Ελληνική σημαία

Τα Άγνωστα Μυστικά της Γαλανόλευκης

Πολλά έχουν ειπωθεί για τη σημαία μας, άλλα που αναδεικνύουν στη σωστή τους διάσταση το συμβολισμό και το τι αντιπροσωπεύει και άλλα βδελυρά και αρνητικά που λένε ότι : είναι ένα απλό πανί και τίποτε παραπάνω, προσδιορίζοντας απλά την Ελλάδα και τους Έλληνες. Συνέβη δυστυχώς κατά καιρούς κάποιοι επίορκοι, φανατισμένοι και μισαλλόδοξοι να την αμαυρώσουν, να την σπιλώσουν ή να την κάψουν διαπράττοντας την μεγαλύτερη ύβρη.

Τι είναι λοιπόν αυτό το σύμβολο που μόνο του ενώνει όλους τους Έλληνες ; Γιατί χύθηκε τόσο πολύτιμο Ελληνικό αίμα στην υπεράσπισή του ; Γιατί αυτός που έχει την τιμή να κρατά τη σημαία μας, έχει και την ιερή υποχρέωση να τη φυλάσσει και να θυσιάζεται ;

Δεν θα αναφερθώ στην ένδοξη ιστορία της (λίγο – πολύ είναι γνωστή στους περισσότερους), ούτε στις εκατόμβες των νεκρών που έχυσαν το αίμα τους. Αυτοί ήταν ΤΥΧΕΡΟΙ, αυτούς η Ιστορία τους κατέγραψε με χρυσά γράμματα. Ένα μόνο γεγονός θα πω για να ξανανιώσουμε την ιερή εκείνη ανατριχίλα των ηρώων που έδωσαν την ζωή τους μέσα απο την πρόσφατη ιστορία μας.

Κων/νος Κουκίδης εύζωνος φρουρός στην Ακρόπολη, στις 27 Απριλίου 1941, την πρώτη ημέρα παρουσίας δηλαδή των Γερμανών στην Αθήνα. Όταν ένα γερμανικό απόσπασμα με επικεφαλείς τον λοχαγό Peter Jacoby και τον υπολοχαγό Georg Elsnits, ανέβηκαν στην Ακρόπολη για να αναρτήσουν την γερμανική σημαία, ζήτησαν από τον Κουκίδη να υποστείλει την ελληνική. Σ’ αυτό το σημείο, ο Κουκίδης βουβός και βουρκωμένος κατέβασε την ελληνική σημαία, τύλιξε το κορμί του μ’ αυτή και πήδηξε από την Ακρόπολη.

Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, ο Κουκίδης αρνήθηκε να την υποστείλει και το χρέος αυτό ανέλαβε ένας Γερμανός στρατιώτης, ο οποίος αφού υπέστειλε την ελληνική σημαία, την δίπλωσε και την παρέδωσε στον Κουκίδη που στην συνέχεια πήδηξε μαζί μ’ αυτήν απ’ την Ακρόπολη. Το ιστορικό αυτό γεγονός το αμφισβήτησαν αρκετοί όμως έχουμε ατράνταχτα αποδεικτικά στοιχεία :

Δήλωση τού επί κεφαλής τής Διευθύνσεως Ιστορίας Στρατού (Δ.Ι.Σ.), ότι πράγματι εκ των ιστορικών αρχείων, εμφαίνεται ότι «ο φρουρός στρατιώτης τής σημαίας ηυτοκτόνησεν περιβληθείς ταύτην».

2. Ο τότε Αρχιεπίσκοπος Χρύσανθος, στα απομνημονεύματά του, αναφέρει ότι: «Ο Έλλην φρουρός τής Ελληνικής σημαίας επί τής Ακροπόλεως, μή θελήσας νά παραστή μάρτυς τού θλιβερού θεάματος τής αναρτήσεως τής εχθρικής σημαίας, ώρμησεν εκ τής Ακροπόλεως κρημνισθείς καί εφονεύθη. Εκάθησα στό γραφείον μου περίλυπος μέχρι θανάτου καί δακρύων…».

3. Η εφημερίδα Daily Mail δημοσίευσε στις 9 Ιουνίου 1941, σε δημοσίευμα με τίτλο «A Greek carries his flag to the death» (Ένας Έλληνας φέρει την σημαία του έως τον θάνατο) γράφει: «Ο Κώστας Κουκίδης, Έλληνας στρατιώτης ο οποίος φρουρούσε το εθνικό σύμβολο των Ελλήνων πάνω στην Ακρόπολη, τυλιγμένος με την Γαλανόλευκη, εφόρμησε στο κενό και αυτοκτόνησε (27/4/1941)».

4. Ο Nicolas Hammond, καθηγητής τού Πανεπιστημίου τού Κέμπριτζ, αξιωματικός Ειδικών Επιχειρήσεων Καΐρου στην Ελλάδα κατά την Κατοχή, γράφει: «Την 27ην Απριλίου 1941, λίγο προτού χαράξει, όλα ήσαν κλειστά. Τότε έμαθα ότι οι Γερμανοί διέταξαν τον φρουρό τής Ακροπόλεως να κατεβάσει το ελληνικό σύμβολο. Πράγματι, εκείνος την υπέστειλε. Τυλίχθηκε με αυτήν και αυτοκτόνησε, πέφτοντας από τον βράχο…».

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

5. Μια αναφορά του λογοτέχνη Μενέλαου Λουντέμη στο διήγημά του «Τα άλογα του Κουπύλ», που γράφτηκε τον Οκτώβριο του 1944: «…την κατέβασε, τυλίχθηκε μέσα κι έπεσε χωρίς ηρωισμούς απ’ το βράχο».

