Απόδειξη Γκιόλβα ύπαρξης Ολύμπιων έμμεσα τεκμηριωμένη από NASA που όμως αποδείχτηκε ότι δεν ισχύει

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ο Γεώργιος Γκιόλβας ήταν πυρηνικός φυσικός, μηχανολόγος, εφευρέτης και ερευνητής, ιδρυτής και πρόεδρος του Κέντρου Εφαρμοσμένων Επιστημονικών Ερευνών. Μια πολυσυζητημένη προσωπικότητα που, όσο ζούσε, είχε ταράξει τα νερά σε πολλούς χώρους με τις εφευρέσεις, τις συνεντεύξεις και τις έρευνες του. Το όνομά του συνδέθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό με τη νέο μυθολογία της περιβόητης ομάδας Έψιλον. Αν και πέθανε το 2003, ακόμα και σήμερα, πολλά από αυτά που έχει πει πλέκουν έναν θρύλο γύρω του.

Παρά τον σεβασμό που αποπνέει γενικότερα, δεν λείπουν και εκείνοι που αμφισβητούν όλα ή κάποια από τα λεγόμενά του και τον θεωρούν παραμυθά. Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή εκλαμβάνουν ως μεγάλες υπερβολές, όσα έχει πει, ή επειδή δεν τα καταλαβαίνουν. Μπορεί, επίσης, να πιάνονται από κάποια σημεία που ο ίδιος έχει πέσει σε αντιφάσεις – ίσως το προχωρημένο της ηλικίας του και ο πιεστικός τηλεοπτικός χρόνος να μην ήταν αρκετός για να ολοκληρώσει ή να διατυπώσει σωστά εκείνο που ήθελε να πει.

Για παράδειγμα, σε ένα βίντεο του 2011 εμφανίζεται να είναι προσκεκλημένος, μαζί με άλλους, σε τηλεοπτική εκπομπή από το 2002, της Ανίτας Πάνια. Ανάμεσα σε πολλά λέει σε κάποιο σημείο ότι ο Όλυμπος των θεών δεν ήταν το βουνό αλλά μητρικό διαστημόπλοιο των Ολύμπιων, στη συνέχεια, παρακάτω είπε ότι ένας βοσκός που έχασε το ζώο του, μπήκε σε μία σπηλιά, όπου εκεί βρέθηκαν τα ανάκτορα των θεών, σε μια σπηλιά στον Όλυμπο.

Στο προαναφερθέν βίντεο ο Γεώργιος Γκιόλβας κάνει λόγο για την ύπαρξη ενός πλανήτη, στο Ηλιακό μας Σύστημα που δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμα. Υποτίθεται ότι βρίσκεται πίσω από τον Ήλιο, πάντα σε αντιδιαμετρική θέση, ως προς την Γη, γι’ αυτό και δεν μπορούμε να τον δούμε. Επιπλέον, ισχυρίζεται ότι διαθέτει ζωή και προφανώς κατοικείται. Πως το γνώριζε αυτό;

Διαβάστε επίσης: Το πείραμα με τον Ήλιο και το παράδοξο αποτέλεσμα, στον Πύργο της Βασίλισσας Αμαλίας

Με την πρόοδο της συζήτησης, υπονοείται πως δεν ανακάλυψε μόνος του τον υποτιθέμενο πλανήτη αλλά πληροφορήθηκε την ύπαρξή του από επαφή που είχε ο ίδιος με εξωγήινους, οι οποίοι ενδεχομένως να ήταν ή να σχετίζονταν με τους Ολύμπιους θεούς, αφού γύρω από αυτούς περιστρέφεται μεγάλο μέρος της κουβέντας.

Στην πραγματικότητα τέτοιος πλανήτης δεν έχει ανακαλυφθεί. Ωστόσο, τα λεγόμενά του, συνδυάστηκαν με δύο άλλες δήθεν αληθινές πληροφορίες από τη NASA, οπότε όλα μαζί ερμηνεύτηκαν ως έμμεση απόδειξη της ύπαρξης Ολύμπιων (αφού αυτοί, όπως υπονοείται, του μαρτύρησαν την ύπαρξη του αντιδιαμετρικού πλανήτη). Ας δούμε ποιες είναι αυτές οι πληροφορίες που χρησιμοποιήθηκαν ως πραγματικές.

