7 τρόποι να διώξουμε την αρνητική ενέργεια

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Όλοι μπορούμε να εκτιμήσουμε την όμορφη θεραπευτική ενέργεια του να ξοδέψουμε χρόνο στη φύση, μακριά από τον πολιτισμό. Αλλά, στο τέλος, θα πρέπει να επιστρέψουμε στο σπίτι μας. Όταν την αίσθηση της ειρήνης και της συνεκτικότητας που αισθανόμαστε στη φύση τα συγκρίνουμε με το άγχος, το θόρυβο και τη φασαρία της πόλης, ξέρουμε πολύ καλά πως υπάρχει μια διαφορά. Η φύση έχει πολύ πιο θετική ενέργεια από τα σπίτια ή τις πόλεις μας.

Οι λόγοι που η ενέργεια της Φύσης είναι θετική

Υπάρχουν λιγότερα άτομα γύρω στη φύση, έτσι είναι πιο απομονωμένη από τις σκέψεις των ανθρώπων. Οι σκέψεις είναι ενέργεια. Η ενέργεια της σκέψης προσκολλάται στα φυσικά αντικείμενα που βρίσκονται κοντά σε αυτές. Η αρνητική ενέργεια της σκέψης δημιουργεί ισχυρές μορφές ενέργειας που παραμένουν περισσότερο από εκείνες της θετικής σκέψης. Ανησυχίες, φόβοι, άγχος, δυστυχώς, διαρκούν περισσότερο από την αγάπη, την ειρήνη και την ευτυχία.

Διαβάστε επίσης: Αφιέρωμα: Ενεργειακός Εξαγνισμός του Χώρου. Όλες οι Τεχνικές

Το φως του ήλιου είναι μια ροή θετικής ενέργειας που ξεπλένει μακριά κάθε αρνητική ενέργεια. Είναι σαν να ρίχνεις καθαρό βουνίσιο δροσερό νερό πάνω σε ένα σφουγγάρι. Ο σπόγγος ξεπλένεται από οτιδήποτε έχει μαζέψει.

Η φύση είναι συνήθως γεμάτη με φυτά. Τα φυτά εκπέμπουν θετική ενέργεια. Είναι ζωντανά κι έτσι βγάζουν προς τα έξω θετικές δονήσεις. Δεν ανησυχούν για τις θέσεις εργασίας, ή τους λογαριασμούς ή τις σχέσεις.

Πριν αρχίσουμε να γεμίζουμε τα σπίτια μας με θετική ενέργεια, θα πρέπει να αφαιρέσουμε οτιδήποτε συσσωρεύει αρνητική ενέργεια. Έτσι, εδώ είναι μια λίστα με επτά απλές δοκιμασμένες τεχνικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αφαιρέσετε την αρνητική ενέργεια από οποιοδήποτε χώρο:

7 τρόποι να αφαιρέσει την αρνητική ενέργεια

1. Αλατίστε τα χαλιά.

Αυτός είναι ένας απλός και εύκολος τρόπος, ίσως, ο καλύτερος. Απλά πασπαλίζετε με θαλασινό αλάτι πάνω στο στεγνό χαλί, περιμένετε μια ώρα ή περισσότερο και στη συνέχεια το ρουφάτε με την ηλεκτρική σκούπα. Χρησιμοποιήστε περίπου 3 έως 6 κουταλιές της σούπας αλάτι για ένα μεσαίου μεγέθους χαλί. Οι κρύσταλλοι του αλατιού έχουν την καταπληκτική φυσική ιδιότητα να διαγράφουν τον προγραμματισμό της ενέργειας. Χρησιμοποιώντας αλάτι είναι σαν να χρησιμοποιείτε το σπόγγο σε έναν πίνακα γραμμένο με κιμωλία. Συμπληρωματικά (ή για τις εποχές που δεν βάζετε χαλιά) ρίξτε αλάτι στις γωνίες και τις πόρτες του σπιτιού σας.

2. Τακτοποιήστε την ακαταστασία.

Τα στοιβαγμένα πράγματα όπως παλιά περιοδικά και τα βρώμικα ρούχα, μπορούν να παγιδεύσουν πολλή αρνητική ενέργεια στο σπίτι σας. Αφαιρέστε τα παλιά αντικείμενα που δεν χρειάζεστε πλέον. Κρατήστε τα τραπεζάκια και τα ντουλάπια σας καθαρά. Βάλτε τα ρούχα σας σε ένα καλάθι πλυντηρίων. Πλύνετε τα βρώμικα πιάτα σας και μετά βάλτε τα στην θέση τους. Η αρνητική ενέργεια χρειάζεται αντικείμενα για να σταθεί να υπάρξει, να επιζήσει. Όταν τα βρίσκει, λοιπόν, παραμένει τριγύρω σας και ανάμεσά σας. Διατηρήστε τον χώρο σας τακτοποιημένο και καθαρό.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

3. Κάντε δυνατούς θορύβους.

