Γρανάζια από παλιό μηχανισμό
Image by Hintau_Aliaksey from depositphotos

Τι είδους αρχαία τεχνολογία απέσπασαν οι Αμερικάνοι στον Τσούτσουρα της Κρήτης;

Την δεκαετία του 50′ ένας βοσκός έψαχνε πάνω στο βουνό τα γίδια του και ξαφνικά είδε μία τεράστια τρύπα σε ενα βραχώδη λόφο.
Έτσι μπήκε μέσα για να δει μήπως βρίσκονται εκεί.

Μετά από λίγο καιρό ο νεαρός δεν βρισκόταν στην Ελλάδα και έτσι οι συγγενείς του τον εντόπισαν στην Ν. Αφρική γιατί από τότε που είδε αυτή την τρύπα δεν ήθελε να γύρισε ποτέ ξανά στην Ελλάδα.

Πολλοί αναρωτιούνται τι ήταν αυτό που είδε, όμως κανείς δεν μπόρεσε να μάθει.

Πριν κλείσει τα μάτια του ο βοσκός μίλησε και είπε ότι: «Όταν είδα τα δυο γίδια μου να βγαίνουν από τη τρύπα, πλησίασα να δω αν κρύβονταν εκεί τα υπόλοιπα. Η τρύπα ήταν καλυμμένη με κατσοπρίνια και δεν φαινόταν τόσο μεγάλη από μακριά.

Για να χωρέσω να μπω, άρχισα να τα κόβω και να μετακινώ κάποιες πέτρες που έκλειναν την είσοδο. Όταν μπήκα ανακάλυψα μία σκοτεινή στενόμακρη σπηλιά. Αν και άκουγα βελάσματα, δεν έβλεπα να προχωρήσω πιο βαθιά. Έτσι αποφάσισα να γυρίσω στο χωριό μου.

Εφοδιάστηκα με φακούς και λουξ, και επέστρεψα. Μπήκα πάλι στην τρύπα και προχώρησα 100-150 μέτρα. Η σπηλιά ήταν τεράστια! Προχώρησα λίγο ακόμα και βρέθηκα σε ένα πολύ μεγάλο προθάλαμο. Μετά από αυτόν, υπήρχε μια πολύ μεγάλη σπηλιά με πολλούς μεγάλους θαλάμους που ακόμα και με το λιγοστό φως δεν φαίνονταν φυσικοί αλλά κατασκευασμένοι. Σε έναν εξ αυτών υπήρχε μία κρήνη όπου τα αγνοούμενα γίδια έπιναν νερό. Εκεί υπήρχε μια μεγάλη αίθουσα όπου περιείχε αρκετά πελώρια μεταλλικά αντικείμενα που έμοιαζαν σαν πουλιά ή αεροπλάνα, καθώς και πολλά αγάλματα!«Έβγαλα τα γίδια και γύρισα στο χωριό.

Εκεί είπα σε κάποιους συγγενείς αυτά που είδα κάτω από τη γη. Αρκετές μέρες μετά με επισκέφθηκαν, ένας Έλληνας αξιωματικός του στρατού και τρεις Αμερικανοί. Με υποχρέωσαν να τους πω τι είδα και να τους οδηγήσω την είσοδο της σπηλιάς. Αφού οι δυο Αμερικανοί μπήκαν στην σπηλιά (όπου παρέμειναν πέντε ώρες), βγήκαν και μου είπαν ότι δεν πρέπει να ξαναπώ σε κανέναν τίποτα, δίνοντας μου 300 δολάρια. Φοβήθηκα και κράτησα το στόμα μου κλειστό!

Όμως ένα μήνα μετά, ήρθαν δεκάδες Έλληνες και Αμερικανοί στρατιώτες, για να κατασκηνώσουν γύρω από το βραχώδη λόφο, απαγορεύοντας στον οποιοδήποτε να πλησιάσει τη περιοχή. Εκεί έμειναν πάνω από δέκα μέρες και συνεχώς πηγαινοέρχονταν μεγάλα φορτηγά αυτοκίνητα. Αφότου έφυγαν, πήγα να δω τι αφαίρεσαν από τη σπηλιά. Όμως δεν κατάφερα να μπω, γιατί είχαν κλείσει την είσοδο της με παχύ τσιμέντο. Προφανώς, πολλά ευρήματα δεν μπορούσαν να μεταφερθούν και σφραγίστηκαν μέσα σε αυτή.»

«Λίγες μέρες μετά, ήρθαν να σφραγίσουν και το δικό μου στόμα! Ήταν ένας αξιωματικός της αεροπορίας και τρεις Αμερικανοί με πολιτικά. Μου είπαν ότι έπρεπε να ξεχάσω ότι είδα για την ασφάλεια των ευρημάτων, αλλά και την δική μου. Λέγοντας μου ότι κινδυνεύω, μου ζήτησαν να πάω στην Ν. Αφρική, όπου θα μου αγόραζαν ένα σπίτι και θα μου έδιναν ένα σημαντικό μηνιαίο ποσόν για να ζήσω άνετα. Πράγματι σε λίγες μέρες βρέθηκα στη Ν. Αφρική, σε μια μεγάλη δική μου φάρμα με μεγάλο και άνετο σπίτι, όπου παρέμεινα 35 χρόνια δίχως να μπορώ να πάρω βίζα για να επιστρέψω στην Ελλάδα».

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Το μυστήριο για το λόφο του Τσούτσουρα στην Κρήτη και παρόλες τις έρευνες του κ. Φουράκη οι κριτικές των υπολοίπων ερευνητών έκαναν την ανακάλυψη να παραμείνει θαμμένη.

Το θέμα αυτό της ανακάλυψης ήρθε ξανά στην επιφάνεια μία δεκαετία πριν όπου ένας κρητικός μπηκε στο σπήλαιο και ανακαλύπτοντας αρχαία αντικείμενα με υψηλή τεχνολογία και τον οποίο κατηγόρησαν για αρχαιοκαπηλία άδικα.

Πηγή: voicenews.gr , amfipolinews / Image by Hintau_Aliaksey from depositphotos.com