Τα μυστηριώδη ευρήματα της Πυραμίδας στη Βοσνία

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Μετρήσεις επιστημόνων στην υποτιθέμενη Πυραμίδα της Βοσνίας έδειξαν εντυπωσιακά αποτελέσματα που άφησαν τους ερευνητές άφωνους. Όπως οι Πυραμίδες στην Αίγυπτο, οι Πυραμίδες της Βοσνίας έχουν έναν απίστευτο προσανατολισμό, δεδομένου ότι η μεγαλύτερη Πυραμίδα της Βοσνίας, έχει προσανατολισμό προς το Βορρά με σφάλμα μόλις 0, 0΄, 12΄΄

Οι βοσνιακές πυραμίδες στο Visoko, στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη ανακαλύφθηκαν πριν καμιά δεκαριά χρόνια από τον δr. Semir Osmanagić. Η Πυραμίδα του Ήλιου έχει ύψος 220 μέτρα με μήκος πλευρών περίπου 360 μ.

Σύμφωνα με μελέτες που εκτελούνται από τον Δρ Oldfield έδειξαν ότι τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που δημιουργούνται πάνω από τις πυραμίδες έχουν έναν κατακόρυφο προσανατολισμό, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι ένα ασυνήθιστο γεγονός, δεδομένου ότι τα ηλεκτρομαγνητικά μοτίβα που εμφανίζονται σε σχηματισμούς, όπως φυσικούς λόφους και βουνά, έχουν συνήθως μια οριζόντιο προσανατολισμό.

Είναι ενδιαφέρον ότι υπάρχουν αρκετές ενεργειακές ακτίνες που προέρχονται από τις βοσνιακές πυραμίδες. Σύμφωνα με τα τεστ, η πηγή προέλευσης της “δέσμης ενέργειας”, βρίσκεται κάτω από την πυραμίδα, σε βάθος 2.440 μέτρων. Πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό;

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα σχετικά με τις βοσνιακές πυραμίδες είναι ότι μετρήσεις έδειξαν πως το επίπεδο ιονισμού ξεπερνάει τα 43.000 αρνητικά ιόντα, τα οποία είναι περίπου 200 φορές περισσότερα από τη μέση συγκέντρωση στους υπόγειους θαλάμους που τους κάνουν να εμφανίζουν θεραπευτικές ιδιότητες.

Εμπειρογνώμονες από όλο τον κόσμο έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα, με βάση μελέτες τους, ότι στις κορυφές των πυραμίδων του Ήλιου και της Σελήνης υπάρχουν υπέρηχοι, υπόηχοι, υπέρυθρες ακτινοβολίες και ηλεκτρομαγνητικά πεδία άγνωστης προέλευσης. Ένα παρόμοιο χαρακτηριστικό πιστεύεται ότι συμβαίνει και στη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας (αλλά δεν έχει διερευνηθεί), η οποία σύμφωνα με πολλούς, δεν ήταν τάφος διόλου ταφικό μνημείο, αλλά ως ένα εξαιρετικά προηγμένο μνημείο με την ικανότητα να αξιοποιεί τη φυσική ενέργεια της Γης.

Άραγε υπερτερεί ενεργειακά και τεχνολογικά η βοσνιακή Πυραμίδα του Ήλιου έναντι της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας; Ενδεχομένως, ναι, αφού κατασκευαστικά η βοσνιακή, σε μέτρηση με βάση τη μέθοδο του ραδιοάνθρακα υπολογίζεται να είναι περίπου 25.000 χρονών και άρα προηγείται της αιγυπτιακής.

Αξίζει να σημειώσουμε πως στην ίδια περιοχή λέγεται πως εντοπίστηκε σε πέτρα ανάγλυφο ελληνικό τετράγαμα (δηλαδή μία σβάστικα), ενώ βρέθηκε πέτρινος αστρονομικός χάρτης που δείχνει τον ουρανό όπως ήταν πριν από περίπου 100.000 χρόνια και, επιπλέον, επάνω του έφερε 3 σύμβολα του ελληνικού γράμματος Ε. Δύο, πολύ σημαντικές παρατηρήσεις που, ίσως, σημαίνουν πάρα-πάρα πολλά και θα μπορούσε κάποιος, ανάμεσα σε άλλες υποθέσεις, να διακινδυνεύσει την πιθανότατα ότι προσδίδουν ελληνικό χαρακτήρα στην όλη κατασκευή.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Όπως και να έχει, για να είμαστε αντικειμενικοί, είναι σωστό να σημειώσουμε πως η Deutsche Welle σε άρθρο της, δίνει πολύ άσχημες κριτικές στον Δr. Semir Osmanagić και τις έρευνές του στην λεγόμενη “Πυραμίδα του Ήλιου” στην Βοσνία, με αποτέλεσμα να μην προσδίδεται καμία αξιοπιστία σε αυτές, τις προηγούμενες αλλά και τις επόμενες έρευνες. Κατά συνέπεια θεωρούνται επιλήψιμες και χωρίς κύρος.

2012 – Bosnian Pyramid of The Sun / Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Αγγλικά, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

Bosnian Pyramids : A Tour of Prehistoric Ravne Tunnels Labyrinth

diadrastika / Image by Stefan Keller from Pixabay