Ανουνάκι: Οι 14 πινακίδες του Ένκι

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ήρθαν στη Γη. Έπλασαν τους ανθρώπους. Σχεδόν κατέστρεψαν τον πλανήτη. Ζούνε για χιλιάδες χρόνια. Ίσως ζουν ακόμα. Ίσως, αφανείς πλέον, χειραγωγούν αυτούς που θέλουν να κυβερνούν τον πλανήτη…

Εδώ θα βρείτε το Πρώτο Μέρος

Δεύτερο Μέρος

ΠΙΝΑΚΙΔΑ 8η

Κεφάλαιο 8.1 – Το διαστημικό σκάφος που θα έπαιρνε τον Adapa έφτασε. Ο Enki στέλνει και τους άλλους απογόνους του να τον συνοδεύσουν στο ταξίδι του. Όμως του λέει ψέματα να μην φάει ή να πιεί από εκείνα που δίνουν μεγάλη διάρκεια ζωής, επειδή είναι δηλητηριώδη και θα πεθάνει. Όταν έφτασαν στον Nibiru, ο βασιλιάς είδε τα εγγόνια του και έναν άνθρωπο για πρώτη φορά (τον Adapa).

Κεφάλαιο 8.2 – Στον Nibiru προσφέρονται στον Adapa το Ψωμί και το Νερό της Ζωής και ένα Ελιξίριο, αλλά εκείνος δεν έφαγε τίποτα. Ο βασιλιάς προσβεβλημένος τον ρώτησε για ποιο λόγο δεν τρώει και το παιδί του απάντησε ότι θα πεθάνει. Τότε, δόθηκε στον Anu μία εξήγηση από έναν από τους συνοδούς των παιδιών: ο Anu έμαθε ότι ο Adapa δεν ήταν παρά ένας απόγονος του γιου του, και πως ο Enki ήθελε τον Adapa να επιστρέψει στη γη, να ζήσει και να πεθάνει εκεί. Αλλά, ο πραγματικός λόγος που ο Enki δεν ήθελε ο Adapa να φάει και να πιει από εκείνα που έδιναν μακροζωία ήταν λόγω των ανησυχιών που είχε, μη τυχών και ο γιος του διεκδικήσει την βασιλεία. Ο Adapa και ένας ακόμη από τους δύο εγγονούς του βασιλιά Anu επιστρέφουν στη Γη.

Κεφάλαιο 8.3 – Οι δίδυμοι γιοι, Kain και Abael, μαθαίνουν: ο ένας πώς να σκάβει και να ανοίγει κανάλια νερού και πώς να κάνει τη συγκομιδή των σιτηρών, ενώ ο άλλος πώς να είναι τσοπάνος στα πρόβατα και, επίσης, πώς να φτιάχνει μαλλί από αυτά. Κατά την πρώτη συγκομιδή υπάρχει μια γιορτή και οι δύο δίδυμοι άνδρες κάνουν τις προσφορές τους προς τους δύο βασιλικούς γιους. Αργότερα ο Kain είναι δυσαρεστημένος για το ότι δεν επαινέθηκε για την προσπάθειά του. Παλεύει με τον αδελφό του και ο Abael σκοτώνεται.

Διαβάστε επίσης: Ανουνάκι. Μύθος ή Ξεχασμένη Πραγματικότητα;

Κεφάλαιο 8.4 – Αυτό το τμήμα της πινακίδας αφηγείται την ιστορία των γεγονότων μετά τη δολοφονία. Ο Kain εξορίζεται.