Αυτός είναι ο λόγος που οι Κινέχοι αγαπούν τα πυροτεχνήματα. Δυνατοί θόρυβοι διαλύουν ενεργειακά μοτίβα. Χειροκροτήματα (γενικά στο σπίτι, ειδικότερα στις γωνίες), παιδικές φωνές και γέλια, ενεργοποιούν τον χώρο. Η Μητέρα Φύση κάνει το ίδιο πράγμα με το θόρυβο των καταιγίδων.

4. Παίξτε πνευματική μουσική.

Το αγαπημένο μου είναι το άλμπουμ του Eric Pepin “Deep Resonating Aums” από το Higher Balance Institute. Οι μοναχοί Βουδιστές χρησιμοποιούν tingshaws για να διαλύσουν την δυσμενή ενέργεια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα στερεοφωνικά σας με το ίδιο αποτέλεσμα. Συνδυάστε την τεχνική αυτή με ένα καλό ζευγάρι ηχείων για ένα πραγματικά βαθύ καθαρισμό. (Όποιο είδος μουσικής κι αν επιλέξετε να αξιοποιήσετε, αν έχετε την δυνατότητα ακούστε το στα 432 Hz και όχι στα 440 Hz. Μάθετε και ακούστε εδώ την διαφορά)

5. Διαλογιστείτε στο χώρο σας.

Ένας σωστός διαλογισμός μία ή δύο φορές την ημέρα στο χώρο σας θα μεταδόσει σε αυτόν μία ισχυρή θετική δόνηση. Μια εκπομπή από έναν νου σε κατάσταση διαλογισμού γίνεται πολύ πιο ισχυρή από ό, τι θα ήταν χωρίς, κάνοντας την θετική ενέργεια πολύ πιο ισχυρή από την τυχών υπάρχουσα αρνητική ενέργεια. Μια σωστή περισυλλογή θα γεμίσει τον χώρο με ανάταση και ενέργεια, για αρκετές ώρες.

6. Αλλάξτε θέση στα έπιπλα.

Οι Κινέζοι ασκούν αυτή την τέχνη του Φενγκ Σούι. Η αρνητική ενέργεια χρειάζεται κάτι για να “προσκολλάται”. Τακτοποιήστε το χώρο σας όσο το δυνατόν πιο ανοικτό και ευρύ γίνεται, κάνοντας την οποιαδήποτε αρνητική ενέργεια να διαλυθεί. Η ίδια η πράξη της αναδιάταξης θα προκαλέσει διασκορπισμό στην επιβλαβή ενέργεια.

7. Προσθέστε ζωντανά φυτά,

όχι ψέυτικα, πλαστικά ή ξερά (νεκρά φύση). Τα φυτά προσθέτουν χρώμα, ζωή, οξυγόνο και θετική ενέργεια στο σπίτι σας. Καθαρίζουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας. Σας τα προσφέρουν όλα αρκεί να τα ποτίζετε, να τα φροντίζετε και να τα αγαπάτε.

Κάψιμο βοτάνων

Φυσικά, το κάψιμο βοτάνων είναι επίσης ένας άλλος θαυμάσιος τρόπος για να αφαιρέσετε τις αρνητικές ενέργειες! Ακόμη και στα πιο ευτυχισμένα σπίτια, μπορούν εισέλθουν αρνητικές ενέργειες σε αυτά με τρόπους που πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να προβλέψουν. Για παράδειγμα, όταν θα πάτε για ψώνια, τα φρούτα που θα αγοράσετε έχουν αλλάξει πολλά χέρια μέχρι να φτάσουν στο μανάβικο και, στην συνέχεια, στα δικά σας. Όλα αυτά τα χέρια “αφήνουν” ενέργειες πάνω στα φρούτα που θα φάτε: καλές, μέτριες, κακές, αρνητικές. Το ίδιο το καλάθι αγορών σας “μαζεύει” ενέργειες -και άλλα πολλά.

Διαβάστε επίσης: Πώς να χρησιμοποιήσετε τα βότανα για να θεραπεύσετε τα 7 Τσάκρα σας

Φασκόμηλο

Το κάψιμο φασκόμηλου συνήθως χρησιμοποιείται για να καθαρίσει, να ευλογήσει και να θεραπεύσει ένα αντικείμενο ή ένα πρόσωπο.

Κέδρος

Ο Κέδρος χρησιμοποιείται, κυρίως, για την προστασία και συχνά για να καθαρίσει ένα διαμέρισμα ή το σπίτι στο οποίο μετακομίζουμε. Καθαρίζει και προστατεύει την κατοικία σας από ανεπιθύμητα πνεύματα, τον εαυτό σας (εφόσον μένετε μέσα εκεί) από ανεπιθύμητες επιδράσεις.

Γλυκό γρασίδι

Το γρασίδι είναι η αναπνοή της Μητέρας Γης και φέρνει την ευλογία της αγάπης της. Είναι μια υπενθύμιση της αγάπης και της παρουσίας του Θεϊκού Θηλυκού που μας παρέχει όλα όσα χρειαζόμαστε.

in5d.com Μετάφραση-Απόδοση: diadrastika / Image by truthseeker08 from Pixabay