Η μία έχει να κάνει με βίντεο της NASA, το οποίο είναι πραγματικό αλλά αναπαράγεται σε διάφορα μέσα με εντελώς λάθος ερμηνεία: ως πλανήτης ή ως μητρικό διαστημόπλοιο που ρουφάει ενέργεια από τον Ήλιο. Εμφανίζεται, λοιπόν, στο κάτω μέρος του Ήλιου, προς τα αριστερά (αν κάνετε μεγέθυνση φαίνεται καλύτερα) κάτι που μοιάζει με μια μαύρη σφαίρα να συνδέεται με τον Ήλιο με μαύρο νήμα. Όμως, μετά από λίγο, αυτή η μαύρη σφαίρα, ο υποτιθέμενος πλανήτης, απομακρύνεται από τον Ήλιο και διαφεύγει στο διάστημα.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Εδώ συμβαίνουν δύο πράγματα. Αν πράγματι, αυτή η μαύρη σφαίρα, ήταν ο αντιδιαμετρικός πλανήτης, με κανένα τρόπο δεν θα μπορούσε να φανεί σε εκείνο το σημείο και, μάλιστα, να φεύγει από την τροχιά του και να απομακρύνεται. Το δεύτερο είναι πως, ουσιαστικά, πρόκειται για το γνωστό φαινόμενο coronal prominence cavity και η NASA το εξηγεί ως προεξοχές ηλιακού υλικού που εμφανίζονται από το πλάι σχεδόν, αλλά ο εσωτερικός σχηματισμός (που μοιάζει με πλανήτη) είναι μία «κενή» περιοχή που ονομάζεται στεφανιαία κοιλότητα. Μερικές φορές αυτές οι προεξοχές του ηλιακού υλικού, εκτοξεύονται, διαφεύγοντας εντελώς στο διάστημα, άλλες φορές πέφτουν πίσω κάτω (στον Ήλιο) από το δικό τους βάρος.

Διαβάστε επίσης: Αικατερίνη Αξάρη Γκιόλβα: Η Συνέντευξη της χήρας του Γιώργου Γκιόλβα

Το άλλο σημείο που ήρθε να κουμπώσει με τα λεγόμενα του Γεώργιου Γκιόλβα, είναι μία δήθεν αληθινή ανακοίνωση της NASA με ημερομηνία 7/7/2013 ότι “Πριν από 2 μέρες πήραμε φωτογραφίες από το διαστημόπλοιο Rts-445-8 που απεικονίζουν έναν Εξωπλανήτη (πλανήτη που δεν έχει ανακαλυφθεί και μπορεί να φιλοξενεί ζωή) πίσω από το Ηλιακό στεφάνι. […]” Εν ολίγοις περιγράφει ακόμα όσα χρειάζονται για να φανεί πειστικό. Ωστόσο, θα πρέπει να αναφέρουμε πως σύμφωνα με το ellinikahoaxes.gr: α) Διαστημικό σκάφος Rts-445-8, δεν υπάρχει. β) Αυτός που υπογράφει την ανακοίνωση, ο Dr Richard Andersons, Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης και Επικεφαλής του προγράμματος Exo-Plantet 3, N.A.S.A, δεν υπάρχει. γ) Επίσης, δεν υπάρχει πρόγραμμα Exo-Plantet 3 δ) Εξωπλανήτης ονομάζεται κάθε πλανήτης που δεν ανήκει στο δικό μας Ηλιακό Σύστημα.

Κατά συνέπεια, η απόδειξη Γκιόλβα ύπαρξης Ολύμπιων έμμεσα τεκμηριωμένη από τη NASA, δεν μπορεί να ισχύει, όπως θα ήθελαν εκείνοι που τα πάντρεψαν όλα μαζί – ασχέτως τι εννοούσε ο συγχωρεμένος. Επίσης, δεν ισχύουν η δήθεν ανακοίνωση και ο δήθεν πλανήτης. Πάντως, εντελώς εγκυκλοπαιδικά, ίσως, είναι σημαντικό να πούμε πως η λεγόμενη ύπαρξη ενός πλανήτη σαν την Γη, αντιδιαμετρικά αυτής και πίσω από τον Ήλιο, είναι γνωστή, ως μία ιδέα ή πιθανότητα που ερευνούσε ο αρχαίος Φιλόλαος, με τον οποίο διαφώνησαν αρκετοί της εποχής του. (Διαβάστε σχετικά: Αντιχθών: Ο δίδυμος πλανήτης της Γης που έψαχναν οι αρχαίοι Έλληνες πίσω από τον Ήλιο)

diadrastika / Image by Willgard Krause from Pixabay