Κεφάλαιο 8.5 – Γίνονται διδασκαλίες προς τους ανθρώπους αλλά και τους άλλους απογόνους. Δημιουργείται η λατρεία των Ανουνάκι. Η βασιλική γραμμή αίματος έχει ήδη πολλές γενιές στη γη, στις οποίες εξακολουθούν να γίνονται «επιμιξίες», ανάμεσα σε αδέρφια και ετεροθαλή αδέρφια.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Κεφάλαιο 8.6 – Πεθαίνει ο Adapa

ΠΙΝΑΚΙΔΑ 9η

Κεφάλαιο 9.1 – Οι Ανουνάκι και οι άνθρωποι παντρεύονται αναμεταξύ τους. Στη Γη και τον Άρη δημιουργούνται δυσκολίες λόγω υψηλής ηλιακής ακτινοβολίας. Ένας από τους εγγονούς του βασιλιά Anu, o Marduk, θέλει να παντρευτεί μια γήινη την Sarpanit. Υπάρχει αντίρρηση. Η διαμάχη αφορά το έθιμο ότι η βασιλική γραμμή αίματος δεν πρέπει να νοθευτεί, τα βασιλικά ετεροθαλή αδέλφια και αδελφές ππρέπει να παντρεύονται αναμεταξύ τους. Αν ένας διάδοχος Ανουνάκι παντρευτεί έναν άνθρωπο, υπάρχει κίνδυνος σταδιακά ο βασιλιάς του Νιμπίρου να είναι στο τέλος ένας άνθρωπος και όχι ένας Ανουνάκι. Ο βασιλιάς αποφασίζει ότι αν ένας διάδοχος παντρευτεί έναν άνθρωπο, τότε δεν μπορεί να επιστρέψει στον Nibiru ως πρίγκιπας-διάδοχος. Τελικά, ο Marduk παντρεύεται την Sarpanit και εξορίζονται στην περιοχή της σημερινής Αιγύπτου.

Κεφάλαιο 9.2 – Διακόσιοι Igigi από τον Άρη ήρθαν στο γάμο. Εν αγνοία των ηγετών της Edin, ο διακόσιοι Igigi αποφασίζουν να απαγάγουν γήινες για γυναίκες τους. Μετά το γάμο έκαναν αυτή την πράξη: Ο Enlil που ανέκαθεν ήταν κατά της δημιουργία της ανθρωπότητας, στεναχωρήθηκε που οι Igigi κατέστρεψαν την αρχική αποστολή τους και άρχισαν να ζευγαρώνουν με ανθρώπους. Αυτό που αρχικά ήταν μια ιερή αποστολή, έγινε τώρα «το ένα κακό μετά το άλλο». Η θα Γη θα πλημμύριζε από ανθρώπους. Ο Enki πηγαίνει στην Αίγυπτο και παραπλανεί σεξουαλικά την Sarpanit.

Κεφάλαιο 9.3 – Η Sarpanit αποκτά ένα παιδί. Ο πρώτος λευκός άνθρωπος, με ξανθά μαλλιά και μπλε μάτια.

Υπάρχουν πληγές και πείνα στη Γη. Ο Enlil αισθάνεται πως η αποστολή στην Γη έχει γίνει πια διεστραμμένη και απεχθάνεται την ανθρωπότητα. Οι κραυγές των γήινων έχουν γίνει πολύ δυνατές. Τόσο πολύ, ώστε να μην μπορεί να κοιμηθεί. Ένας γιατρός Annunaki ήθελε να διδάξει στους ανθρώπους την τέχνη της θεραπείας. Ο Enlil αρνήθηκε και απαγόρευσε την οποιαδήποτε διδασκαλία ή βοήθεια προς τους ανθρώπους. Ήθελε οι άνθρωποι να χαθούν, να εξαφανιστούν.

Κεφάλαιο 9.4 – Οι σοφοί του Nibiru λένε για τη Γη πως οι πάγοι λιώνουν και θα χάσουν το κράτημά τους. Η ολίσθηση των παγετώνων θα παράγει ένα μεγάλο κύμα που θα κατακλύσει τη γη. Η Γη θα πλημμυρίσει. Ο βασιλιάς του Nibiru λέει πως ο Άρης και η Γη πρέπει να προετοιμαστούν για εκκένωση. Ένας επικεφαλής των σοφών έρχεται στη Γη με ένα μήνυμα από το βασιλιά και τους ενημερώνει. Ο Enki και ο Enlil θέλουν να φύγουν στα διαστημόπλοια και να περιμένουν έξω από τη Γη την καταστροφή.

