Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Σε μια πόλη περίπου 300 χιλιόμετρα από την πόλη του Μεξικό, υπάρχει μια πόλη που ονομάζεται Acámbaro.

Εκεί, ένας γερμανός έμπορος ονόματι Waldemar Julsrudτο το 1945, μετά από έντονες βροχοπτώσεις ανακάλυψε μερικά κομμάτια από αγγεία που είχαν ανασκαφεί.

Βρέθηκαν περίπου 32.000 κομμάτια. Ανάμεσά τους υπήρχαν ανθρώπινες φιγούρες και άλλα αντικείμενα.

Όμως το εκπληκτικό είναι ότι πολλλές φιγούρες απεικόνιζαν τερατώδη όντα που θυμίζουν δεινόσαυρους. Το δε εκπληκτότερο όλων, είναι πως ανάμεσά τους υπάρχουν αγαλματίδια με διτή εμφάνιση, μισά άνθρωποι και μισά ερπετά.

Το γεγονός ότι βρέθηκαν ανάμεσα σε είδη καθημερινής χρήσης, δίνουν την αίσθηση στους αρχαιολόγους ότι αυτά τα περίεργα όντα αποτελούσαν μέρος της καθημερινότητας των ανθρώπων, ή ακόμα ότι μπορεί να ήταν και ένα είδος κατοικίδιων ή οικόσιτων.

Μία άλλη συλλογή με ανάλογα περίεργα αντικείμενα βρέθηκαν στο Εκουαδόρ και λέγεται ότι προέρχονται από τα σπήλαια Tayos. Αυτά τα τεχνουργήματα είχαν μια εκπληκτική ομοιότητα με αντίστοιχα από τη Μεσοποταμία ή των Σουμερίων.

Τα ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΗ ΑΓΑΛΜΑΤΙΔΙΑ του ΑΚΑΜΠΑΡΟ (Εικόνες)

Πώς γίνεται δύο διαφορετικοί και γεωγραφικά απομακρυσμένοι πολιτισμοί, χωρίς καμία υποτίθεται πολιτιστική επαφή, να έχουν φιγούρες σχεδόν πανομοιότυπες; Η απάντηση, ενδεχομένως, θα μπορούσε να ανοίξει ένα τεράστιο κεφάλαιο -ειδικότερα αν το συνδέσουμε την ιστορία των Ανουνάκι, όπως περιγράφεται στις 14 πινακίδες του Ενκι, όπου μέσα από αυτές φαίνεται και η σύνδεση των περιοχών. Οι Ανουνάκι, γενικότερα, θεωρούνται ερπετεοειδή.

Τα ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΗ ΑΓΑΛΜΑΤΙΔΙΑ του ΑΚΑΜΠΑΡΟ (Εικόνες)

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Πολλοί επιστήμονες αρνήθηκαν ότι τα πήλινα αγαλματάκια είναι γνήσια. Όμως οι πρώτες αναλύσεις σύμφωνα με τον Don Patton που έγιναν με την μέθοδο του άνθρακα 14, σε οργανικά υλικά που περιείχαν όπως φύλλα και ρίζες, έδειξαν ότι χρονολογούνται κάπου πριν το 2500 π.Χ., ενώ άλλες ότι φτάνουν ως και το 3.600 π.Χ. Ωστόσο ο DiPeso αμφιβάλει για την αυθεντικότητά τους, κυρίως, επειδή βρέθηκαν σε πολύ καλή κατάσταση χωρίς να έχουν “χαρακιές” ή άλλους γδαρσίματα από το πετρώδες έδαφος.

Τα ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΗ ΑΓΑΛΜΑΤΙΔΙΑ του ΑΚΑΜΠΑΡΟ (Εικόνες)

Δεν λείπουν, όμως και εκτιμήσεις που θεωρούν ότι θα μπορούσαν να προέρχονται από Ατλάντιους πρόσφυγες που κατάφεραν να επιζήσουν από την καταστροφή της Ατλαντίδας.

Τα ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΗ ΑΓΑΛΜΑΤΙΔΙΑ του ΑΚΑΜΠΑΡΟ (Εικόνες)

Το βασικό ερώτημα, όμως, παραμένει άλυτο: Πώς άνθρωποι που δεν είχαν ξαναδεί ποτέ τους δεινόσαυρους ή κάποιο παρόμοιο είδος -αφού αυτοί εξαφανίστηκαν πριν από 165 εκ. χρόνια και άνθρωποι υποτίθεται δεν υπήρχαν ακόμα-… πώς μπόρεσαν να φιλοτεχνήσουν αυτά τα προϊστορικά ζώα;

Τα ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΗ ΑΓΑΛΜΑΤΙΔΙΑ του ΑΚΑΜΠΑΡΟ (Εικόνες)

Παρόμοια απορία υπάρχει και για τους δεινόσαυρους στις πέτρες του Περού.

Τα ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΗ ΑΓΑΛΜΑΤΙΔΙΑ του ΑΚΑΜΠΑΡΟ (Εικόνες)

Και, επιπλέον, σχετικά με το θέμα μας: Τι είναι αυτές οι περίεργες μορφές ανθρώπων ή ανθρωποειδών; Και ποιοί είναι αυτοί οι ερπετοειδείς που απεικονίζουν;

Τα ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΗ ΑΓΑΛΜΑΤΙΔΙΑ του ΑΚΑΜΠΑΡΟ (Εικόνες)

diadrastika.com