άντρας ακούει κάτι μυστηριώδες
Image by billion digital from depositphotos

Ο πλανήτης μας, το τελευταίο διάστημα κατακλύζεται από περάδοξους θορύβους, σαν μουγκηρτά, σαν θρήνος, σαν τρομπέτες που προέρχονται ακαθόριστα από το πουθενά αλλά ταυτόχρονα από παντού… Ποιές θεωρίες μπορεί να αντιστοιχούν στην αλήθεια του πράγματος;

Σύμφωνα με την Daily Mail υπάρχουν οι εξής επικρατέστερες θεωρίες:

Η τριβή των τεκτονικών πλακών. Οι τεκτονικές πλάκες είναι κομμάτια του γήινου φλοιού και του ανώτερου μανδύα, που μαζί αναφέρονται ως λιθόσφαιρα. Οι πλάκες είναι περίπου 100 χιλιόμετρα (62 μίλια) παχιές και αποτελούνται από δύο κύριους τύπους: του ωκεάνιου φλοιού και του ηπειρωτικού φλοιού.

Ατμοσφαιρική πίεση. Η ατμοσφαιρική πίεση ορίζεται ως η δύναμη ανά μονάδα επιφανείας που ασκείται πάνω σε μια επιφάνεια από το βάρος της άνω επιφανείας αυτής του αέρα. Αναλόγου της πίεσης ενδεχομένως να προκαλούνται οι αλλόκοτοι θόρυβοι.

Ελιγμοί τρένων. Ο θόρυβος μπορεί να προέρχεται από ελιγμούς των τρένων, ως αντανάκλαση-αντίδραση σε συνδυασμό με τα εναέρια καλώδια.

Κατασκευές – Οικοδομικά έργα. Αν εκτελούνται παρόμοια έργα σε μια συγκεκριμένη περιοχή, μπορεί να οδηγήσει σε παρόμοιους ήχους.

Εξωγήινοι. Ο θόρυβος μπορεί να προέρχεται από κάποια εξωγήινη μορφή ζωής ή κατασκευής που δεν μπορούμε να δούμε.

Το HAARP. Φήμες επιμένουν ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ χρησιμοποιεί μυστικά όπλα στον ουρανό για την άμυνα και τροποποιεί τον καιρό με υψηλές συχνότητες.

Οι επτά σάλπιγγες του Ουρανού. Σύμφωνα με την Αποκάλυψη του Ιωάννη ακούγονται κάθε φορά που σηματοδοτούν κάποιο αποκαλυπτικό γεγονός που αφορά το τέλος του κόσμου.

Οι επιστήμονες της NASA έχουν μια διαφορετική εξήγηση. Θεωρεί ότι προέρχονται απλά από το φυσικό υπόβαθρο του πλανήτη που, συνεχώς, παράγει.

Σύμφωνα με τη NASA, θα μπορούσε να είναι «θόρυβος του υπόβαθρου» της γης.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Μια δήλωση από τη NASA είναι η εξής: «Αν οι άνθρωποι είχαν ραδιοφωνικές κεραίες και όχι αυτιά, θα ακούγανε μια αξιοσημείωτη συμφωνία παράξενων θορύβων που προέρχονται από το δικό μας πλανήτη», και «Μπορούν να ακούγεται σαν μουσική υπόκρουση από μια φανταχτερή ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά αυτό δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Οι φυσικές ραδιοφωνικές εκπομπές της Γης είναι πραγματικές και, παρόλο που δεν μπορούμε να τις ακούσουμε, αυτές είναι γύρω μας όλη την ώρα ».

Όλες, όμως, αυτές οι υποθέσεις έχουν τα αδύνατα σημεία τους και τις κάνουν να ακούγονται μη ρεαλιστικές. Υπάρχει μία ακόμα θεωρία, που και αυτή πιθανόν να έχει τα δικά της αδύναμα σημεία της. Ίσως αξίζει να την δούμε:

Αυτοί οι αλλόκοτοι και ανατριχιαστικοί ήχοι δεν είναι ι κάτι καινούργιο και σημερινό. Φαίνεται ότι τους άκουγαν και οι αρχαίοι Έλληνες.

Μας λέει, λοιπόν, ο Πλούταρχος πως μέσα από έναν ήσυχο και αίθριο ουρανό ακούστηκε ένας οξύς θόρυβος και θρηνώδης σα να έβγαινε μέσα από σάλπιγγα -ακριβώς όπως και οι σημερινοί απόκοσμοι ήχοι. Ο θόρυβος αυτός έκανε άπαντες να τρομάξουν.

Στο φαινόμενο, όμως, δόθηκε μία εξήγηση από τους Τυρρηνούς: ερμήνευσαν το γεγονός ως μεταβολή του γένους, ως αλλαγή μιας γενιάς ή εποχής σε μία άλλη καινούργια.

diadrastika / Image by billion digital from depositphotos.com