Διαβάστε επίσης: Οι Ανουνάκι του Σείριου και οι Ψηλοί Λευκοί

Οι Annunaki που παντρεύτηκαν ανθρώπους πρέπει να επιλέξουν μεταξύ των συζύγων και της αναχώρησή τους. Οι Anunnaki συγκεντρώνονται να μιλήσουν για το επερχόμενο γεγονός και τις επιλογές τους. Καθένας αποφασίζει αν θα μείνει ή αν θα φύγει.

Κεφάλαιο 9.5 – Οι Annunaki έχουν κάνει τις επιλογές τους. Ο Enlil δηλώνει ότι οι άνθρωποι πρέπει θα χαθούν. Προσπαθεί να νουθετήσει τον Enki κατηγορώντας τον ότι δημιούργησε τους ανθρώπους ενάντια στις επιθυμίες του και κρυφά. Τα διαστημόπλοια είναι έτοιμα και περιμένουν προς αναχώρηση. Ο Enki αποφασίζει, κρυφά και πάλι, να συλλέξει το DNA των ζώων. Ο Μεγάλος Κατακλυσμός πλησιάζει.

ΠΙΝΑΚΙΔΑ 10η

Κεφάλαιο 10.1 – Ο Enki, ενημερώνει τον Ziusudra-Νώε (έναν γιό του από την Batanash) για τον επερχόμενο κατακλυσμό. Ο Ziusudra φτιάχνει ένα ανθεκτικό σκάφος για να σώσει την οικογένειά του και επιπλέον να διαφυλάξει κάτι ακόμα κρυφά από όλους τους άλλους.

Κεφάλαιο 10.2 – Μέσα στο σκάφος του Ziusudra θα είναι η συλλογή με DNA των ζώων.

Κεφάλαιο 10.3 – Αυτό το τμήμα της πιναίδας λέει για τον Κατακλυσμό και το σκάφος του Ziusudra που στάθηκε στο βουνό Arrata. Οι Anunnaki γυρίζουν πίσω στη Γη. Ο Enlil βρίσκει τον Ziusudra και είναι έτοιμος να σκοτώσει τον αδερφό του, τον Enki με δόλο, επειδή ενήργησε κρυφά με το DNA των ζώων. Όταν του δίνονται εξηγήσεις, ηρεμεί.

Κεφάλαιο 10.4 – Όταν οι Ανουνάκι φτάνουν στη Γη βλέπουν την απόλυτη καταστροφή. Ο Άρης έχει ήδη χάσει την ατμόσφαιρά του και το νερό έχει στερέψει. Στη Γη, οι Ανουνάκι οργανώνουν δουλειές προς ανοικοδόμηση των καταστραφέντων.

Κεφάλαιο 10.5 – Ο Nibiru, επίσης, υπέστη ζημιές από τις έλξεις του Άρη και της Γης. Η ατμόσφαιρα του Nibiru έχει και αυτή υποστεί νέες ζημιές. Ο Nibiru χρειάζεται περισσότερο χρυσό από τη γη. Από την Γη ενημερώνουν τον βασιλιά Anu ότι δεν μπορεί να εξορυχτεί ο χρυσός. Τα ορυχεία χάθηκαν, θάφτηκαν κάτω από τόνους νερού.

Αλλά ένας τοπογράφος των Annunaki βρίσκει πέρα ​​από τον ωκεανό (στην Αμερική) ψήγματα χρυσού στο έδαφος. Βρίσκει επίσης μερικούς από τους απογόνους του Ka-in οι οποίοι έχουν
επιζήσει.

Ανοικοδομήσεις και προετοιμασίες για καινούργια κοσμοδρόμια ξεκινούν.

Κεφάλαιο 10.6 – Χτίζονται οι πυραμίδες. Στο πρόσωπο της Σφίγγας φιλοτεχνείται το πρόσωπο του Ningishzidda, μικρότερου αδερφού του Marduk (επειδή ο Marduk έχασε το δικαίωμα στην βασιλική κληρονομια όταν παντρεύτηκε την Sarpanit)

Κεφάλαιο 10.7 – Αυτό το τελευταίο τμήμα της πινακίδας δείχνει τους Ανουνάκι για άλλη μια φορά ως εγωιστές, να επιθυμούν δύναμη, εξουσία και τίτλους. Χωρίζουν τα εδάφη μεταξύ τους. (Βρισκόμαστε περίπου 13.000 χρόνια πριν από σήμερα)

ΠΙΝΑΚΙΔΑ 11η

Κεφάλαιο 11.1 – Για την επόμενη σαρ (3600 χρόνια) υπήρξε ειρήνη. Αλλά ήταν πάρα πολύ καλό για να διαρκέσει.

