Ο αιγυπτιακός Λαβύρινθος, ίσως, κρύβει ένα απόκρυφο μυστικό

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως οι αρχαιολόγοι έχουν προχωρήσει σε ανασκαφές στην Αίγυπτο, προκειμένου να εντοπίσουν αφενός τον περίφημο λαβύρινθο αλλά και την λεγόμενη Αίθουσα των Αρχείων. Τι μπορεί να κρύβουν;

Αποκτάει μεγάλο ενδιαφέρον να εξετάσουμε τι είναι αυτό με το οποίο θα μπορούσαν να έρθουν σε επαφή και αν, φυσικά, θα τολμήσουν να το ανακοινώσουν, καθώς τα συγκεκριμένα ευρήματα θα είναι η ανακάλυψη όλων των εποχών…

Ο Ηρόδοτος, ο πατέρας της ιστορίας, όπως τον ανακήρυξε ο Κικέρων, όταν επισκέφτηκε την Αίγυπτο, ανάμεσα σε άλλες περιγραφές μας δίνει και εκείνη του λαβυρίνθου της Αιγύπτου, στο δεύτερο βιβλίο του (48,3).

Σύμφωνα με την περιγραφή του Ηροδότου, ο οποίος επιμένει ότι επισκέφτηκε ο ίδιος τον Λαβύρινθο, γύρω στο 448 π.Χ., θα πρέπει να ήταν μία υπερ-κατασκευή.

Μας λέει, λοιπόν, πως υπήρχε ένας λαβύρινθος κοντά στη λίμνη Μυρίνη, στην περιοχή που ονομάζεται Κροκοδείλων Πόλις. Τον επισκέφτηκε ο ίδιος και ήταν πράγματι ανώτερος περιγραφής. Ξεπερνούσε ακόμα και τις γνωστές σε όλους μας πυραμίδες.

Διαβάστε επίσης: Αιγυπτιακός Λαβύρινθος και Πιθανά Μυστικά

Υπήρχαν δυο “επίπεδα” το υπόγειο και το πάνω από αυτό. Το κάθε επίπεδο αποτελούνταν από 1500 θαλάμους. Συνολικά 3000 δωμάτια! Ήταν μία τεράστια έκταση! Τους πάνω θαλάμους είδε ο ίδιος προσωπικά ο Ηρόδοτος. Τους υπόγειους, όμως, του απαγορεύτηκε να επισκεφτεί διότι οι Αιγύπτιοι επόπτες δεν ήθελαν με κανένα τρόπο να τις δει. Εκεί μέσα, όπως του εξήγησαν, βρίσκονταν οι σαρκοφάγοι των βασιλέων, οι οποίοι εξαρχής έκτισαν το λαβύρινθο αυτό. Επίσης, εκεί κάτω βρίσκονταν και οι σαρκοφάγοι των ιερών κροκοδείλων…

423 χρόνια μετά τον Ηρόδοτο, ο Έλληνας γεωγράφος Στράβων αναφέρεται στο ίδιο θέμα στο 17ο βιβλίο του. Ούτε αυτός επισκέφτηκε τους υπόγειους θαλάμους. Είχε απαγορευτεί και σε εκείνον. Στον λαβύρινθο αναφέρεται και ο Διόδωρος ο Σικελιώτης στο πρώτο του βιβλίο -ούτε και εδώ μαθαίνουμε κάτι περισσότερο.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

100 χρόνια μετά τον Στράβωνα ο Ρωμαίος ιστορικός Γάιος Πλίνιος Σεκούνδος αναφέρθηκε, επίσης, στον αιγυπτιακό λαβύρινθο. Αν και δεν εξιστορεί περισσότερα από τους προηγούμενος, φαίνεται πως απέκτησε ελάχιστες πληροφορίες παραπάνω.

Αξίζει να σημειώσουμε πως σύμφωνα με τις περιγραφές του, υπήρχαν αγάλματα βασιλέων και διάφορες αποκρουστικές μορφές και πως στο μεγαλύτερο μέρος του λαβύρινθου περπατούσαν στα σκοτεινά.

Αναφέρει ότι κατέβηκε 90 σκαλοπάτια για να φτάσει εκεί κάτω. Αν υπολογίσουμε το ύψος ενός σκαλοπατιού περίπου στα 20 εκατοστά, τότε οι στοές θα έπρεπε να βρίσκονται 18 μέτρα κάτω από την τότε επιφάνεια του εδάφους, όσο δηλαδή περίπου μία εξαόροφη σημερινή πολυκατοικία.

Εκεί, όμως, που εστιάζουμε, είναι στην απαγόρευση της εισόδου, στους τάφους των πρώτων βασιλέων, στους ιερούς κροκόδειλους, στις αποκρουστικές μορφές…

Αν λάβουμε σοβαρά την έρευνα του Stuart Fleischmann, επίκουρου Καθηγητή Συγκριτικής Γονιδιωματικής στο Ελβετικό Πανεπιστήμιο του Καίρου και την ομάδα του, η οποία έκανε πολλούς ανθρώπους να πιστέψουν ότι οι απόγονοι του Ακενατόν είναι υβρίδια ανθρώπου-εξωγήινου και άρα, κατά συνέπεια βρέθηκαν εξωγήινα γονιδιώματα σε εννέα Φαραώ και το συνδυάσουμε με την μετάφραση των 14 Πινακίδων του Ενκι, ότι οι Ανουνάκι από τον πλανήτη Νιμπίρου, τοποθέτησαν βασιλείς τους στην Αίγυπτο, ή με την πληροφορία ότι ο Ήφαιστος ήταν ο πρώτος ηγέτης της Αιγύπτου και αργότερα ο Έπαφος ο γιος του Δία, τότε…

T;ote, αν θα μπορούσε να ισχύει η μελέτη, όπως πολλοί πιστεύουν… αν λογαριάσουμε τους μύθους ως μία περιγραφή μιας πραγματικότητας… Τότε, ίσως, οι αρχαιολόγοι να βρεθούν μπροστά σε μία εντελώς απρόβλεπτη  ανακάλυψη, σε μία ανείπωτη και πρωτοφανή έκπληξη.

Ειδικότερα, αν συμπεριλάβουμε στην υπόθεσή μας, τους κροκόδειλους και τις αποκρουστικές μορφές με την θεωρία των ερπετοειδών, τότε τα πράγματα γίνονται πολύ χειρότερα…

Ποιό από όλα αυτά ήταν το απόκρυφο μυστικό των Αιγύπτιων; Το πιθανότερο είναι ότι θα περάσουν πολλές δεκαετίες μέχρι να καταφέρουν να εξερευνήσουν και τα 1500 υπόγεια δωμάτια του Λαβύρινθου, έκτασης πολλών τετραγωνικών χιλιομέτρων και περίπου έξι με επτά ορόφους κάτω από την τότε επιφάνεια της γης…

Το μυστικό που προστάτευαν οι Αιγύπτιοι πρέπει να ήταν θανάσιμο…

diadrastika