το Άγιο Πνεύμα σε βιτρό, δεν είναι το Θανάσιμο Μυστικό

Το Θανάσιμο Μυστικό Βατικανού και Αγίου Όρους
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Θα προσπαθήσω να σας περιγράψω μία παράξενη και αμφιλεγόμενη ιστορία που έχει να κάνει με τα Χειρόγραφα της Νεκρής Θάλασσας, το Βατικανό, το Άγιο Όρος και τον Μέγα Αλέξανδρο. Όλα αυτά μαζί σχηματίζουν ένα λεγόμενο θανάσιμο μυστικό μεταξύ Βατικανού και Αγίου Όρους.

Διαβάστε επίσης: Τα Απόκρυφα της Πόλης του Βατικανού

Το πως εμπλέκονται τα τρία πρώτα είναι, ίσως, εύκολο να το εννοήσει κανείς. Η εμπλοκή του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι ένα μεγάλο ζήτημα που μόνο υποθετικά μπορεί να το προσεγγίσει κάποιος.

Τα Χειρόγραφα της Νεκρής Θάλασσας

Τα Χειρόγραφα της Νεκρής Θάλασσας, γνωστά και ως Χειρόγραφα ή Πάπυροι του Κουμράν, βρέθηκαν τυχαία το 1947 σε έντεκα σπήλαια, κοντά στο Κιρμπέτ Κουμράν, στη ΝΔ ακτή της Νεκράς Θάλασσα. Διατηρήθηκαν σχεδόν άψογα λόγω των ευνοϊκών για αυτά συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, όλους αυτούς τους αιώνες ως την ανακάλυψή τους.

Πρόκειται για μια συλλογή περίπου 900 Ιουδαϊκών κειμένων σε τρεις γλώσσες. Σε γενικές γραμμές αναφέρονται σε έναν δίκαιο άνθρωπο ή έναν δίκαιο Δάσκαλο-Πολεμιστή που μια μέρα θα επιστρέψει στη ζωή για να αποδώσει δικαιοσύνη και να τιμωρήσει τους κακόβουλους και τους αμαρτωλούς.

Αρκετοί μελετητές εξέφρασαν τη γνώμη ότι τα χειρόγραφα εννοούσαν τον Ιησού, ωστόσο, σύμφωνα με ένα άλλο σκεπτικό, αυτό δεν μπορεί να είναι και τόσο πιθανό αφού δεν είχε γεννηθεί ακόμα, οπότε κατά συνέπεια δεν μπορεί να γνώριζαν την ύπαρξή του.

Ωστόσο, καθότι ιουδαίοι οι συγγραφείς θα μπορούσαν να αναφέρονται γενικότερα σε κάποιον Μεσσία και όχι σε κάποιον συγκεκριμένο άνθρωπο.

Ο Μέγας Αλέξανδρος

Κάπου εδώ, εμφανίζεται ένα πολύ παράξενο αφήγημα, ένας μυστηριώδης ισχυρισμός που οδηγεί τα πράγματα σε μία άλλη διάσταση.

Κάποιοι φιλέλληνες καθηγητές ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων υποτίθεται πως είχαν στα χέρια τους γνήσια αντίγραφα από τα πρωτότυπα κείμενα – πολύ πριν κυκλοφορήσουν μεταφρασμένα στο ευρύ κοινό – τα οποία έγραφαν ότι ο άνθρωπος στον οποίο αναφέρονταν ήταν ο Αλέξανδρος γιος του Φιλίππου, δηλαδή ο Μέγας Αλέξανδρος.

Διαβάστε επίσης: Φήμες για τα Μυστικά του Βατικανού που Κρύβονται σε Υπόγεια Υψίστης Ασφαλείας

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Μπορώ μόνο να φανταστώ την έκπληξή σας αν ταυτίζεται με τη δική μου, καθώς διάβαζα κι εγώ αυτή την πληροφορία. Δέος με πλημμύρησε αλλά και χιλιάδες απορίες γεννήθηκαν ταυτόχρονα στο μυαλό μου. Όμως, το βασικότερο ερώτημα όλων ήταν ένα: Μπορεί να είναι αλήθεια;

Το φέριμποτ «Ελεάννα»

Συνεχίζοντας την ιστορία, αυτή πηγαίνει ως εξής: Μία μέρα προς τα τέλη Ιουλίου 1971, οι καθηγητές ξεκίνησαν για την Ελλάδα προκειμένου να γνωστοποιήσουν το περιεχόμενο των χειρογράφων, με το ελληνικό φέριμποτ «Ελεάννα».

Όμως, ενώ το «Ελεάννα» έπλεε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μπρίντιζι και Μπάρι, άρπαξε φωτιά. Υπήρξε μια βεβιασμένη εγκατάλειψη, ενώ υπήρξαν και θύματα. Εννοείται πως τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους οι καθηγητές χάθηκαν ή αλλοιώθηκαν από το υγρό στοιχείο.