Ήδη από τον καιρό του κατακλυσμού ο Marduk και η Sarpanit απέκτησαν δύο παιδιά τους Asar-Όσιρη και Satu-Σεθ Ο πρώτος έζησε στην γη με τον πατέρα του και ο άλλος στον διαστημικό σταθμό με τον διοικητή των Igigi. Ο Satu έγινε ζηλιάρης και άπληστος. Σκέφτηκε ότι ο πατέρας του Marduk θα άφηνε την γη κληρονομιά στο αδελφό του τον Asar που ζούσε μαζί του. Ο Satu ήθελε όλη την Αίγυπτο για τον εαυτό του. Έτσι, αυτός και η σύζυγός του Nebat (Nephys), σχεδίασαν να δολοφονήσουν τον Asar, ώστε να κληρονομήσουν τη γη.

Έδωσαν, λοιπόν, ένα πάρτι και όταν ο αδελφός του αποκοιμήθηκε από το ποτό, τον έβαλαν σε ένα φέρετρο και τον πέταξαν στη θάλασσα. Δεν βρέθηκε μέχρι να πεθάνει. Η σύζυγός του Asar, η Asta-Ίσιδα ορκίστηκε εκδίκηση και πήρε το σπέρμα του νεκρού άντρα της και έμεινε έγκυος. Έκανε ένα γιο που θα έπαιρνε εκδίκηση γι’ αυτήν, τον Horon-Ώρος. Ο Horon μεγάλωσε και εκπαιδεύτηκε. Έφτιαξε στρατό. Η ημέρα της εκδίκησης ήρθε αλλά χτυπήθηκε με ένα δηλητηριασμένο βέλος του Satu.

Κεφάλαιο 11.2 – O Horon αντεπιτίθεται με ένα όπλο που τυφλώνει τον Satu. Ο Satu έπεσε στη Γη με το σκάφος του, οι όρχεις του πιέζονται-πρήζονται. Ο Horon τον πάει στο Συμβούλιο που του επιτρέπει να ζήσει εξόριστος. Ο Enlil, που εξακολουθεί να είναι ο Διοικητής της Γης, αντιλαμβάνεται πως αυτή ήταν η πρώτη φορά που ένας άνθρωπος συγκέντρωσε στρατό. Αισθάνεται κίνδυνο. Ερευνά τις θέσεις που έχει διαστημικούς σταθμούς και τα εδάφη που ελέγχει. Κλητεύει τους τρεις γιους του Ninurta, Nannar και Adad και δημιουργεί διαστημικό σταθμό κρυφό από τους άλλους Annunaki, στην λίμνη Τιτικάκα (κεντρική Αμερική).

Παράλληλα, ένα άλλο ενδιαφέρον ειδύλλιο έχει ξεπηδήσει. Αυτή τη φορά είναι μεταξύ των απογόνων των βασιλικών γιών που γεννήθηκαν στην Γη: του μικρότερου γιού του Enki, Dumuzi και της Inanna. Βρισκόμαστε περίπου στο 8670 π.Χ.

Κεφάλαιο 11.3 – Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το γάμο, είναι έθιμο σε μία συγγενή να ντύνει τη νύφη. Κατά τη διάρκεια του ντυσίματός της, η νύφη Inanna (που δεν είναι βασιλικής γενιάς) λέει στην Geshtinanna αδελφή του Marduk για τα μεγαλόπνοα σχέδια του Dumuzi. H Geshtinanna, τα φανερώνει όλα στον Marduk. Ο Marduk θορυβείται και φοβάται πως ο Dumuzi θα αποκτήσει πλεονέκτημα στην βασιλική διαδοχή. Το σχέδιό του είναι η Geshtinanna να αποπλανήσει τον Dumuzi ώστε να μείνει έγκυος από αυτόν. Έτσι, η καταγωγή της βασιλείας θα παραμένει στην πλευρά της οικογένειας.

