινε γεωπολιτική καθίζηση για τις ΗΠΑ.
Και η φράση της Χ.Κλίντον: "Με κάθε μέσον" μόνο άσχετη δεν είναι με την δήλωση του γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας και πρώην αρχηγού της FSB, Νικολάι Πάτρουσεφ, ο οποίος υποστήριξε πως "Καταγράφουμε προσπάθειες από κάποιους κύκλους για να πυροδοτήσουν ένα δεύτερο κύμα χρωματιστών επαναστάσεων σε πρώην σοβιετικές δημοκρατίες".
Σύμφωνα με τον Νικολάι Πάτρουσεφ στην "κόκκινη ζώνη" των κρατών που είναι πιθανόν να γίνουν "χρωματιστές επαναστάσεις", είναι η Ουκρανία, το Τατζικιστάν, η Γεωργία και το Κιργιστάν, δηλαδή όπου οι κυβερνήσεις άλλαξαν με δημοκρατικές διαδικασίες, προς το "φιλορωσικότερον".

ΔΕΙΤΕ: Γοργόνες, Δράκοντες, Δαίμονες και άλλα πλάσματα… που έχουν μουμιοποιηθεί σε Ιαπωνικούς Ναούς!
Γοργόνες, δράκοι και άλλα μυθολογικά πλάσματα στο δέκατο όγδοο αιώνα, δέκατου ένατου και στις αρχές του εικοστού αιώνα είχαν εκτεθεί σε καρναβάλια και τσίρκο…
με την καταβολή του πλήθους που συνέρρεαν για να δουν αυτά τα θρυλικά πλάσματα. 
mermaid_sirens
Η προέλευσή του χρονολογείται από τον XVIII αιώνα στην Ιαπωνία, κυκλοφόρησε ,υπάρχει μια κατασκευή στο δρόμο γνωστό ως “misemono”, το οποίο προσφέρει ψυχαγωγία, ακροβάτες και είδη λαϊκής τέχνης ή, σε ορισμένες περιπτώσεις έδειξε άλλα αξιοθέατα, όπως η οθόνη του υποτίθεται γοργόνες.
  Αυτές οι σειρήνες, ή μάλλον «mermen” επειδή πολλοί ήταν άνδρες, δημιουργήθηκαν με το χέρι από τους Ιάπωνες ψαράδες, που ενώνει διάφορες τεχνικές έραβαν στην κορυφή ενός πιθήκου με το κάτω μέρος του ένα ψάρι, μετά από την οποία προήλθε το γεμισμα ή για ταρίχευση διαδικασία, να πάρει μέσα από την τελειότητα του χρόνου και την τεχνική που πραγματικά έχει εντυπωσιακές  δημιουργίες.
  Στην αρχή, αυτές οι δημιουργίες έγιναν για την προαναφερόμενη “misemonos”, αλλά χρειάστηκε να επεκτείνει την επιχείρηση να πωληθούν στους ναύτες που ήρθαν στην Ιαπωνία και ότι, στην άγνοια τους, νόμιζαν ότι ήταν την αγορά της ακίνητης λείψανα γοργόνες.. Έτσι, τα λείψανα άρχισαν να κυκλοφορούν στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες όπως ακριβώς και στην Ιαπωνία, επιδεικνύουν με τυμπανοκρουσίες με τον καλύτερο τσίρκο στη στιγμή.
sirena_momia_leiden
  Το μουμιοποιημένο πλάσμα που απεικονίζεται παραπάνω έχει επιτευχθεί με Blomhoff Cock Jan ενώ εργαζόταν ως διευθυντής του Dejima, η ολλανδική αποικία διαπραγμάτευση στο λιμάνι του Ναγκασάκι 1817 – 1824.  Κατοικεί αυτήν την περίοδο στο Εθνικό Μουσείο Εθνολογίας στο Leiden.
Η πιο γνωστή ήταν η Fidji Γοργόνα, το οποίο παρουσιάστηκε στο διάσημο τσίρκο Barnum και δημιουργήθηκε από Ιάπωνες ψαράδες γύρω από το έτος 1810. Κατά τη διάρκεια αυτού του αιώνα, αντίγραφα αυτών των σειρήνων πολλαπλασιαστεί σταδιακά σε ένα σημείο όπου κάθε τυχοδιώκτη που αξίζει το αλάτι του είχε μια σειρήνα στο τζάκι σας.
sirena_fidji
Οι σειρήνες και δράκους, άρχισαν να εξαφανίζονται μέχρι και σήμερα, στην οποία μόνο λίγα σώζονται σε μουσεία και μερικά ναούς στην Ιαπωνία.
Στο Ναό του Zuiryuki, Οζάκα, παραμένει μια από τις μούμιες που δόθηκε στο ναό σαν προσφορά από έναν έμπορο της περιοχής Sakai το 1682.  Στο ναό αυτό μπορείτε επίσης να βρείτε τις μούμιες της Kappa και ένα μικρό δράκο.