Η θεωρία συνωμοσίας

Υποτίθεται, λοιπόν, σύμφωνα με τη θεωρία συνωμοσίας πως η βύθιση του πλοίου δεν έγινε τυχαία, αλλά οργανωμένα. Την οργάνωση του ναυτικού δυστυχήματος είχαν από κοινού σχεδιάσει το Βατικανό και το Άγιος Όρος καθώς και διάφοροι άλλοι παράγοντες που δεν συνέφερε κανέναν να μαθευτεί πως ο δίκαιος δάσκαλος-πολεμιστής δεν ήταν ο Ιησούς, ούτε κάποιος άλλος, αλλά ο Μέγας Αλέξανδρος.

Διαβάστε επίσης: Ο Εριχθόνιος Ζει σε Υπόγειες Στοές του Αγίου Όρους

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως ο μέγας Αλέξανδρος απεβίωσε τον Ιούνιο του 323 π.Χ. στη Βαβυλώνα. Αν πράγματι τα χειρόγραφα γράφτηκαν κάποια στιγμή κατά τον 2ο αιώνα π.Χ., τότε οι συντάκτες τους είτε δεν είχαν μάθει τον θάνατό του, είτε δεν τον πίστεψαν, είτε με κάποιον τρόπο περίμεναν την ανάστασή του.

Όπως και να έχει, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να δείχνει κάποιο ίχνος προς την κατεύθυνση αυτή. Το μόνο πραγματικό γεγονός είναι είναι η βύθιση του φέριμποτ «Ελεάννα» στις 28 Αυγούστου 2071, με 270 τραυματίες, έναν αγνοούμενο, ενώ διασώθηκαν 1.089 άτομα.

Χρειάζεται κριτική σκέψη

Για όλες αυτές και άλλες παρόμοιες ιστορίες χρειάζεται κριτική σκέψη. Ακόμα κι αν μέσα στους επιβάτες του φέριμποτ «Ελεάννα» υπήρξαν άνθρωποι που σχετίζονταν με τα Χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας, τα πειστήρια που αναφέρονται στον Μέγα Αλέξανδρο χάθηκαν.

Διαβάστε επίσης: Χρονομηχανή του Βατικανού. Φωτογραφίες του Ιησού

Σε ποιο περιοδικό και σε ποια εφημερίδα της εποχής εκείνης αναφέρεται πως κάποιοι είχαν αυτά τα στοιχεία και ερχόντουσαν να τα δώσουν στην Ελλάδα, ώστε να συνδυαστεί με τη βύθιση του φέριμποτ;

Λέγεται πως υπάρχουν κάποιες αναφορές στις Le Mond 25/7/1971 και Provencal du Dimanche 25/7/1971. Ωστόσο δεν μου ήταν εύκολο να βρω τα πρωτότυπα φύλλα για το συγκεκριμένο θέμα – ίσως δεν έχουν ψηφιοποιηθεί και κοινοποιηθεί στο διαδίκτυο. Μα, νομίζω, πως ακόμα κι αν υπάρχει κάτι σχετικό δημοσιευμένο, τότε η συνωμοσία για το θανάσιμο μυστικό Βατικανού και Αγίου Όρους, εξανεμίζεται αφού έχει ήδη εκτεθεί.

Στην περίπτωση που δεν υπάρχει κάτι σχετικό γραμμένο κάπου, έστω και ως υπονοούμενο, τότε, πως μπορεί να προκύπτει αυτή η ιστορία; Επιπλέον, ποιοι ήταν αυτοί οι καθηγητές; Ποια είναι το ονόματά τους; Που αναφέρονται; Ήταν επιβάτες στο φέριμποτ «Ελεάννα»;

Η προσωπική μου αίσθηση είναι ότι η αληθοφάνεια της ιστορίας στηρίζεται σε αοριστολογίες χωρίς κάποια ενδεικτική βάση. Βέβαια, δεν το λέων και με απόλυτη σιγουριά. Βλέπετε, μερικές φορές οι μεγαλύτερες αλήθειες κρύβονται στις ιστορίες που θεωρούμε φανταστικές.

Το θανάσιμο μυστικό δεν επιβεβαιώνεται

Η όλη ιστορία μου θυμίζει κάτι από το εδάφιο για τους Έλληνες που «αφαίρεσαν» από το Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο. Έτσι κι εδώ: Εφόσον επίσημα δεν υπάρχει το πρωτότυπο κείμενο που να δείχνει ότι ο δάσκαλος-πολεμιστής ταυτίζεται με τον Μέγα Αλέξανδρο, ώστε να επιβεβαιώσει το γεγονός, τότε και κατά συνέπεια δεν μπορεί να προκύψει ως γεγονός ότι το όνομα ή οελίδες που αναφέρονταν στον Μέγα Αλέξανδρο, αφαιρέθηκε από το Βατικανό σε συνεργασία με το Άγιο Όρος, ούτε φυσικά ότι συνεργάστηκαν για να βυθίσουν το πλοίο σκοτώνοντας τόσους αθώους μέσα σε αυτό.

Αν πράγματι υπήρξε αυτό το υποτιθέμενο θανάσιμο μυστικό, σίγουρα δεν υπάρχει πια. Έχει διαλυθεί μέσα στο νερό κάπου στην Αδριατική Θάλασσα. Ενώ οι μάρτυρες που το έφερναν για να το αποκαλύψουν στην Ελλάδα – αν επέζησαν – δεν μίλησαν ποτέ ξανά για αυτό το θέμα.

diadrastika / Image by Ian Henderson from Pixabay