6. Σύμφωνα με την ιστορική έρευνα τού αντιστασιακού ερευνητή Κώστα Γ. Κωστοπούλου: «Ο Ήρωας Στρατιώτης, χτυπώντας πάνω στα βράχια, στην διαδρομή τής πτώσεώς του στον γκρεμό από τον βράχο τής Ακροπόλεως, όταν τελικά κατατρακυλώντας, έπεσε στην οδό Θρασύλλου στήν Πλάκα, είχε πολτοποιηθεί και η στολή του ήταν καταξεσκισμένη. Όταν τον περιμάζεψαν δύο-τρεις κάτοικοι τής Πλάκας, δεν βρήκαν τίποτε επάνω του εκτός από ένα τσαλακωμένο ταχυδρομικό δελτάριο στο οποίο έγραφε πολύ κακογραμμένα το όνομα τού παραλήπτη: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΚΙΔΗΣ. Αυτά τα στοιχεία είχαν καταθέσει δύο γέροντες (επιζώντες ακόμη) σχετικά με το ανωτέρω περιστατικό».

ΝΑΙ Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΠΑΝΙ. ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟΤΑΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ. ΝΑΙ ΕΧΕΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΥΣΤΙΚΑ. Και ναι θα τα εξηγήσουμε τώρα, που ήρθε η ώρα οι Έλληνες να αναβαπτισθούν στην αρχέγονη γνώση της ΣΟΦΙΑΣ και των ΣΥΜΒΟΛΩΝ της.

«Ο ισοσκελής σταυρός, είναι πανάρχαιο Ελληνικότατο σύμβολο. Όταν ο Arthur Evans έκανε τις ανασκαφές της Κνωσού, κι όταν ανασήκωσε την πλάκα μιας κρύπτης, αντίκρισε έκπληκτος έναν μαρμάρινο ισοσκελή σταυρό. Κάτω απ΄ αυτόν υπήρχαν κτερίσματα, και η περίφημη θεά των όφεων. Ενώ έγινε παγκοσμίως γνωστή η θεά των όφεων, αποσιωπήθηκε η μεγαλύτερη ανακάλυψη, που ήταν ο ισοσκελής σταυρός. Καταλαβαίνετε φυσικά τον λόγο.

Το γεγονός αυτό είναι τεκμηριωμένο 100%, έχει γραφεί στα βιβλία και πρόσφατα σε ντοκιμαντέρ του National Geographic όπου αναφέρεται ξεκάθαρα. Επομένως ο ισοσκελής σταυρός είναι αρχέγονος συμβολισμός και σημαντικός συνδετικός κρίκος της ιστορίας μας. Όμως, λόγω του ότι ο σταυρός =>{αναγραμματισμός του ταύρος>> ταυροκαθάψια}, είναι και το κατ΄ εξοχήν σύμβολο του Χριστιανισμού, θεωρήθηκε ότι παραπέμπει στην Ορθοδοξία. Πάντως και στις δυο περιπτώσεις δεν θεωρείται λάθος, αν κατανοήσουμε ότι προηγήθηκε ως μυστικός συμβολισμός στον Μινωϊκό πολιτισμό.

Έχουμε στη γαλανόλευκη εννέα (9) οριζόντιες γραμμές. Πέντε (5) γαλάζιες και τέσσερις (4) λευκές=>5+4=9. Το 9 ως αριθμός μας πάει στο γράμμα Θ = θέωση, αλλά είναι και πολλαπλάσιο του τρία (3) της Αρχικής Τριάδος. Οι πέντε γαλανές οριζόντιες γραμμές, παραπέμπουν στο: 5=Ε=>εκπορευόμενη δύναμη φωτός, δηλαδή στο Αιθερικό Φως ! πρέπει δε να προηγούνται και να κλείνουν τις λευκές οριζόντιες γραμμές «προστατευτικά» όπως και συμβαίνει.

Αρχίζει η σημαία με το γαλανό και κλείνει με το γαλανό αιθερικό. Τον αιθέρα των Ελλήνων, που τα τελευταία χρόνια η κβαντική φυσική τον προσεγγίζει δειλά –δειλά. Οι τέσσερις (4) λευκές γραμμές, αποτελούν την συμπύκνωση των αιθερικών δυνάμεων στο γήϊνο πεδίο. Το λευκό χρώμα ως γνωστόν εμπεριέχει όλα τα χρώματα της ίριδος και μας παρουσιάζεται φωτεινό. Επειδή έχουμε αναλογία γαλανών γραμμών 5/4 , υπερτερούν οι γαλανές κατά μία μονάδα, αυτό υποδηλώνει την υπερισχύουσα αξία του αιθερικού γαλανού επί του λευκού.

Έτσι λοιπόν τα γαλανά τετράγωνα του ισοσκελούς σταυρού της σημαίας μας, προστατεύουν το φωτεινό του λευκού σταυρού. Οι τέσσερις (4) λευκές οριζόντιες γραμμές, σηματοδοτούν τα τέσσερα στοιχεία της φύσεως : πυρ, αήρ, ύδωρ, γη που επικαλύπτονται απο τον Αιθέρα=> την Αρχή και το Τέλος!

Διαβάστε επίσης: Ελληνική Σημαία. ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ να την Κρεμάμε: Είναι ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΟΥΜΕ γι’ αυτήν

Αίαντας – diogeneis