Λουλούδι της ζωής
Image by lavalova from depositphotos

Το Λουλούδι της Ζωής : Μοτίβο Δημιουργίας και Ζωής στο Σύμπαν

Το λουλούδι της ζωής είναι ένα ιδιαίτερο σχήμα που θυμίζει εξάγωνο και έχει εγγεγραμμένους κύκλους και ένα σχέδιο σε σχήμα λουλουδιού. Το λουλούδι της ζωής αναφέρεται ως ένα από τα σχήματα της Ιερής Γεωμετρίας, δηλαδή τα σχήματα που αποτέλεσαν τη ζωή σε όλο το σύμπαν.

Άλλα ονόματα για αυτό το σύμβολο είναι «η γλώσσα της σιωπής» ή «η γλώσσα του φωτός». Είναι η Αρμονία και η αισθητική της ιερής γεωμετρίας.

Τι συμβολίζει το λουλούδι της ζωής; Συμβολίζει την ίδια τη ζωή που είναι ατέρμονη. Απεικονίζει το κέντρο ή τον πυρήνα, την εξέλιξη, την τέλεια αρμονία, τη θεϊκή δημιουργία που συνεχίζεται επ’ άπειρον. Διαπερνά και ενεργοποιεί τα πάντα. Ενεργοποιούμε το σώμα μας, τις τροφές, το νερό ή άλλα ποτά, με το σύμβολο που έχει αιώνια ισχύ και άπειρη ευφυΐα. Ευρύνουμε τη συνείδηση μας και ενεργοποιούμε τις δυνάμεις του φωτός και της θεραπείας, που υπάρχουν μέσα μας.

Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με κάποιο μυστηριώδες αντικείμενο αλλά με ένα ιερό γεωμετρικό σχήμα, που φαίνεται να έχει ξεχωριστές ιδιότητες και πλούσιο συμβολισμό – τόσο που κάποιοι να ισχυρίζονται ότι το «Λουλούδι της Ζωής κρύβει μέσα του όλα τα μυστικά του Σύμπαντος, ότι είναι ένα είδος «μήτρας» ή «Ακασικού» αρχείου που φέρει όλες τις βασικές πληροφορίες για τη ζωή.

Ο πιο απλός ορισμός γι αυτό το μυστηριώδες σχήμα είναι ότι θυμίζει την εικόνα που θα έβλεπε κανείς αν θα κοίταγε από ψηλά μία ανθοδέσμη με λουλούδια έξι πετάλων, συμμετρικά τοποθετημένα μέσα στην ανθοδέσμη. Πιο επιστημονικά, το «Λουλούδι της Ζωής» είναι ένα σύνθετο γεωμετρικό σχήμα που αποτελείται από 19 κύκλους συμμετρικά τοποθετημένους σε έναν μεγαλύτερο κύκλο, έτσι ώστε να σχηματίζονται ανάμεσα στους 19 κύκλους τομές που θυμίζουν εξαπέταλα λουλούδια. Είναι προφανές ότι το σχήμα αυτό έχει κάποιον ιερό, θρησκευτικό συμβολισμό γιατί το συναντάμε από το την αρχαιότητα σε όλες σχεδόν τις θρησκείες της Γης. Θα το δείτε ζωγραφισμένο στα τοιχώματα ή σχηματισμένο – με μωσαϊκά – στα πατώματα αρχαίων αιγυπτιακών, βυζαντινών ή ινδουιστικών ναών, σε εβραϊκές συναγωγές και σε μουσουλμανικά τεμένη, ακόμη και σε ιερές κινέζικες παγόδες.

Πλέγμα της Γης

Παραδόξως, οι ίδιοι οι επιστήμονες ανακάλυψαν τις τελευταίες δεκαετίες ότι το σχήμα «Λουλούδι της Ζωής» κυριαρχεί σε όλα τα φαινόμενα της ζωής, από τη δομή των μορίων και των κυττάρων μέχρι τη διάταξη των γαλαξιών μέσα στο Σύμπαν. Ακόμη και τα ηφαίστεια πάνω στην επιφάνεια της Γης είναι διανεμημένα σύμφωνα με το ιερό αυτό σχήμα (αν τυλίγαμε υποθετικά τη γήινη σφαίρα με ένα διαφανές χαρτί στο οποίο ήταν σχεδιασμένο το «Λουλούδι της Ζωής», τότε όλα τα μεγάλα ηφαίστεια της Γης θα συνέπιπταν με τα κέντρα των λουλουδιών αυτού του ιερού σχήματος – με τις λεγόμενες «καυτές στήλες» του γήινου μανδύα).

Το 2007 οι επιστήμονες στην προσπάθεια τους να φτάσουν στη λεγόμενη θεωρία των πάντων (σε μία θεωρία που να ενοποιεί και να εξηγεί όλα γενικά τα φυσικά φαινόμενα) κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο υλικό μας κόσμος θεμελιώνεται πάνω σε μία αντίστοιχη προς το «Λουλούδι της Ζωής» πολυδιάστατη, πολύπλοκη κυκλική δομή (την Ε8, όπως την ονόμασαν).

Το λουλούδι της ζωής συναντάται σε διάφορες τοποθεσίες ανά τον κόσμο:

Το Λουλούδι της Ζωής
Κίνα
Το Λουλούδι της Ζωής
Αίγυπτος
Το Λουλούδι της Ζωής
Ιταλία
Το Λουλούδι της Ζωής
Τουρκία
Το Λουλούδι της Ζωής
Ινδία

Μέσα σε αυτό το σύμβολο μπορούν να βρεθούν όλες οι δομικές μονάδες του σύμπαντος που αποκαλούμε «Πλατωνικά Στερεά». Το σύμβολο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μεταφορά για να επεξηγήσει τη συνεκτικότητα όλης της ζωής και του πνεύματος μέσα στο Σύμπαν. Λέτε το λουλούδι της ζωής να κρύβει το μεγάλο μυστικό της ζωής?

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ,

Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται η μεταναστευτική πορεία δελφινιών η οποία αν παρατηρήσουμε λίγο καλύτερα σχηματίζει το μοτίβο το οποίο ονομάζεται «λουλούδι της ζωής».

Το Λουλούδι της Ζωής

Υπάρχει ένας λόγος που αυτό το βίντεο απόκτησε 2 εκατομμύρια προβολές σε μόλις μία εβδομάδα. Εκτός από το καταπληκτικό θέαμα, υπάρχει ένα βαθύτερο νόημα και για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία, έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα τέτοιο θέαμα από το σπίτι μας!

Το λουλούδι της ζωής είναι το μοτίβο της δημιουργίας, και αυτό λέει πολλά. Το λουλούδι της ζωής είναι μια γεωμετρική αναπαράσταση της σύνδεσης μας με τον καθένα και με το όλο. Αυτό μας διδάσκει ότι όταν δρούμε από κοινού, όταν καταλαβαίνουμε ότι είμαστε όλοι ένα, μπορούμε να κάνουμε πράγματα με μεγάλη επίδραση στον κόσμο γύρω μας.

TOP Image by lavalova from depositphotos.com