Αφού ο Dumuzi καθιστά έγκυο την Geshtinanna, εκείνη του λέει ότι θα κατηγορηθεί από τον Marduk για τον βιασμό της. Έτσι ο Dumuzi φεύγει, το σκάει, από την πόλη και καταλήγει σε έναν καταρράκτη. Εκεί, τα βράχια είναι ολισθηρά και πέφτει και σκοτώνεται.

Η Inanna ορμά προς τον τόπο όπου πνίγηκε ο Dumuzi. Κατηγορείται όμως από την Erishkigal ότι ήθελε να μείνει έγκυος. Ο σύμβουλος της Erishkigal, λέει ότι πρέπει να καταραστεί την Inanna με εξήντα πληγές. H Inanna πεθαίνει.

Ο Enki που είναι και παππούς του Dumuzi στέλνει δύο απεσταλμένους, χωρίς αίμα στις φλέβες τους, οι οποίοι δεν μπορούν να πληγούν από τις ακτίνες θανάτου προκειμένου να ανακτήσουν την Inanna. Ο σύμβουλος της Erishkigal πυροβολεί τους δύο απεσταλμένους με μια ακτίνα, αλλά δεν τους επηρεάζει. Ο σύμβουλος στη συνέχεια τους δείχνει το άψυχο σώμα της Inanna που κρέμεται από έναν πάσσαλο. Οι δύο απεσταλμένοι βάζουν κάτι σαν φάρο επάνω της, επίσης, τοποθετούν το Φυτό της Ζωής στο στόμα της και ραίνουν το σώμα της με το Νερό της Ζωής.

Κεφάλαιο 11.4 – Οι δύο απεσταλμένοι φέρνουν την Inanna πίσω στη ζωή παίρνοντας μαζί τους και το σώμα του Dumuzi. Η Inanna ζητά εκδίκηση ξεκινώντας έναν πόλεμο. Ο πόλεμος τελειώνει με τον Marduk να παγιδεύεται σε έναν θάλαμο της πυραμίδας. Έχει εγκλωβισθεί και θα πεθάνει εκεί, αν δεν γίνει κάτι.

Κεφάλαιο 11.5 – Αυτό το τμήμα ασχολείται με τη διάσωση του Marduk από το θολωτό τάφο αλλά με ζημιές που γίνονται στο εσωτερικό της πυραμίδας, στις πέτρες, τα δοκάρια και
τον φάρο.

Ο Enlil θέτει ένα θέμα στον βασιλιά πατέρα του Anu: Καθώς οι άνθρωποι πολλαπλασιάζονται ταχύτερα από ό,τι οι Annunaki, πώς, λοιπόν, οι Ανουνάκι θα κάνουν τους ανθρώπους να τους υπακούουν και να τους υπηρετούν; Ο βασιλιάς Anu αποφασίζει να έρθει στη Γη για μια ακόμη φορά.

ΠΙΝΑΚΙΔΑ 12η

Κεφάλαιο 12.1 – Η ανοικοδόμηση στη Γη συνεχίζεται. Το «ανασηκωμένο βλέμμα σαρώνει τα εδάφη, η ανασηκωμένη δέσμη τα διαπερνά όλα». (δεν θυμίζει, ίσως, τον παντεπόπτη οφθαλμό στην κορυφή της πυραμίδας;)

Κεφάλαιο 12.2 – Ο βασιλιάς Anu φτάνει στη γη και μια μεγάλη γιορτή γίνεται προς τιμή του. Ο βασιλιάς και η σύζυγός του, στη συνέχεια, κοιμούνται για αρκετές ημέρες και νύχτες. Την έκτη μέρα ο βασιλιάς συγκαλεί τους δύο γιους και την κόρη του. Του δίνουν λογαριασμό σχετικά με τις νέες εξορύξεις χρυσού κλπ. Στη συνέχεια μιλούν για τους απεσταλμένους-αγγελιοφόρους που τους έστειλε ο βασιλιάς πριν από τον κατακλυσμό. Μιλούν σχετικά με την πλημμύρα και την αλλαγή του κύκλου ζωής τους στη Γη.

