Πυραμίδες της αιγύπτου που έφτιαξαν Τα Παιδιά του Δία

Τα Παιδιά του Δία και οι Πυραμίδες
Γράφει ο Σπύρος Μακρής
περιεχόμενο φαντασίας, με στοιχεία δημιουργικής γραφής

Βαθιά μέσα στους σκονισμένους διαδρόμους της Μεγάλης Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, ο διάσημος ιστορικός και αφηγητής, Ηρόδοτος, μελέτησε προσεκτικά τους αρχαίους ρόλους, αναζητώντας την απόλυτη αλήθεια που κρύβεται στον πάπυρο για «τα παιδιά του Δία» και οι Πυραμίδες.

Μια απροσδόκητη συμμαχία

Τα μάτια του έλαμπαν από ενθουσιασμό καθώς έπεσε πάνω σε ένα χειρόγραφο που είχε χαθεί από καιρό, κρυμμένο για αιώνες. Υποσχέθηκε να αποκαλύψει το αίνιγμα των κατασκευαστών πυραμίδων. Ανυπομονώντας να αποκαλύψει την αλήθεια, ο Ηρόδοτος ξεκίνησε ένα ταξίδι που θα άλλαζε για πάντα τον ρου της ιστορίας. Θα ήταν μια απροσδόκητη συμμαχία

Ο Ηρόδοτος ξεκίνησε την αναζήτησή του, διασχίζοντας τις απέραντες ερήμους της Αιγύπτου, καθοδηγούμενος μόνο από τα αστέρια από πάνω και τους ψίθυρους του ανέμου. Στο επίπονο ταξίδι του, συνάντησε μια νεαρή Αιγύπτια που την έλεγαν Tahut-sen-u, η οποία είχε αφιερώσει τη ζωή της για να ξετυλίξει τα μυστήρια του αρχαίου κόσμου.

Διαβάστε επίσης: Μοιραία Συνάντηση Θρύλων, Όμηρος και Ορφέας

Ενθουσιασμένη από το πάθος του Ηροδότου, η Tahut-sen-u προσέφερε τη βοήθειά της, δημιουργώντας μια απίθανη συμμαχία που δεσμεύεται από την κοινή τους περιέργεια.

Καθοδήγηση από το Μαντείο

Καθοδηγούμενοι από τις αρχαίες ιστορίες και θρύλους που πέρασαν από γενιά σε γενιά, ο Ηρόδοτος και η Tahut-sen-u έφτασαν στο Ναό των Δελφών, αναζητώντας καθοδήγηση από το Μαντείο. Το Μαντείο, τυλιγμένο σε μια αύρα μυστηρίου, αποκάλυψε έναν γρίφο που θα τους οδηγούσε πιο κοντά στην αλήθεια.

«Για να αποκαλύψετε τους οικοδόμους, αναζητήστε το ξεχασμένο μονοπάτι όπου ο Νείλος συναντά την αγκαλιά της ερήμου. Εκεί, μια κρυμμένη όαση κρατά το κλειδί», ήταν ο χρησμός της Πυθίας, με τη φωνή της να αντηχεί στον ναό.

Ακολουθώντας το χρησμό, το δίδυμο μπήκε βαθιά στην καρδιά της Αιγύπτου, πλοηγώντας σε ύπουλους αμμόλοφους μέχρι που ανακάλυψαν την κρυμμένη όαση. Περιτριγυρισμένοι από πλούσια βλάστηση και έναν γαλήνιο καταρράκτη, εντόπισαν έναν αρχαίο ναό, με τους τοίχους του στολισμένους με ιερογλυφικά. Καθώς αποκρυπτογραφούσαν τα αρχαία κείμενα, τους περίμενε μια εκπληκτική αποκάλυψη.

Ο ξεχασμένος πολιτισμός «Τα παιδιά του Δία»

Τα ιερογλυφικά αποκάλυψαν μια ιστορία ενός ξεχασμένου πολιτισμού γνωστού ως «Τα παιδιά του Δία». Αυτά τα φωτισμένα όντα διέθεταν προηγμένες γνώσεις και απαράμιλλη αρχιτεκτονική ανδρεία. Τα ειλητάρια περιέγραφαν πώς οι πυραμίδες ήταν πύλες μεταξύ του γήινου βασιλείου και του θείου, που κατασκευάστηκαν για να τιμήσουν τους θεούς τους και να δημιουργήσουν μια σύνδεση με τους ουρανούς.