momias
Momia del templo Zuiryuki Zuiryuki ναό μούμια
npe_kappa1.jpg εικόνα από universokaiju
momia_kappa
  Μούμια Kappa (θεωρείται ένα από τα yokai ή ιαπωνικά δαίμονες)
momia_dragon
Το μουμιοποιημένο δράκος διατηρούνται στο ναό
Μια άλλη μούμια μουμιοποιημένο γοργόνα είναι Myouchi ναού στην πόλη της Kashiwazaki.  Αυτή η σειρήνα περίπου 30 ίντσες μακριά μοιάζει ελαφρώς το έργο «Η Κραυγή» Αυτή η στάση, τα χέρια κοντά στα μάγουλα, ήταν αρκετά κοινό για μεγάλο χρονικό διάστημα.
la_sirena_mas_bella
myouchi_momia
Sirena del templo Myouchi Sirena Myouchi ναό
  Οι ακόλουθες μούμια διατηρείται στο ναό Kurakayado στην πόλη του Hashimoto.  Είναι μέτρα περίπου 50 εκατοστά και έχει την ιδιαιτερότητα ότι προεξέχουν από το στόμα ανοιχτό από δύο μακρά χαυλιόδοντες, πάρα πολύ, όπως και η προηγούμενη, έχει τα χέρια του στα μάγουλα.  Στην ουρά οι κλίμακες είναι ακόμη ορατά και στο στήθος έχει δύο μαστού-όπως προσκρούσεις.
momia_de_karukay
Sirena del templo Kurakayado Sirena Kurakayado ναό
  Η παρακάτω εικόνα δείχνει ένα μουμιοποιημένο γοργόνα που έχει στην κατοχή του Σίντο αίρεσης που εδρεύει στην πόλη της Fujinomiya, κοντά στη βάση του βουνού  Αν και η εικόνα δεν εκτιμάται, αυτό είναι το πραγματικό μέγεθος και είναι περίπου 170 εκατοστά. Λένε ότι έχει περίπου 1400 ετών, καθιστώντας την τον μεγαλύτερο και αρχαιότερο διατηρημένο στην Ιαπωνία.  Η μούμια έχει ένα ασυνήθιστα μεγάλο κεφάλι φαλακρό εκτός από κάποιες τρίχες που αυξάνονται από το μέτωπό του προς τη μύτη του, τα μάτια και το στόμα ανοιχτό και τα χέρια του webbed με αιχμηρά νύχια.  Το κάτω μέρος έχει μια οστική δομή παρόμοια με αυτή των ψαριών, αλλά είναι ασαφές εάν το πάνω μέρος του σώματος είναι η δομή των οστών.Όλα στο σώμα δείχνει σημάδια ότι έχει δεχθεί επίθεση από τους σκώρους σε αορίστου χρόνου. Κάποιοι μύθοι λένε ότι αυτό είναι πραγματικό και τα υπόλοιπα που εμφανίζονται αργότερα να μιμηθούν.
sirena_realsirena
Sirena de Fujinomiya Fujinomiya Siren
  Ένας μύθος για την γοργόνα που Πρίγκιπα Shotoku, περπατώντας κατά μήκος των ακτών της λίμνης Biwa, όταν ανακάλυψε το παράξενο ζώο που είπε πως είχε μετατραπεί σε μια γοργόνα ως τιμωρία για την αλιεία στην περιοχή του ιερού. Η σειρήνα είχε υπομείνει τον πόνο του και να κατανοήσει την τιμωρία του και ήταν έτοιμη να προχωρήσει σε έναν άλλο κόσμο.  Ως τελευταία επιθυμία πριν πεθάνει, ζήτησε από τον πρίγκιπα να χτίσει έναν ναό και να χρησιμοποιηθεί το σώμα του ως κεντρικό, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να εκπαιδεύσει τους ανθρώπους για την ιερότητα της ζωής Η σειρήνα πέθανε και ο πρίγκιπας χτίστηκε ο ναός, όπως είχε ζητήσει. Αργότερα, μια σειρά από παράξενα γεγονότα συμβαίνουν και σειρήνα πήγε σε άλλο ναό και όλα αυτά τα χρόνια, άλλαξε αρκετές φορές για να καταλήξει σε τρέχουσα θέση του στους πρόποδες του Φούτζι …
Υπάρχει ένας άλλος ναός, γνωστός ως «ναός της γοργόνας» στην Shiga Νομαρχίας, η οποία μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι η αρχική εκκλησία ιδρύθηκε από τον πρίγκιπα Shotoku κατόπιν αιτήματος της σειρήνας. Στο ναό φυλάσσεται μια μικρή καμπάνα των 50 cm, αλλά προς το παρόν καμία εικόνα και πολύ κατατοπιστική.