Κεφάλαιο 12.3 – Πολλές αλλαγές γίνονται μετά την επίσκεψη του βασιλιά. Μερική αναδιοργάνωση της γης και μια νέα προσέγγιση των ανθρώπων. Τους δόθηκε μια πόλη δική τους με έναν δικό τους βασιλιά που θα διορίζεται ή θα καθορίζεται από τον κυβερνήτη της Γης, τον Enlil. Ένα σύστημα ποινών σχετικά με την βασιλεία και την εξουσία επινοήθηκε και δόθηκε στους ανθρώπους.

Η Inanna είναι ακόμα γεμάτη από εκδίκηση. Απαιτεί ακόμα τη δική της γη. Τελικά, Αποφασίζει και κλέβει (μάλλον αντιγράφει) τα Αρχεία της Γνώσης

Κεφάλαιο 12.4 – Η Inanna συλλαμβάνεται, αλλά χωρίς να έχει τα κλοπιμαία επάνω της.

Ο Μarduk από την εξορία που βρίσκεται απαιτεί να έχει μια ιερή πόλη δική του. Ο Enlil, του την αρνείται, οπότε ο Marduk συγκεντρώνει μερικούς Igigi για να τον βοηθήσουν να χτίσει έναν πύργο (της Βαβέλ) που θα χρησιμοποιούσε εναντίον του Enlil.

Κάποια νύχτα, δυνάμεις του Enlil καταστρέφουν τον πύργο και διασκορπίζουν τους ανθρώπους. Στη συνέχεια ο Διοικητής της Γης, δίνει σε κάθε περιοχή μια διαφορετική γλώσσα, ώστε να μην μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους, προκειμένου να διαιρέσει όλους όσους θα μπορούσαν να του εναντιωθούν.

Οι βασιλιάδες των πόλεων έρχονται και παρέρχονται και οι άνθρωποι τραγουδούν ύμνους για την Inanna, ίσως επειδή έμαθε ένα μεγάλο μέρος των Αρχείων της Γνώσης.

Κεφάλαιο 12.5 – Τελικά, στον εξόριστο Marduk, δόθηκε ένας τομέας σε μια γη στην Αφρική (Αίγυπτος) και μετονομάζεται σε Ra.

Οι Anunnaki είχαν ένα ακριβές σύστημα καταμέτρησης που βασιζόταν στο 60, αλλά ο Ra το αντικαθιστά με το 10.

Κεφάλαιο 12.6 – Αυτό το τμήμα της πινακίδας ξεκινά με τον Enki να δίνει στον Ra ένα μέρος από τα Αρχεία της Γνώσης. Του έδωσε όλη τη γνώση, εκτός από το πώς να αναβιώνει τους νεκρούς.

Στην Inanna δίνεται μία άλλη περιοχή πάλι στην Αφρική (άλλο κομμάτι της Αιγύπτου) και διορίζεται ως άρχοντας. Στη γη αυτή δίνεται επίσης μια εντελώς νέα γλώσσα. Όμως, λόγω της νέας γλώσσας δεν είναι σε θέση να επικοινωνεί με άλλες περιοχές. Αυτό είχε σαν συνέπεια το εμπόριο να καταβαραθρωθεί λόγω της γλώσσας. Η περιοχή, γενικότερα, δεν ανθεί λόγω της γλώσσας.

ΠΙΝΑΚΙΔΑ 13η

Κεφάλαιο 13.1 – Η Inanna παραμελεί και εγκαταλείπει την περιοχή της. Άλλες περιοχές δεν της δόθηκαν. Της πήραν κι αυτές που είχε. Ήταν στοιχειωμένη από το θάνατο του Dumuzi. Έχτισε ένα σπίτι για να περνάει όμορφα τις νύχτες της. Προσέλκυε άντρες στο κρεβάτι της και στη συνέχεια τους σκότωνε.

