Ο Κόσμος των Όντων και τα 144 Σύμπαντα

Η επιστημονική διάσταση των μύθων από τον χημικό – ερευνητή, Βύρωνα Ζάπα (Εμπεδότιμος), αποκαλύπτει την φυσική απορροή των όντων και τη ορθολογική διάρθρωση που έχει σήμερα το σύμπαν, σύμφωνα με την επιστήμη της αστρονομίας.

Αξίζει να προσέξουμε την τριαδική ενατένιση και δομή του όντος και των θεοτήτων καθώς και τον αποσυμβολισμό του συνόλου της ελληνικής μυθολογίας. Πρόκειται για μια συγκλονιστική αποκάλυψη του τρόπου που υπάρχει ο κόσμος του πνεύματος, της ενέργειας, του φωτός, του ήχου και της ύλης.

Όλα τα γεγονότα της ελληνικής μυθολογίας έχουν αλληγορική σημασία και σημαίνουν δράσεις, πράξεις και εκτυλίξεις των Θεοτήτων σε σχέση με συμβάντα μέσα στο ίδιο το σύμπαν.

Γράφει συγκεκριμένα ο Σαλλούστιος στο Περί Θεών και Κόσμου ΙΙΙ, 4:

“…..το να θελήσει κανείς να διδάξει προς όλους τους ανθρώπους την αλήθεια περί των Θεών, θα προκαλέσει στους ανόητους την περιφρόνηση, λόγω της αδυναμίας τους να κατανοήσουν, στους μορφωμένους την αδιαφορία. Δια της συγκαλύψεως της αλήθειας μέσω των μύθων δεν διατρέχουμε τον κίνδυνο να προκαλέσουμε την περιφρόνηση στους πρώτους και καταφέρνουμε να προτρέπουμε τους δεύτερους να καταγίνονται με τη φιλοσοφία”

Η ελληνική μυθολογία απλά επιβεβαιώνει την σημερινή επιστήμη και αστρονομία με τρόπο που καταπλήσσει.Ο κόσμος των όντων, κατά την ελληνική μυθολογία και “θρησκεία” αποτελείται από 144 σύμπαντα! Κάθε σύμπαν αποτελείται από αναρίθμητους γαλαξίες και κάθε γαλαξίας από δισεκατομμύρια ηλιακά συστήματα.

Η μουσική και η δημοκρατία δομούν κυριολεκτικά τον τρόπο που υπάρχει ο κόσμος! Οι Θεοί είναι αγέννητοι και ίσοι μεταξύ τους, ακόμα και οι πιο άγνωστες θεότητες είναι ίσες σε δύναμη και κυριαρχία με τους οποιουσδήποτε γνωστούς. Η μυθολογία θέτει σε μας τους θνητούς όλους τους θεούς με κάποια χρονική σειρά (πατέρας, γιος, κ.λπ), προκειμένου να γίνουν κατανοητές οι δράσεις τους. Όταν περιγράφεται μια γέννηση θεού στη μυθολογία δεν εννοείται κάτι τέτοιο, αλλά η μεσολάβηση της εν λόγω θεότητας για να επιτευχθεί ένα κοσμικό ή ψυχικό αποτέλεσμα!

Τι εννοούμε όταν λέμε ότι ο κόσμος, ΤΑ ΣΥΜΠΑΝΤΑ, είναι δομημένα με βάση τη ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;

Κάθε σύμπαν, και κάθε γαλαξίας είναι μια μουσική παρτιτούρα την οποία έχει φτιάξει ένας από τους θεούς και οι άλλοι συμμετέχουν και εκτελούν μαζί του το μουσικό έργο αενάως. Ο εμπνευστής θεός κάθε γαλαξία, κάθε επιμέρους κόσμου είναι ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ!!! Ένα απερίγραπτα θεσπέσιο παιχνίδι ΗΧΟΥ, ΦΩΤΟΣ και ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ εκτυλίσσεται μέσα στους απέραντους κόσμους!

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Οπότε οι δημιουργοί αποφασίζουν ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ τη δομή και τον τρόπο ύπαρξης κάθε κόσμου δίνοντας τη σκυτάλη σε όλους τους ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ-ΘΕΟΥΣ!!!

Θα αναρωτηθείτε. Πώς είναι δυνατά όλα αυτά; Διαβάστε και ακούστε προσεκτικά όσα λέγονται και διαγράφονται στα δύο βίντεο! Πρόκειται για ΕΠΙΣΤΗΜΗ και εφαρμοσμένη ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ……..

Η φυσική και η μεταφυσική των μύθων – Α’ μέρος

Η φυσική και η μεταφυσική των μύθων – Β’ μέρος

epsilonellas.gr / Image by Rachel Burkum from Pixabay