monster_mummy_3
. Ένας άλλος πρώην γοργόνα μούμια που εμφανίζεται σε ένα μουσείο στο Τόκιο για αρκετά χρόνια, φαίνεται να ανήκει στον ιδρυτή του Μουσείου της Γεωργίας Harano.
. Η προέλευση της μούμιας είναι άγνωστη, αλλά ο συλλέκτης λέει ότι βρέθηκε σε ένα ξύλινο κουτί που περιέχει αποσπάσματα από μια βουδιστική σούτρα γραμμένο στα σανσκριτικά.  Επίσης, στο κουτί ήταν μια φωτογραφία της γοργόνας και ένα σημείωμα δηλώνοντας ότι ανήκε σε έναν άνδρα στο νομό Wakayama.
Για να τερματίσετε τις σειρήνες, κάποια σκίτσα που από Kesuke Ito, λόγιος που έζησε τον δέκατο ένατο αιώνα και έπαιξε διάφορα κλαμπ στην επιστημονικούς κλάδους. Ανάμεσα στα πολλά πράγματα που έπαιξαν ρόλο στην εισαγωγή της δυτικής ιατρικής στην Ιαπωνία και συνέβαλε στη δημιουργία αυτό που είναι τώρα γνωστό ως Πανεπιστήμιο Ναγκόγια. Επίσης, καθιέρωσε τη μέθοδο του εμβολιασμού κατά της ευλογιάς.  Πολύ λάτρης της βοτανικής και τα ζώα κατά τη διάρκεια πολλών ταξιδιών του σε όλη τη χώρα δημιούργησαν μια σειρά από σκίτσα με όλα αυτά που βρέθηκε, έχει ενδιαφέρον, μεταξύ των φυτών και των ζώων μπορεί να βρεθεί σε διάφορα είδη φανταστικά πλάσματα.  Μερικά είναι καθαρές εικόνες από αυτά τα μουμιοποιημένο γοργόνες έχουμε μιλήσει, άλλοι … πραγματικά δεν ξέρω από πού προέρχονται.
mermaid_2
mermaid_5
Αλλά δεν είναι όλα τα μουμιοποιημένο γοργόνες στην Ιαπωνία, μπορούμε να βρούμε τιςμούμιες Kapp α.  Η Kappa, που ονομάζεται επίσης kawak Gatare ή μυθολογικά πλάσματα από την ιαπωνική λαογραφία που ζουν στις λίμνες.
  Η KAPPA συνήθως εκπροσωπούνται ως μικρό βατραχάκι ανθρωποειδή το μέγεθος ενός παιδιού. . Το πρόσωπο μοιάζει με μια χελώνα και είναι συχνά συντάσσεται με ένα κέλυφος στο πίσω μέρος.
Kappa_water_imp_1836
Μια kappa πιστεύεται ότι έχουν συλληφθεί σε Chiba, ανατολικά του Τόκιο το 1801.
Όπως και οι μούμιες των σειρήνων, πολλές μούμιες ήταν πιστεύεται ότι κάπα γίνονται από καλλιτέχνες της περιόδου Έντο χρησιμοποιώντας τα τμήματα των ζώων που κυμαίνονται από πιθήκους και ριγέ κουκουβάγιες.
  Αυτό το μουμιοποιημένο Κάππα, ο οποίος σήμερα κατοικεί σε ένα ολλανδικό μουσείο, φαίνεται να αποτελούνται από διάφορα μέρη των ζώων μαζί σε ένα άρρηκτο σύνολο.
kappa_japan
  Kappa στο Εθνικό Μουσείο Εθνολογίας στο Leiden (Ολλανδία)
Μια άλλη αξιοσημείωτη kappa μούμια μπορεί να δει κανείς σε μια φαινομενικά απίθανο μέρος – σε ένα εργοστάσιο χάρη στην πόλη Imari (Saga Νομαρχία).
kappa_mummy_1
  Σύμφωνα με ένα φυλλάδιο της εταιρείας, ο kappa μούμια που ανακαλύφθηκε μέσα σε ένα ξύλινο κουτί βρέθηκε κρυμμένη ξυλουργοί όταν ήταν ένα υποκατάστατο για μια πλήρη ανακαίνιση, λέγεται ότι το πλαίσιο ήταν εκεί για πάνω από 50 χρόνια και θα ήταν μια παλιά περιέργεια των προγόνων του, ο οποίος είχε περάσει από γενιά σε γενιά. Οι ιδιοκτήτες της εταιρεία έχτισε ένα μικρό βωμό αφιερωμένο στη μούμια κάππα.
XVII Kappa εικόνες, μερικές από τις οποίες χρονολογούνται από το δέκατο έβδομο αιώνα
kappa_1
kappa_8
kappa_4
kappa_2

