Σμαραγδένιοι Πίνακες και Διαστημικός Αποικισμός

Σμαραγδένιοι Πίνακες και Διαστημικός Αποικισμός

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Η ιστορία για τους Σμαραγδένιοι Πίνακες (Emerald Tablets) είναι περίεργη και πέρα από την πεποίθηση των σύγχρονων επιστημόνων. Η αρχαιότητα τους είναι εκπληκτική, καθώς σύμφωνα με τον μεταφραστή τους Δρ. Doreal, έρχονται από το 36.000 π.Χ. Συγγραφέας τους είναι ο Θωθ, ένας Ιερέας-Βασιλιάς από την Ατλαντίδα που ίδρυσε μια αποικία στην αρχαία Αίγυπτο και έγραψε τις Σμαραγδένιες Πινακίδες στη μητρική του Ατλαντική γλώσσα. Βέβαια, θα πρέπει να πούμε ότι αρκετοί σκεπτικιστές αμφισβητούν τόσο την ηλικία όσο και την αυθεντικότητα των γραπτών καθώς τη μετάφρασή τους θεωρούν σύγχρονη επίνοια. Αλλά, αν δεχτούμε την προέλευσή τους, πως έφτασαν στην εποχή μας;

Ο θρύλος λέει ότι κατά τη διάρκεια των μεταγενέστερων εποχών, το εγώ του Θωθ πέρασε στα σώματα των ανθρώπων με τον τρόπο που περιγράφεται σε ορισμένες από τις πλάκες. Ενσαρκώθηκε τρεις φορές και στην τελευταία του ύπαρξη έγινε γνωστός ως Ερμής, ο τρεις φορές γεννημένος. Σε αυτή την ενσάρκωση, άφησε το έργο του που είναι γνωστά στους σύγχρονους αποκρυφιστές ως Σμαραγδένιοι Πίνακες, μια μεταγενέστερη και πολύ μικρότερη έκθεση των αρχαίων μυστηρίων.

Σύμφωνα με τον Doreal, οι πλάκες μεταφράστηκαν το 1925 ύστερα από άδεια από δόθηκε από τη Μεγάλη Λευκή Στοά, η οποία λειτουργεί επίσης μέσω του ιερατείου της (Μεγάλης) Πυραμίδας, όπου και αφέθηκαν από τον Ερμή υπό την φύλαξη των ιερέων της πυραμίδας. Το βιβλίο που αφορά τις πλάκες αυτές, κυκλοφορεί και στα ελληνικά από διάφορες εκδόσεις, με τίτλους σαν κι αυτόν: “Οι σμαραγδένιοι πίνακες του Θωθ του Ατλάντιου”. (Διαβάστε επίσης: Ερμή Τρισμέγιστου: Σμαραγδένιος Πίνακας)

Θα ήθελα να σταθώ στο περιεχόμενο και το νόημά τους. Ειδικότερα στο κείμενο της τέταρτης πινακίδας την οποία, προσωπικά, βρίσκω ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα καθώς μου δίνει την εντύπωση πως αναφέρεται σε έναν αποικισμό όντων σε διάφορους κόσμους στο διάστημα (Διαβάστε σχετικά: Ερμής Τρισμέγιστος. Μάθε άνθρωπε ότι δεν είσαι από τη Γη). Βασισμένος στην μετάφραση του Doreal, θα επιχειρήσω μια μεταφορά του νοήματος, όπως το αντιλαμβάνομαι προσωπικά, σε συνδυασμό με άλλες πλάκες όπως, κυρίως την 8η, σε ελεύθερη απόδοση και διασκευή, με στοιχεία δημιουργικής γραφής και με σύγχρονες ορολογίες:

Σμαραγδένιοι Πίνακες IV και XII. Άκου άνθρωπε τη φωνή της σοφίας, του Θώθ του Ατλάντιου. Χρόνια, τώρα, συγκέντρωνα γνώσεις και μέρη της παγκόσμιας σοφίας. Από έμβρυο στην κοιλιά της μάνας, όπως η Ατλαντίδα στο βυθό της θάλασσας, από παιδί, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου να βρίσκεται κάτω από τα άστρα, ονειρευόμουν τα μυστήρια ψηλά πάνω από το λογισμό και τη δύναμη των ανθρώπων. Από τότε που, σαν μια αχτίδα του ήλιου να τρύπωσε μέσα στην καρδιά μου, φυτεύτηκε ο σπόρος, σαν φωτεινό σχήμα, να κατακτήσω το δρόμο που οδηγεί στα άστρα. Και μια μέρα, μετά από χρόνια που έψαχνα τη σοφία, ψάχνοντας νέα γνώση, η ψυχή μου ξέφυγε από τα δεσμά της και έφυγε μακριά. Πέταξα σαν ελεύθερο πουλί που το έσκασε από το κλουβί του, πέταξα μακριά από το σώμα μου που κρατούσε το λαμπρό φως μου κρυμμένο, σαν φυλακισμένο σε μια σκοτεινή αποθήκη. Πέταξα ελεύθερος και έλαμψα μακριά από τα δεσμά των ανθρώπων και ελεύθερος από σώμα, έλαμψα μέσα στη νύχτα.

Μπορούσα να βλέπω τον εαυτό μου σαν ένα φωτεινό σχήμα που πετούσε ακατάστατα, σαν μια φωτεινή αυτόφωτη πυγολαμπίδα που τώρα ανακαλύπτει τον κόσμο. Πέταγα προς κάθε κατεύθυνση και όλο ανέβαινα και όλο ανέβαινα. Έβλεπα τη Γη από ψηλά, μια στρογγυλή υγρή σφαίρα. Ανέβαινα και έφτασα ψηλά μέχρι που άγγιξα το φωτεινό σκοτάδι έξω από αυτήν. Γεννήθηκα μέσα στη νύχτα του σώματος και ταξίδευα προς τη νύχτα του σκοτεινού διαστήματος και μπορούσα να φτάσω ως την άκρη του ψάχνοντας για τη σοφία, μακριά από τις γνώσεις των θνητών ανθρώπων.

