Καλλιτεχνική απεικόνιση πορτρέτου γυναίκας από kalhh στο Pixabay. Δεν σχετίζεται με την «εξωγήινη» του Γάλλου καλλιτέχνη Thierry Speth

Mona Lisa. Η Εξωγήινη Γυναίκα που “Βρήκε” η NASA στη Σελήνη, του Γάλλου καλλιτέχνη Thierry Speth

Σπύρος Μακρής
περιεχόμενο σχολιασμού, με στοιχεία δημιουργικής γραφής

Μία συναρπαστική ιστορία, σε μια σειρά από συγκλονιστικά videos, ξεκινάει γύρω στα 2007 και πολύ σύντομα γίνεται δημοφιλής. Αναφέρεται σε μία υποτιθέμενη μυστική συνεργασία ΗΠΑ-ΕΣΣΔ και μία άκρως απόρρητη επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη, την Apollo 20 η οποία εκτοξεύθηκε κρυφά το 1976 από τη στρατιωτική βάση Vandenberg στην Καλιφόρνια οπότε και έφτασε στην μακρινή πλευρά της Σελήνης, εκεί όπου η φωτογραφική αναγνώριση που έκανε το Apollo 15, το 1971, είχε ανακαλύψει ένα γιγάντιο εξωγήινο διαστημόπλοιο, μήκους 3.370 μέτρων και γεμάτο τρύπες το οποίο, σύμφωνα με την ιστορία, υπολογίζεται ότι είναι 1,5 δισεκατομμυρίων ετών. Οι αστροναύτες της αποστολής βρίσκουν επίσης τα ερείπια μιας εγκαταλελειμμένης εξωγήινης πόλης και ένα ανθρωποειδές, σε χειμερία νάρκη, ύψους 1,65, εξωγήινης γυναίκας πιλότου που ονόμασαν Mona Lisa, η οποία είχε μαλλιά και έξι δάχτυλα.

Διαβάστε επίσης: Ο «εξωγήινος» που «πιάστηκε» μέσα στον ΔΔΣ. Τι ήταν και γιατί διακόπηκε το σήμα ζωντανής μετάδοσης από NASA

Το κοινό που διάβασε την ιστορία, είδε τις φωτογραφίες και το βίντεο διχάστηκε, σε εκείνους που την πίστεψαν έστω και με κάποιες επιφυλάξεις και σε εκείνους που την απέρριψαν χωρίς, όμως, κάποια επιχειρηματολογία, γεγονός που έπειθε την αντίθετη πλευρά ότι θα μπορούσαν όλα όσα παρουσιάζονταν να ήταν πραγματικότητα. Αν και το σύνολο του υλικού στο οποίο στηρίχτηκε το αφήγημα είναι αρκετά πειστικό και αληθοφανές, έρχεται αντιμέτωπο με τον ίδιο του τον εαυτό διότι σκοντάφτει σε πολλά βασικά προβλήματα τα οποία ανέδειξαν διάφοροι ερευνητές UFO.

Ανάμεσα σε πολλές λεπτομέρειες, τα πιο βασικά, κατά τη γνώμη μου, είναι τα εξής:

Πρώτα από όλα η NASA σταμάτησε τις αποστολές Apollo 18, 19, 20 που ήταν να γίνουν, οπότε επίσημα δεν υπήρξε Apollo 20 – η υποτιθέμενη μυστική αποστολή – για λόγους προϋπολογισμού. Αλλά δεν θα μπορούσε να υπάρξει ούτε ανεπίσημα διότι εάν υποθέσουμε ότι πράγματι σε μία φωτογραφία του Apollo 15, είχε αποθανατιστεί ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο – και με την προοπτική μιας μυστικής αποστολής για την προσέγγισή του – δεν θα την δημοσίευαν. Αντίθετα η εικόνα είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο: Apollo Image Atlas AS15-P-9625. Εξάλλου όπως αποδεικνύεται, στις πρωτότυπες φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, διακρίνεται ότι πρόκειται απλώς για μια επιμήκη κοιλότητα της σεληνιακής επιφάνειας που, στις χαμηλής ανάλυσης φωτογραφίες των υποστηριχτών της μη αληθινής ιστορίας, τείνει να μοιάζει με τεχνητό διαστημόπλοιο.

Διαβάστε επίσης: Το παράξενο βίντεο με δύο «εξωγήινες» στο Κρεμλίνο που μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν είναι αληθινό ή προϊόν επεξεργασίας

Σε ό,τι αφορά την μυστική και κρυφή αποστολή είναι τεχνικά παράλογο να πιστεύουμε ότι ένας γιγαντιαίος πύραυλος Saturn V θα μπορούσε να αναχωρήσει από την Καλιφόρνια χωρίς κανείς να παρατηρήσει τη βροντερή του εκτόξευση και τη φωτεινή του ανάβαση στον ουρανό και πέταξε στη Σελήνη, χωρίς να τον εντοπίσουν οι επαγγελματίες και ερασιτέχνες αστρονόμοι όλου του κόσμου, όπως συνέβη για τις πραγματικές αποστολές Apollo. Επιπλέον, μια εκτόξευση από το Vandenberg, στη δυτική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, αντί για το Cape Canaveral στην ανατολική ακτή, θα επέφερε τεράστια προβλήματα τροχιάς.

Διαβάστε επίσης: Οι «εξωγήινοι» του Voronezh με το σύμβολο του Διπλού Έψιλον

Επιπλέον, το υποτιθέμενο πτώμα εξωγήινης γυναίκας αποδεικνύεται ότι είναι ένα από τα γλυπτά του Γάλλου γλύπτη και καλλιτέχνη βίντεο, Thierry Speth ενώ οι εικόνες της υποτιθέμενης «πόλης» που εμφανίζονται σε ένα από τα βίντεο του Apollo 20 αντιγράφονται από το βιβλίο του Bruce Pennington, με τίτλο «Eschatus: Future Prophecies from Nostradamus’ Ancient Writings», σύμφωνα με το moonhoaxdebunked.com. Τέλος, ο διοικητή της αποστολής, William Rutledge, που διηγείται την ιστορία, δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένας χαρακτήρας, ένας ήρωας, του βιβλίου επιστημονικής φαντασίας με τίτλο «Apollo 20, the Unknown Mission», του Thierry Speth, από το οποίο ένα μικρό δείγμα γραφής καθώς και περίληψη θα βρείτε αν κάνετε κλικ επάνω στον τίτλο. Σημειώστε, επίσης, ότι το βιβλίο περιέχει 1 ώρα 21 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα βίντεο μέσω του Διαδικτύου, όπου απεικονίζουν την φανταστική ιστορία της αποστολής.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Διαβάστε επίσης: Το Νόμισμα με Κεφαλή Εξωγήινου και Ελληνικά Γράμματα. Tι Δείχνει στην Πραγματικότητα

diadrastika / Image by kalhh from Pixabay