Το Μυστικό που Λύνει το Μυστήριο των Ερπετοειδών
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Οι αρχαίες ιστορίες της ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας μυθολογίας, είναι γεμάτες με αναφορές ισχυρών και μυστηριωδών πλασμάτων, συμπεριλαμβανομένων των ερπετοειδών ή των ερπετόμορφων. Αυτά τα συναρπαστικά όντα έχουν αιχμαλωτίσει τη φαντασία των ανθρώπων για αιώνες.

Τα τελευταία χρόνια, μια νέα «βιογραφία» και «προφίλ» αυτών των πλασμάτων έχει αναδυθεί, ρίχνοντας πιθανό φως στην προέλευσή τους και τον αντίκτυπό τους στην ανθρώπινη ιστορία. Ο Alex Collier, ο David Icke, o Zecharia Sitchin, ο καθένας με τον τρόπο τους, είναι μερικοί από εκείνους που πρόσφεραν νέα δεδομένα, τα οποία παρέλαβαν πολλοί άλλοι παρέλαβαν και διαμόρφωσαν τη νέα αφήγηση.

Σε δύο ξεχωριστούς πλανήτες

Συνοπτικά, λέγεται πως τα ερπετοειδή εξελίχθηκαν σε δύο ξεχωριστούς πλανήτες: τη Γη και τον αστερισμό του Δράκου (ορισμένες αφηγήσεις εμπλέκουν τους Ανουνάκι από τον πλανήτη Νιμπίρου).

Τα ερπετά της Γης λέγεται ότι ζούσαν σε αρμονία με τους ανθρώπους, σχηματίζοντας έναν εξαιρετικά προηγμένο και ειρηνικό πολιτισμό. Από την άλλη πλευρά, τα ερπετά από τον Δράκο περιγράφονταν ως πολεμικά και κακόβουλα, που αναζητούσαν πόρους και ενεργειακά υλικά για την επιβίωσή τους.

Διαβάστε επίσης: Βάσεις Ερπετοειδών Μέσα στη Γη. Πως ξεκίνησαν όλα

Πιστεύεται ότι τα ερπετά του Δράκου, ορισμένοι τους ονομάζουν Δρακονιανούς, έφτασαν στη Γη σε αναζήτηση τροφής και ενέργειας, οδηγώντας σε σύγκρουση με τους επίγειους ομολόγους τους. Αυτή η σύγκρουση οδήγησε τελικά σε πόλεμο, οδηγώντας τα ειρηνικά ερπετά της Γης μακριά από τον πλανήτη.

Η άφιξη των ερπετών του Δράκου σηματοδότησε την αρχή της διείσδυσής τους στους πολιτισμούς της αρχαιότητας, διαμορφώνοντας την πορεία της ανθρώπινης ιστορίας με τρόπους που μόλις αρχίζουμε να κατανοούμε.

Μια νέα προοπτική

Αυτές οι νέες εξελίξεις στη μυθολογία των ερπετοειδών προσφέρουν μια νέα προοπτική στις αρχαίες ιστορίες και θρύλους.

Παρέχουν μια ενδιαφέρουσα εξήγηση για την παρουσία αυτών των πλασμάτων σε διάφορες μυθολογίες και την επίδρασή τους στον ανθρώπινο πολιτισμό. Η ιδέα δύο ξεχωριστών ομάδων ερπετών, η μία καλοπροαίρετη και η άλλη κακόβουλη, προσθέτει ένα συναρπαστικό στρώμα πολυπλοκότητας στις αιωνόβιες ιστορίες αυτών των αινιγματικών όντων.

Ενώ η ιδέα των ερπετοειδών όντων που επηρεάζουν τον ανθρώπινο πολιτισμό μπορεί να φαίνεται τραβηγμένη σε μερικούς, η ιδέα, ωστόσο, έχει αιχμαλωτίσει τη φαντασία πολλών. Είτε θεωρούνται ως πιθανή απειλή είτε απλώς ως μια συναρπαστική ιστορία, η ιστορία των ερπετών συνεχίζει να αιχμαλωτίζει και να ιντριγκάρει.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Διαβάστε επίσης: Η Μεγαλειώδης Στρατηγική των Ερπετοειδών

Επιπλέον, αυτό το δίπολο ανάμεσα στο καλό και το κακό αντανακλάται συχνά στην ανθρώπινη ηθική και φιλοσοφία, καθώς διερευνούμε τις πολλαπλές όψεις της ύπαρξης και της συμπεριφοράς.

Καθώς εμβαθύνουμε στα μυστήρια των ερπετών, ενδεχομένως θα μπορούσε να εξηγηθεί γιατί ακόμα και σήμερα, σε διάφορα συστήματα πεποιθήσεων αλλά και πολλές θρησκείες, συναντούμε δράκους και ερπετά, ερπετοειδή και ερπετόμορφους άλλοτε ως κακούς και μοχθηρούς δαίμονες και άλλοτε ως σοφούς. Οπότε, αυτό είναι και το μυστικό που λύνει το μυστήριο των ερπετοειδών

Το πανάρχαιο ερώτημα

Ας καθίσουμε για λίγο και ας συλλογιστούμε το πανάρχαιο ερώτημα: είναι απλώς προϊόν μύθου και θρύλου ή θα μπορούσε να υπάρχει ένας κόκκος αλήθειας στην ύπαρξή τους; Η απάντηση παραμένει τυλιγμένη στο μυστήριο, περιμένοντας να την αποκαλύψουν όσοι είναι αρκετά γενναίοι για να την αναζητήσουν.

Καθώς συνεχίζουμε να εξερευνούμε και να αποκαλύπτουμε τα μυστήρια του κόσμου μας και του σύμπαντος, είναι σημαντικό να κρατάμε ανοιχτό μυαλό και να εξετάζουμε τη δυνατότητα εναλλακτικών ερμηνειών αρχαίων μύθων και θρύλων.

Η ιστορία των ερπετοειδών, με τη διπλή προέλευση και τις αντικρουόμενες φύσεις τους, επισημαίνουν ότι υπάρχουν ακόμη τόσα πολλά που πρέπει να ανακαλύψουμε ακόμη για τον κόσμο γύρω μας. Ποιος μπορεί να ξέρει τι άλλα μυστικά και εκπλήξεις περιμένουν να ταράξουν τις σκέψεις μας ή ακόμα και να μας φανερωθούν…

diadrastika