Ανακάλυψαν πόλη με τείχη στον Άρη σε φωτογραφία της NASA, ισχυρίζονται «κυνηγών» UFOs

Σύμφωνα με την tribune.gr, τον γύρο του αγγλόγλωσσου διαδικτύου κάνει ο ισχυρισμός «κυνηγών» UFO, ότι είδαν σε φωτογραφίες της NASA από την επιφάνεια του Άρη τα ερείπια μιας περιτειχισμένης πόλης.

Πράγματι, σε μια φωτογραφία της NASA που διακινείται -και αναδημοσιεύει και η βρετανική Express- φαίνεται μια κορυφογραμμή ενός βραχώδους όρους που μοιάζει με μια πόλη με τείχη.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε από το όχημα Curiosity Rover της NASA και όπως ήταν αναμενόμενο άνοιξε μεγάλο θέμα συζήτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με το εάν υπήρχε, ή συνεχίζει ακόμα να υπάρχει, πολιτισμός στον Άρη.

Συνήθως τα περισσότερα «κατασκευάσματα» που βλέπουν διάφοροι σε φωτογραφίες της NASA από την Άρη αποδεικνύεται ότι οφείλονται στην παρειδωλία.

Παρειδωλία ονομάζεται το ψυχολογικό φαινόμενο κατά το οποίο ένα δυσδιάκριτο ή ασαφές εξωτερικό ερέθισμα εκλαμβάνεται εσφαλμένα ως ευκρινές και πλήρως αναγνωρίσιμο.

Η λέξη αυτή προέρχεται από το πρόθημα «παρά» (αντί, εκτός αλλά και σε αντίθεση με) και το Αρχαίο Ελληνικό ουσιαστικό «εἴδωλον» που σημαίνει μη πραγματική εικόνα, αναπαράσταση, ομοίωμα.

Παραδείγματα παρειδωλίας είναι η αναγνώριση προσώπων στα σύννεφα ή στην επιφάνεια της Σελήνης και η ακρόαση μηνυμάτων κατά την ανάποδη αναπαραγωγή ηχογραφήσεων.

Ωστόσο, οι οπαδοί της θεωρίας που υποστηρίζει ότι στον Άρη τουλάχιστον υπήρξε πολιτισμός, ισχυρίζονται ότι αυτή η φωτογραφία είναι ξεκάθαρη σε αυτό που δείχνει.

Ανακάλυψαν Πόλη με Τείχη στον Άρη σε Φωτογραφία της NASA;

Επειδή η NASA δεν πρόκειται να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει εάν αυτό που βλέπουμε είναι μια αρειανή καστροπολιτεία, μάλλον η συγκεκριμένη φωτογραφία θα συνεχίσει να είναι αντικείμενο έντονης συζήτησης για πολύ καιρό, όπως αναφέρει το tribune.gr

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Την αυθεντική εικόνα της NASA μπορείτε να δείτε και να εξερευνήσετε εδώ: https://www.nasa.gov/sites/default/files/thumbnails/image/pia19912-main_mcam-sol-1099.jpg