Γιγαντιαία UFO κινούνται πιο κοντά στον Ήλιο
Συνεχίζονται η εμφάνισης ΑΤΙΑ κοντά στον ήλιο - 9 Δεκεμβρίου του 2012 ..aneksigita-fainomena

Δηλαδή έπρεπε να το πει ο Μεντβεντεφ για να καταλάβουν όλοι ότι οι Εξωγήινοι υπάρχουν;;;


Εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο το έχουν επιβεβαιώσει με αυτά που έχουν βιώσει και οι αναφορές που γίνονται καθημερινά είναι δεκάδες. Το θέμα είναι να καταλάβουν κάποιοι ότι τα UFO, δεν είναι...
σκάφη τα οποία έτυχε να περνάνε απ'την γειτονιά και είπαν να ρίξουν μια ματιά στον πλανήτη μας έτσι για την εμπειρία. Υπάρχουν και επηρεάζουν καταστάσεις που αφορούν την ανθρώπινη εξέλιξη είτε μακροπρόθεσμα είτε βραχυπρόθεσμα σε θέματα που δεν το χωράει ο νους μας. Και φυσικά την επηρεάζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια για να μην πω εδώ και εκατομμύρια και αυτό αποδεικνύεται έμπρακτα είτε από βραχογραφίες είτε από αντικείμενα αναχρονιστικά υψηλής τεχνολογικής ανάπτυξης που δεν συμπίπτουν με το επίπεδο της εποχής, όχι μόνο στον τομέα της ευφυίας αλλά και της τεχνογνωσίας που απαιτούνταν για την χρήση τους. Καταλάβατε; Δεν είστε μόνοι, είτε γίνει, είτε δεν γίνει κάτι στις 21-12-2012.

Οι απαρχές της ίδρυσης του Τάγματος των Ιlluminati ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/lluminati.html#ixzz2EdlRlkBk


Ποιοί είναι οι Illuminati και ποιοί οι στόχοι τους;  Για να μπορέσουμε να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα θα πρέπει να εξετάσουμε, έστω και συνοπτικά και εν συντομία, τις απαρχές-την προέλευση των Illuminati και τον τρόπο με τον οποίο κατέστρωσαν τα σχέδια υποδούλωσης του κόσμου.

