Καλλιτεχνική απεικόνιση από Abdulrhman Almasri στο Pixabay

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα The Globe Planet Star στις 10 Απριλίου 2016, από την βραβευμένη με Pulitzer, Αμερικανίδα δημοσιογράφο Kathleen Richards, με τίτλο «Η άρχουσα τάξη είναι ερπετά και όχι αετοί, είπε ο Πούτιν» και υπότιτλο «Η κρίση ειλικρίνειας ενός προέδρου».

Πρόσφατα διέρρευσε μια πολύ περίεργη πληροφορία από εκείνες που σίγουρα κεντρίζουν το ενδιαφέρον όχι μόνο του ρωσικού αλλά και του παγκόσμιου πληθυσμού, σε μια έκτακτη συνεδρίαση των G8, πριν μερικές μέρες – παρά την προσωρινή αποχώρηση της Ρωσίας από την Ομάδα των 8 – προκειμένου να εξετάσουν θέματα που αφορούσαν συγκεκριμένα οικονομικά προβλήματα. Κάποια στιγμή η συζήτηση γύρισε στην παρακολούθηση του διαστήματος.

Φέρεται, λοιπόν, ο Ρώσος Πρόεδρος να είπε ότι σκοπός των Αμερικανών δεν είναι απλά η κατάκτηση του διαστήματος, αλλά ο πλήρης έλεγχος της περιοχής στην απόσταση όσο η Γη από την Σελήνη και άλλο τόσο από την Σελήνη προς τα έξω, γιατί σύμφωνα με την τεχνολογία που διαθέτουν βλέπουν κάποια εξωγήινη άφιξη νοημόνων όντων, την ίδια που έχουν εντοπίσει και οι Ρώσοι με την δική τους τεχνολογία. Η διαφορά είναι ότι οι ΗΠΑ βλέπουν εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν, ενώ ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν και το επιστημονικό επιτελείο του υποστηρίζουν ακριβώς το αντίθετο: «Με βάση τις δικές μας πληροφορίες και ανιχνεύσεις, τα νοήμονα όντα που σταδιακά κυκλώνουν τη Γη, είναι πέρα ως πέρα φιλικά. Η ανθρωπότητα δεν κινδυνεύει, ούτε ο πλανήτης μας. Ίσως, μόνο οι κάθε είδους εξουσίες επάνω σε αυτόν».

Όπως μεταφέρουν αξιόπιστες πηγές, σε αυτή την συνάντηση κορυφής, έκανε έναν πολύ ιδιαίτερο χαρακτηρισμό για τους παρευρισκόμενους και κυρίως για τον Αμερικανό ομόλογό του. Ο Ρώσος Πρόεδρος επανέλαβε μία φράση που είχε πει η Γαλλίδα διανοούμενη Madame de Stael: «Οι υψηλές θέσεις είναι σαν τους απόκρημνους βράχους: μονάχα οι αετοί και τα ερπετά μπορούν να φτάσουν στην κορυφή». Οι επτά ηγέτες αισθάνθηκαν κάπως άβολα με αυτό που είπε. Όταν ο Γάλλος Πρόεδρος τον ρώτησε τι εννοούσε, ο Πούτιν απάντησε με μία άλλη ρήση, εκείνη του Βρετανού φιλόσοφου Bertrand Russell που τo 1950 τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ και το κείμενό του «Γιατί δεν είμαι Χριστιανός» θεωρήθηκε μανιφέστο του αθεϊσμού:

«Είναι πιθανό η ανθρωπότητα να βρίσκεται στο κατώφλι μιας χρυσής εποχής. Αν είναι έτσι όμως, πρέπει πρώτα να αποκεφαλίσουμε τον δράκο που φυλάει την πόρτα. Ο δράκος αυτός είναι η θρησκεία», έγνεψε καταφατικά και συνέχισε μονολογώντας: «Ξέρω, γνωρίζω πολύ καλά, ότι δεν μπορώ να το παραδεχτώ δημόσια, αλλά οι θρησκείες είναι ο ηθικός αυτουργός αυτής την κατάντιας που επιτρέπει στα ερπετά να σκαρφαλώνουν στην κορυφή που θέλουν. Κι επειδή δεν μπορούν να πετάξουν, το παίζουν αετοί και νομίζουν ότι είναι θεοί της χώρας τους και του κόσμου όλου». Έριξε τη ματιά του στον Γάλλο Πρόεδρο που τον κοίταζε εμβρόντητος και συμπλήρωσε σε χαμηλότερο τόνο: «Μπορεί κι εγώ να είμαι ένα τέτοιο ερπετό, αλλά θεωρώ ότι έχω ένα υγιές όραμα, όπως οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να πιστεύουν για τον εαυτό τους. Όπως κι εσείς αγαπητοί κύριοι και κυρίες».

Όσο και αν η συνεδρίαση έγινε κεκλεισμένων των θυρών με ρητή και αυστηρή απαγόρευση να μην γίνουν γνωστά τα όσα θα λέγονταν εκεί μέσα, με κάποιο τρόπο μαθεύτηκαν και κυκλοφόρησαν αυτές οι πληροφορίες που πολύ σύντομα έκαναν τον γύρω του πλανήτη. Μάλιστα, πολλά συστημικά ΜΜΕ που δεν είναι φιλικά προς την Ρωσία, βρήκαν την ευκαιρία να χλευάσουν τον Ρώσο Πρόεδρο και αναλόγως να διαμορφώσουν την άποψη του κοινού τους. Ωστόσο, είναι πιθανό ο Ρώσος Πρόεδρος να είπε αυτά που είπε προετοιμάζοντας το έδαφος για την μόνιμη αποχώρησή του από τους G8, ύστερα από την προσωρινή το 2014, καθώς η Μόσχα θεωρεί αδιανόητο να κάθεται στο ίδιο τραπέζι με χώρες που έχουν στόχο την οικονομική και στρατιωτική της αποδυνάμωση.

Προσωπικά, σαν άνθρωπος, σαν γυναίκα και σαν δημοσιογράφος, θεωρώ τα λόγια του Ρώσου Προέδρου ως μία κρίση ειλικρίνειας και παράδειγμα προς μίμηση, αρκεί ανάλογες εξομολογήσεις να μην πέσουν θύματα χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης εις βάρος των ελεύθερων πολιτών όλου του πλανήτη, καθώς και όσων δεν αισθάνονται ή δεν είναι ελεύθεροι.

Διαβάστε μια ακόμα ιστορία φαντασίας: Πούτιν. Οι μέρες των Ανουνάκι είναι μετρημένες. Θα τους κλείσουμε τις Πύλες κατάμουτρα

*Όπως αναφέρεται στην αρχή, το κείμενο είναι μια εντελώς φανταστική δημοσίευση προκειμένου να εκφράσω ιδέες και σκέψεις που θα ήταν βαρετές αν απλώς έγραφα μερικές αράδες από αυτές. Προτίμησα, λοιπόν, να τις συμπεριλάβω σε μια ενιαία ιστορία, με αρχή μέση και τέλος, με τη βοήθεια του gnomikologikon.gr. Ως εκ τούτου, η ιστορία καθώς και τα ονόματα – της δημοσιογράφου και της εφημερίδας της – είναι φανταστικά, προϊόν μυθοπλασίας και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, ούτε ανταποκρίνονται σε αυτήν. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι καθαρή σύμπτωση.

diadrastika / Image by Abdulrhman Almasri from Pixabay

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.