Κεφάλαιο 13.2 – Ο Ra(Marduk) ενοχλείται από τα καμμώματα της Inanna, αλλά προς το παρόν είναι απασχολημένος με την επίτευξη της αθανασίας. Παράλληλα καθοδηγεί τους ανθρώπους να ψάξουν για χρυσό. Ο Ra θέλει να κυβερνήσει ολόκληρη τη Γη.

Η Inanna ταξιδεύει και βρίσκει ένα λαό σε μια γη που της αρέσει. Εκεί οι άνθρωποι διδάσκονται τους αστερισμούς.

Κεφάλαιο 13.3 – Ένας πόλεμος κυριαρχίας αρχίζει μεταξύ των γιών των δύο βασικών βασιλικών οικογενειών, Enki και Enlil.

Κεφάλαιο 13.4 – Ο πόλεμος είναι σε εξέλιξη και ο Enki κερδίζει. Φωνάζει στον Enlil, τον κυβερνήτη της Γης και τους οπαδούς του ότι αυτός είναι ο μοναδικός κυρίαρχος και ότι θα πρέπει να παραδοθούν. Αλλά ο Enlil έχει έναν άσσο κρυμμένο στο μανίκι του. Ξέρει που βρίσκονται τα όπλα του τρόμου και τα θέτει σε λειτουργία.

Κεφάλαιο 13.5 – Τα όπλα του τρόμου εξαπολύονται. Στη συνέχεια, ένας άνεμος φύσηξε το κακό σκοτεινό σύννεφο που σκότωσε άπαντες στο πέρασμά του.

Κεφάλαιο 13.6 – Αυτή η πινακίδα είναι συνέχεια της προηγούμενης που περιγράφει το θανατικό.

ΠΙΝΑΚΙΔΑ 14η

Κεφάλαιο 14.1 – Η τελευταία πινακίδα, αναφέρει τους Enki και Enlil να πετούν γύρω από τις καταστροφές που προκάλεσαν τα όπλα του τρόμου. Τα δύο αδέρφια μιλάνε και συζητάνε για το νόημα όλων αυτών. Το βασίλειο που ο RA επιθυμούσε τόσο πολύ είναι πλέον μια έρημος. Ο Enki, πηγαίνει δυτικά όπου υπάρχει χρυσός, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αρχική αποστολή.

Επίλογος

Με βάση αυτές τις πινακίδες, μπορούμε να παρατηρήσουμε πολλές ομοιότητες με τις περιγραφές της Βίβλου. Παρατηρούμε την καταγωγή του ελέγχου και της χειραγώγησης της ανθρωπότητας. Βλέπουμε την ποικιλομορφία των εθνών και των φυλών και, ίσως, κάπου να μπορούμε να δικαιολογήσουμε την ύπαρξη του Ρέζους αρνητικού στο αίμα κάποιων ανθρώπων. Βλέπουμε ακόμα την καταγωγή της σκλαβιάς και της δουλοπρέπειας.

Βλέπουμε πως η κακή κρίση και οι αποφάσεις των βασιλέων και των ηγετών είναι αξεπέραστη! ! !

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πως ένας λαός με τέτοια τεχνολογία, με σχεδόν υπερφυσικές δυνάμεις και χιλιάδων χρόνων μακροζωία, να έχουν τρομερή έλλειψη κατανόησης των ίδιων των δικών τους συναισθημάτων, των επιθυμιών, των αποφάσεων αλλά και των συνεπειών που θα προκύψουν αναπόφευκτα…

Πολλές υποθέσεις γίνονται για το αν και κατά πόσο οι δύο βασιλόπαιδες Enki και Enlil ζούνε ακόμα. Αν καθοδηγούν, ηγεμονεύουν και χειραγωγούν αυτούς που θέλουν να κυβερνούν τον πλανήτη. Κάποιοι τους συνδέουν με τα ερπετοειδή…

Όπως κι αν έχει η όλη ιστορία έχει ένα ηθικό δίδαγμα:

Το παρελθόν πρέπει να μας διδάσκει πως να προφυλάσουμε το μέλλον μας.

diadrastika.com