Μία σύντομη Ιστορία των Illuminati

Το κίνημα ιδρύθηκε την 1η Μαίου του 1776 στο Ingolstadt (στην Άνω Βαυαρία) ως το Τάγμα των Illuminati, με αρχικά ιδρυτικά μέλη πέντε άτομα,  με ηγετική φιγούρα τον πρώην Ιησουίτη Adam Weishaupt (ψευδώνυμο Σπάρτακος), ο οποίος αποτέλεσε τον πρώτο καθηγητή Εκκλησιαστικού Δικαίου του Πανεπιστημίου του Ingolstadt. Στα μέλη των Illuminati συγκαταλέγονταν ελεύθεροι ανεξάρτητοι διανοούμενοι στο πνεύμα του ριζοσπαστικού διαφωτισμού οι οποίοι μετατρέπονταν σε μέλη του Τάγματος έπειτα από επιλογές ανάμεσα σε άτομα τεκτονικών-μασονικών στοών.

Τα μέλη των Illuminati έπρεπε απαραιτήτως να ορκιστούν σε όρκο μυστικότητας και πλήρους υπακοής στους ανωτέρους τους. Τα μέλη διαχωρίζονταν σε τρείς κύριες τάξεις και κάθε μία από αυτές αποτελούνταν από αρκετές βαθμίδες.  

ILLUMINATIΑρχικά ο Weishaupt σχεδίαζε να ονομάσει το κίνημα ως “Perfectibilists”. Το τάγμα ονομαζόταν επίσης και ως οι Πεφωτισμένοι της Βαυαρίας. Αρκετοί διανοούμενοι και προοδευτικοί πολιτικοί συγκαταλέγονταν στα μέλη του Τάγματος συμπεριλαμβανομένων των Ferdinand του Brunswick και του διπλωμάτη Xavier von Zwack, δεύτερο ανώτερο στέλεχος στην ιεραρχία του Τάγματος. Το Τάγμα των Πεφωτισμένων είχε απλώσει τη δράση του στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες – συχνά αναφέρεται ότι μόλις σε δέκα χρόνια από την ίδρυση του είχε εγκολπώσει στις τάξεις του περίπου 2.000 μέλη. Σημαίνοντα μέλη της μετέπειτα περιόδου αποτέλεσαν ο JohannWolfgang von Goethe, ο Johann Gottfried Herder και οι Δούκες της Gotha και της Βαιμάρης - Weimar.

Το 1777 ο Karl Theodor έγινε ο ηγέτης της Βαυαρίας. Ήταν υπέρμαχος της ιδεολογίας του Πεφωτισμένου Δεσποτισμού και η κυβέρνησή του απαγόρευσε τη δράση όλων των μυστικών κοινωνιών συμπεριλαμβανομένων των Illuminati. Ο Μάρτιος του 1785 και πιο συγκεκριμένα η ημερομηνία 2 Μαρτίου του 1785 αναφέρεται και ως το «τελικό χτύπημα» για τους Illuminati στη Βαυαρία. Ο Weishaupt τράπηκε σε φυγή και όλα τα έγγραφα και οι μυστικές ανταποκρίσεις του Τάγματος κατασχέθηκαν τα δύο αμέσως επόμενη έτη (1786 και 1787). Εν συνεχεία δημοσιεύτηκαν από την κυβέρνηση το έτος 1787. Η οικία του Von Zwackερευνήθηκε εξονυχιστικά ώστε να αποκαλυφθούν αρκετά από τα μυστικά έγγραφα και τους  σκοπούς του Τάγματος των Πεφωτισμένων.

Μελισσόχορτο, ένα πολυεργαλείο για την υγεία μας !


melisoxortoΤο μελισσόχορτο είναι πολυετές φυτό, αυτοφυές στην Ελλάδα και συγγενεύει με το δυόσμο και τη μέντα. Είναι γνωστό και ως μελισσοβότανο. Ονομάστηκε έτσι από την ιδιαίτερη αγάπη που του έχουν οι μέλισσες, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας των άνθεών του σε νέκταρ. Στην αρχαιότητα θεωρείτο το ελιξίριο της νεότητας και το χρησιμοποιούσαν αλχημιστές και ιερείς για ανάλογα σκευάσματα.
Ήταν αφιερωμένο στη θεά Άρτεμις.Οι αρωματικές και φαρμακευτικές του ιδιότητες ήταν γνωστές από την αρχαιότητα, όπως μας πληροφορούν ο Θεόφραστος και ο Διοσκουρίδης, ο οποίος το χρησιμοποιούσε ως φάρμακο για το δάγκωμα του σκορπιού και ως εμμηναγωγό.Οι Ευρωπαίες, κατά το μεσαίωνα, γέμιζαν φυλαχτά με μελισσόχορτο και τα έφεραν πάνω τους ως ερωτικά γούρια.Οι Καρμελίτες καλόγεροι το χρησιμοποιούσαν από το 1611, για την παρασκευή του αλκοολούχου ποτού «το ύδωρ μελισσόχορτου» (eau de melisse des Carmes).
To Μελισσοχορτο φαίνεται να είναι ένα βοτανο με πάρα πολλές χρήσεις - κλινικές μελέτες εντοπίζουν όλο και περισσότερες ιδιότητες του. Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεια το Μελισσόχορτο χρησιμοποιείται κυρίως για την αντιμετώπιση διαταραχών του νευρικού συστήματος καθώς και στην αποφυγή ανάπτυξης έλκους. Το Μελισσοχορτο είναι αγχολυτικό (παρουσιάζει αντικαταθλιπτική δράση) και ήπια ηρεμιστικό. Η κατανάλωση του βοηθάει στην αντιμετώπιση του άγχους και της υπερέντασης, ενώ ταυτόχρονα είναι αποτελεσματικό σε περιπτώσεις αϋπνίας.Κλινικές μελέτες έδειξαν πως η δράση του αυτή οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στοροσμαρινικό οξύ (rosmarinic acid) που περιέχει το βοτανο (και όχι στα αιθέρια έλαια όπως υποστηρίζουν αρκετοί). Πρόσφατη συστηματική έρευνα σε φοιτητές έδειξε πως η κατανάλωση Μελισσοχορτου μείωνε σημαντικά το stress κατά τη διάρκεια των εξετάσεων - οδηγώντας σε καλύτερη συγκέντρωση και επιδόσεις (για ως και 6 ώρες μετά τη κατανάλωση). Όσο αφορά τη χρήση του Μελισσόχορτου για την αντιμετώπιση γαστρεντερικών ενοχλήσεων, μελέτες έδειξαν πως η κατανάλωση του προστατεύει από τα έλκη. Πιο συγκεκριμένα, η κατανάλωση Μελισσόχορτου φάνηκε να αυξάνει την έκκριση προσταγλαδίνης Ε2 (prostaglandin E2) και βλεννίνης από τον οργανισμό και τη μείωση της έκκρισης οξέων.
Το Μελισσοχορτο παρουσιάζει έντονη αντιοξειδωτική δράση και μέτρια αντιβακτηριδιακή. Η εξωτερική χρήση (σε μορφή κρέμας) βοηθάει στην αντιμετώπιση του έρπη (herpes simplex). Τα τελευταία χρόνια γίνονται κλινικές έρευνες σχετικά με την θετική επίδραση της κατανάλωσης του βοτανου στη ρύθμιση του θυροειδή και στην αντιμετώπιση του HIV-1. Παρόλα αυτά - καθώς δεν έχουν εξαχθεί ακόμη τελικά συμπεράσματα - άτομα με φαρμακευτική αγωγή για το θυροειδή (π.χ. thyroxine) πρέπει να αποφεύγουν τη κατανάλωση του. 
Το Μελισσοχορτο περιέχει πολλά ενεργά συστατικά όπως αιθέρια έλαια (0.02-0.3%), πολυφαινόλες (chlorogenic, ferulic και caffeic acids), φλαβονοειδή, μονοτερπένια (30-40% citronellal, citral a and b, methyl citronellate, ocimene, citronellol) και σεσκιτερπένια (10% beta-caryophyllene και germacrene D, eugenyl glucoside).
Επιμέλεια : Τάσος Φράγκος
Προσοχή : Το Περιεχόμενο δεν έχει σκοπό να αντικαταστήσει την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Ζητάτε πάντα τις συμβουλές των εξειδικευμένων ιατρών σας ή άλλου εξειδικευμένου προσωπικού για οτιδήποτε αφορά σε οποιαδήποτε πάθηση. Ποτέ μην παραβλέψετε ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να ρωτήσετε τη γνώμη του ειδικευμένου ιατρού εξαιτίας κάποιου άρθρου που διαβάσατε στο All4food.gr!
Oποιοδήποτε υλικό συμπεριλαμβάνεται στην Ιστοσελίδα μας χρησιμοποιείται με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση.
Πηγή : www.healthliving.gr