Διαβάστε επίσης: Τι Αποκάλυψε ο Θεός στον Τρισμέγιστο Ερμή

Μακριά, στο διάστημα, το φωτεινό μου είναι, ταξίδευε ελεύθερα. Μπορούσα να βλέπω τους πλανήτες, όλους. Έναν προς έναν. Μερικοί ήταν παράξενοι πέρα από τις γνώσεις των ανθρώπων και κάποιοι ήταν μεγάλοι και τεράστιοι, πέρα από κάθε φαντασία. Ξεκουράστηκα σε μια γη, γεμάτη ομορφιά και ισορροπία. Έβλεπα και εκεί φωτεινά σχήματα που το καθένα ξεχωριστά, μα και όλα μαζί, προσπαθούσαν να φτάσουν ψηλά, σαν μια συνείδηση. Αναζητούσαν νέα βασίλεια αφού πρώτα ζούσαν μέσα στο σκοτάδι και τώρα έπαιρναν φως. Σκοπός τους ήταν να μάθουν αλλά και να μεταλαμπαδεύσουν γνώσεις και σοφία. Έφταναν σε άλλους πλανήτες και ενσαρκωνόντουσαν και έπαιρναν τη μορφή των κατοίκων και κατά ένα τρόπο έφταναν ως έποικοι με έμμεσο σκοπό να αποικίσουν χωρίς αυτό να επιβάλλεται. Σκοπός είναι η διδασκαλία και η μεταλαμπάδευση. Τα φωτεινά σχήματα επέλεγαν να ενσαρκωθούν και να ζήσουν σε σώματα που ζουν σύμφωνα με το σύστημα που υπάρχει εκεί, αλλά ταυτόχρονα να μεταφέρουν τις γνώσεις τους και τη σοφία τους, εφόσον γίνει αποδεκτή, από το είναι των σωμάτων που δεν έτυχαν μετενσάρκωσης από άλλα φωτεινά σχήματα.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Γινόταν κάτι ανάλογο, όπως στο παρελθόν, προτού υπάρξει η Ατλαντίδα. Υπήρχαν άνθρωποι που βυθίζονταν στο σκοτάδι, καλούσαν και έρχονταν όντα, άμορφα, μιας άλλης δόνησης, αόρατοι στους ανθρώπους. Κάποιοι από αυτούς εμφανίζονταν ανάμεσα στους ανθρώπους, αλλά φαίνονταν στον άνθρωπο ως άνθρωποι ανάμεσα στους ανθρώπους, έπαιρναν μορφές που έμοιαζαν με τους ανθρώπους, αλλά χωρίς ουσία. Όμως, κάποιοι έφερναν μαζί τους σοφία, έφερναν το Φως. Μάθε άνθρωπε ότι το Φως είναι και δική σου κληρονομιά. Μάθε ότι το σκοτάδι είναι μόνο ένα πέπλο. Μάθε ότι μέσα σου κρύβεις μια αιώνια λάμψη, που περιμένει την στιγμή της ελευθερίας να κατακτήσει, που περιμένει να σχίσει το πέπλο της νύχτας.

Όλα τα φωτεινά σχήματα, ταξιδεύουν ελεύθερα στο διάστημα, χρησιμοποιώντας την ενέργεια που είναι η βάση όλων των πραγμάτων και εκεί, μακριά στο διάστημα δημιουργούν ένα χώρο – ας τον πούμε πλανήτη – φτιαγμένο από την ενέργεια που υπάρχει στα πάντα. Τους είδα να δημιουργούν πόλεις από τον αιθέρα, γιγάντιες, κόκκινες και χρυσές, ξεπερνώντας κάθε γνωστή επιστήμη. Ήταν παντοδύναμοι στη σοφία, γιοί των άστρων. Για πολύ καιρό έμεινα έκθαμβος θαυμάζοντας τη σοφία τους. Έβλεπα να χτίζουν πόλεις, όλες δημιουργημένες από το πρωταρχικό στοιχείο, τη βάση όλων των πραγμάτων. Οι πόλεις χτίζονταν με μια εικόνα που σχημάτιζαν στο μυαλό τους – μονάχα μια εικόνα – και γρήγορα υλοποιούνταν και μεγάλωνε. Και μάθαινα ότι ο άνθρωπος είναι στ’ αλήθεια γεννημένος στο διάστημα. Ένας Ήλιος του Ήλιου, ένα παιδί των άστρων. Έτσι είσαι κι εσύ, άνθρωπε. Μάθε από τη σοφία μου και μάθε ότι δεν είσαι από τη Γη, απλά ζεις στη Γη, και ότι είσαι παιδί του απεριόριστου κοσμικού φωτός. Αυτή είναι η συγγένειά σου με το φως.

Διαβάστε επίσης: Ερμής Τρισμέγιστος. Ποιοί είναι οι 36 Δέξαρχοι

Ξάπλωσε στο σκοτάδι, κλείσε τα μάτια σου βάλε στο μυαλό σου την επιθυμία σου. Κάνε την εικόνα. Ψάξε και μάθε το Κλειδί της Σοφίας. Έτσι άνθρωπε σίγουρα θα είσαι ελεύθερος. Αναζήτησε τη φλόγα μου και κυρίως τη δική σου, μέσα από το σκοτάδι, και γίνε ένα με τα πάντα, με το για πάντα φως, με το Όλον Φως.

diadrastika