Διαβάστε επίσης: Απροσδόκητη Επαφή με τον Θεό Δία

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Ως «τα παιδιά του Δία» εννοούνταν οι Έπαφος και Αίγυπτος καθώς και οι απόγονοί τους. Ο Έπαφος ή Άπις ήταν ένας βασιλιάς της Αιγύπτου και γιος του Δία. Ο Αίγυπτος ήταν, επίσης ένας βασιλιάς της χώρας Kemet, πριν πάρει το γνωστό πια όνομά της από τον εγγονό του Ποσειδώνα.

Ξεχασμένες γνώσεις

Καθώς ο Ηρόδοτος και η Tahut-sen-u εμβαθύνουν στις ξεχασμένες γνώσεις, ανακάλυψαν τα ονόματα τριών αρχιτεκτόνων που επέβλεπαν την κατασκευή των πυραμίδων: δύο γυναίκες, οι Mukarramma, Ta-kha-uat και δύο άντρες, οι Ra-kheper-ka, Amenhikhopsef. Αυτά τα λαμπρά μυαλά διέθεταν εξαιρετική αρχιτεκτονική ιδιοφυΐα, που οδήγησε «Τα παιδιά του Δία» να κατασκευάσουν αυτές τις δομές που προκαλούν δέος.

Το δίδυμο συνειδητοποίησε ότι αυτοί οι αρχιτέκτονες δεν ήταν απλώς θνητοί αλλά πολύ κοντινοί συγγενείς με τους ίδιους τους θεούς.

Επίσης, βρήκαν σημαντικές αναφορές για οδηγίες από αυτούς τους αρχιτέκτονες σε άλλους πολιτισμούς που συνυπήρχαν, οι οποίοι έχτισαν πυραμίδες κατά το ίδιο χρονικό διάστημα ή αργότερα. Μερικές από αυτές έμειναν γνωστές ως πυραμίδες των Μάγιας, των Αζτέκων κλπ.

Μια απόδειξη της ευρηματικότητας

Με την αλήθεια να αποκαλυφθεί τελικά, ο Ηρόδοτος και η Tahut-sen-u ένιωσαν ένα συντριπτικό αίσθημα δέους και ευλάβειας για τους κατασκευαστές των πυραμίδων. Κατάλαβαν ότι αυτές οι κατασκευές δεν ήταν μεγάλοι τάφοι για τους Φαραώ όπως ισχυρίστηκαν ακαδημαϊκοί δύο χιλιάδες χρόνια αργότερα.

Διαβάστε επίσης: Ψίθυροι των Θεών

Ήταν μια απόδειξη της ευρηματικότητας και επικοινωνίας-ένωσης δύο διαφορετικών κόσμων, από έναν αξιοσημείωτο πολιτισμό που δεν έγινε ποτέ γνωστός στους κατοπινούς. Ο Ηρόδοτος και η Tahut-sen-u, ορκίστηκαν στον Κύνα να μοιραστούν αυτή τη νέα γνώση με τον κόσμο, διασφαλίζοντας ότι η κληρονομιά των κατασκευαστών πυραμίδων δεν θα ξεχαστεί ποτέ.

Οι απόηχοι της Ιστορίας

Ο Ηρόδοτος και η Tahut-sen-u επέστρεψαν στην Αλεξάνδρεια, όπου τεκμηρίωσαν σχολαστικά τα ευρήματά τους, διατηρώντας τη γνώση για τις επόμενες γενιές. Η ιστορία τους για «Τα παιδιά του Δία» και τους αινιγματικούς κατασκευαστές πυραμίδων μαγνήτισε τον κόσμο, πυροδοτώντας ένα ανανεωμένο ενδιαφέρον για τους αρχαίους πολιτισμούς.

Οι πυραμίδες συνέχισαν να στέκονται όρθιες, τα μυστικά τους τελικά αποκαλύφθηκαν, απηχώντας για πάντα τα επιτεύγματα εκείνων των εξαιρετικών αρχιτεκτόνων που είχαν αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στην ιστορία.

Τελικά, δεν ήταν μόνο οι πυραμίδες που συγκέντρωναν γοητεία, αλλά οι ιστορίες και τα μυστήρια που τις περιέβαλλαν.

Ωστόσο, μερικές εκατοντάδες αιώνες αργότερα, οι μελλοντικοί αρχαιολόγοι και ιστορικοί, αμφισβήτησαν τα ευρήματα του Ηρόδοτου – αν και τον ονόμασαν πατέρα της Ιστορίας – με το σκεπτικό πως ήταν αναφορές σε μύθους, ακυρώνοντας ουσιαστικά όλη του την έρευνα. Παράλληλα, έσβησαν κάθε αναφορά της Tahut-sen-u από τα κείμενά του.

Διαβάστε επίσης: Ο Ηρόδοτος αποκαλύπτει ποιος έχτισε τις Πυραμίδες

diadrastika / Image by Peter Fischer from Pixabay