Μην αφήνεις να σε κατευθύνουν τα
αστόχαστα μάτια, η ηχούσα ακοή και η γλώσσα.
Κρίνε με λογική. (Παρμενίδης, 6ος αιώνας π.Χ.)
ΣΚΕΨΟΥ.- ΨΑΞΕ.- ΚΡΙΝΕ.- ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕ.-

Κυριακή, 26 Μαΐου 2013

O TΡΩΑΣ, Ο ΤΑΥΡΟΣ & ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΑΥ ~~ Η Μαγεία Της Ελληνικής Γλώσσας ..Μια φορα και ενα καιρο ηταν ενας Τρωας που ειχε ενα ταυρο και συναντησαν το τερας που ελεγαν Ταυ .....Εδω τελειωνει η ιστορια μας. και αρχιζει η πραγματικοτητα της ελληνικης γλωσσας με το γραμμα Ταυ (Ταφ) . 
Ελληνικό αλφάβητο

Α α Άλφα Ν ν Νι
Β β ϐ Βήτα Ξ ξ Ξι
Γ γ Γάμμα Ο ο Όμικρον
Δ δ Δέλτα Π π ϖ Πι
Ε ε Έψιλον Ρ ρ ϱ Ρω
Ζ ζ Ζήτα Σ σ ς Σίγμα
Η η Ήτα Τ τ Ταυ
Θ θ ϑ Θήτα Υ υ Ύψιλον
Ι ι Ιώτα Φ φ ϕ Φι
Κ κ ϰ Κάππα Χ χ Χι
Λ λ Λάμβδα Ψ ψ Ψι
Μ μ Μι Ω ω Ωμέγα
Αρχαϊκά γράμματα

() Δίγαμμα () Κόππα
Σαν () Σαμπί
Άλλα γράμματα

Στίγμα Σω
Ἧτα
(δασυνόμενο)

Το γράμμα ταυ (κεφαλαίο Τ, πεζό τ) είναι το δέκατο ένατο γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου.

Στο ελληνικό σύστημα αρίθμησης έχει αριθμητική αξία τ´=300. Το τ είναι άφωνο οδοντικό σύμφωνο. Προήλθε από το φοινικικό γράμμα taw, που στα φοινικικά σήμαινε «σημάδι». Αντιστοιχεί στο γράμμα T t του λατινικού αλφαβήτου.

To πεζό τ συμβολίζει:

το στοιχειώδες σωμάτιο ταυ στην σωματιδιακή φυσική
την ροπή, στην φυσική
Στην ελληνικη γλωσσα ειναι απο τα πιο σημαντικα γραμματα ισαξιο του Χ και του θ .

Το Ταυ εχει κρατησει την σημασια του απο το Taw (Σημαδι ) και το νοημα του στην αρχη μιας λεξεως εχει παντα χαρακτηρα ανασταλτικο -περιοριστικο ,οι λεξεις που το συνανταμε μας δειχνουν την σημασια του και φυσικα ξεκλειδωνουν το νοημα μυθων που διαφορετικα δεν θα ηταν κατανοητοι ...Π.χ Τρωας ( Τ+ ροη ) στην χριστιανικη εκδοχη θα τον ονομαζαμε δαιμονα η αυτον που σταματαει την ροη της ενεργειας , με την ιδια εννοια στο ψυχολογικο επιπεδο εχουμε το Τερας ( Τ + Ερως ) δηλαδη το συναισθηματικο κενο η ανικανοτητα αγαπης προς οποιοδηποτε πλασμα ...

Ο Σταυρος , στον οποιο σταυρωθηκε και ο ιησους ονομαζοταν στην αρχαιοτητα Ταυρος χωρις Σ στην αρχη ....( Τ + αυρος) δηλαδη το σταματημα της Αυρας ...Το σημειο στο οποιο θνησκει η ανθρωπινη φυση και περναει στον Αδη και στον Θανατο .... Το Ταυ ειναι το Καρφι και γι'αυτο και το σχημα του γραμματος αλλα το σημαδι που αφηνει από το φοινικικό γράμμα taw, που στα φοινικικά σήμαινε «σημάδι» ειναι το στιγμα στην ψυχη του τερατος ( Στυξ ) και τα καρφια στο σωμα του Χριστου Λυτρωτη που θνησκει .....Η Μαγεια της ελληνικης γλωσσας ..

 
...
*-Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ. Δείτε τους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ. *-ΕΝΘΑΡΥΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ. Δείτε τους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΡΘΡΩΝ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου