κοπέλα με υπερδυνάμεις
Καλλιτεχνική απεικόνιση από Enrique Meseguer στο Pixabay

Πέντε Άτομα με Υπερδυνάμεις που Κατέγραψαν οι Κάμερες

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Υπάρχουν αρκετές τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες που απεικονίζουν χαρακτήρες οι οποίοι έχουν τεράστιες ή υπερβολικές υπερφυσικές ικανότητες, υπερδυνάμεις, σε σύγκριση πάντα με εμάς τους καθημερινούς ανθρώπους. Ποιος δεν θα ήθελε να έχει έστω μια από αυτές; Οι περισσότεροι, νομίζω, έχουμε μια τέτοια κρυφή επιθυμία. Κι όμως, μερικοί διαθέτουν, στην πραγματική ζωή, κάποια υπερδύναμη που τους κάνει εξαιρετικούς, όπως θα θέλαμε να είμαστε κι εμείς.

Μόνο που στις σειρές και τις ταινίες, υπάρχει αρκετή υπερβολή. Αυτό έχει σαν συνέπεια όταν τυχαίνει ένας άνθρωπος ανάμεσά μας να διαθέτει πράγματι μια δύναμη που κανείς άλλος δεν έχει – αλλά χωρίς εφέ και τα παράδοξα κόλπα σειρών και ταινιών – να περνάει απαρατήρητος. Για την συνέχεια, δεν θα μιλήσουμε για ανθρώπους που πετάνε ή περνούν τρυπώντας ουρανοξύστες χωρίς να παθαίνουν τίποτα, ούτε που σηκώνουν αμάξια και τα πετούν με δύναμη μακριά σαν άδεια χάρτινα κουτιά, ούτε για κάτι από όλα όσα βλέπουμε σε ανάλογες ταινίες επιστημονικής φαντασίας ή με υπερήρωες από κόμικς.

Πέντε Άτομα με Υπερδυνάμεις

Η απομακρυσμένη προβολή (Remote Viewing) είναι η παραφυσική ικανότητα να βλέπεις και να περιγράφεις μακρινές θέσεις, γεγονότα και φαινόμενα χωρίς να βρίσκεσαι εκεί. Ο Ingo Swann έχει τη φήμη ότι μπορεί να το καταφέρει. Είναι μια διασημότητα στον τομέα αυτό. Ισχυρίζεται, μάλιστα, ότι έχει απασχοληθεί από τη CIA για να μελετήσει εχθρικά τοπία ώστε να βοηθήσει στις εισβολές και τις επιθέσεις του στρατού. (Διαβάστε σχετικά: Star Gate: Η κωδική ονομασία σε Πρόγραμμα Αμυντικής Νοημοσύνης όπου κάποιος μπορεί να περιγράψει μια περιοχή χιλιόμετρα μακριά από εκεί που βρίσκεται) Αργότερα, αναφέρθηκε ότι ο Swann εντόπισε με επιτυχία ένα αχνό δαχτυλίδι γύρω από τον πλανήτη Δία, πολύ πριν το ανακαλύψουν οι αστρονόμοι της NASA. Με βάση την απομακρυσμένη προβολή, λέγεται πως κι άλλοι με την ίδια υπερδύναμη κατάφεραν να δουν πράγματα, όπως την επιφάνεια του πλανήτη Άρη (Διαβάστε σχετικά: Ο Στρατηγός Stubblebine Αποκαλύπτει Τι Υπάρχει στον Πλανήτη Άρη)

Η τηλεκίνηση (Telekinesis) είναι η δυνατότητα μετακίνησης αντικειμένων με τη σκέψη. Αυτό είναι κάτι που το συναντούμε στην μυθοπλασία σε μερικούς χαρακτήρες επιστημονικής φαντασίας, ή σε κάποιες μερίδες φαντασμάτων όπως τα poltergeists. Όμως οι τηλεκινητικές δυνάμεις φαίνεται να υπάρχουν και στην πραγματική ζωή, όπως ένας φιλικός τηλεκινητικός τύπος που παρουσιάζει τη μαγεία του στους δρόμους και οι περαστικοί του πετάνε λεφτά. Οι σκεπτικιστές δηλώνουν σίγουροι πως χρησιμοποιεί κάποια κόλπα που δεν είναι ευδιάκριτα, όμως δεν φαίνεται να έχει αποδειχτεί κάτι τέτοιο.

Το να μαντέψεις το περιεχόμενο καρτών είναι ένα παιχνίδι που ενδεχομένως το έχουν παίξει πολλοί από εμάς. Το να κάνεις, όμως, τόσο καλές και επιτυχημένες μαντεψιές δεν είναι κάτι εύκολο ούτε μπορεί να οφείλεται πάντα στην τύχη. Αν, λοιπόν, οι τόσο καλές αποδόσεις του ψυχικού ESP κύριου Trebor Seven δεν είναι θέμα τύχης, σίγουρα θα μπορούσαμε να πούμε πως έχει μία υπερδύναμη μαντείας με απίστευτο ποσοστό επιτυχίας.

Μια από τις πιο εντυπωσιακές υπερδυνάμεις που μοιάζει λίγο με την απομακρυσμένη προβολή, θα ήταν αυτό που βλέπεις να μπορείς να το αποτυπώσεις αυτόματα και στο χαρτί, σαν πραγματική φωτογραφία. Αυτό φαίνεται πως το είχε καταφέρει ο ψυχικός Ted Serios, από το Σικάγο, ο οποίος πέθανε το 2006. Λέγεται πως ήταν σε θέση να παράγει μια ακριβή φωτογραφία, προβάλλοντας απλά τα κύματα του εγκεφάλου σε ένα φακό κάμερας. Προφανώς, αυτός ήταν και ο λόγος που αποτέλεσε αντικείμενο δεκάδων διάσημων και ψυχρών πειραμάτων. Το κατάφερνε προβάλλοντας εικόνες σε μια κάμερα απευθείας από το μέτωπό του, χρησιμοποιώντας μόνο ένα φακό και έναν μικρό κύλινδρο που τον αποκαλούσε “gizmo”. Λέγεται ακόμα πως σε μια εντυπωσιακή συνεδρία, ο Serios προβάλλει την εικόνα ενός καναδικού υπόστεγου αεροπορικής δύναμης που δεν είχε δει ποτέ προσωπικά ο ίδιος ή σε φωτογραφίες.

Μία άλλη εντυπωσιακή δύναμη είναι η απομνημόνευση. Ο γνωστός σε όλους άρρητος αριθμός π, μια μαθηματική σταθερά, που αντιπροσωπεύει το 3,14, στην πραγματικότητα σέρνει πολλά δεκαδικά ψηφία στην ουρά του. Πόσοι όμως από εμάς μπορούν να θυμούνται με τη σωστή σειρά και χωρίς κανένα λάθος 22,514 ψηφία; Ο Daniel Tammet θα πρέπει να είναι, ίσως, ο μοναδικός άνθρωπος στον πλανήτη που πραγματικά θυμάται και απαγγέλλει με άνεση περισσότερα από 20.000 δεκαδικά σημεία του π. Οι επιστήμονες δεν μπορούν να κατανοήσουν πλήρως ή να εξηγήσουν το μυστικό του Daniel, το οποίο θα μπορούσε να σχετίζεται με το λεγόμενο Παλάτι της Μνήμης, μια επινόηση που ανέπτυξε ο αρχαίος Έλληνας λυρικός ποιητής, Σιμωνίδης ο Κείος, πριν από περίπου 2.500 χρόνια. (Διαβάστε επίσης: Η επαναστατική τεχνική των αρχαίων Ελλήνων για να αποκτήσουμε σούπερ μνήμη)

Όπως θα έχετε ήδη αντιληφθεί, υπάρχουν λίγοι άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο που δεν φαντασιώνονται ότι έχουν υπερδυνάμεις. Κι αυτό, επειδή ήδη της έχουν. (Διαβάστε επίσης: Μεταλλαγμένοι που πιάστηκαν στις κάμερες) Για τη συνέχεια μπορείτε να δείτε το βίντεο με τίτλο: 5 People With Superpowers Caught On Camera & Spotted In Real Life!, στο οποίο βασιστήκαμε και αντλήσαμε αρκετά στοιχεία και πληροφορίες για αυτούς τους ανθρώπους με τις αξιόλογες δυνάμεις που ξεπερνούν εκείνες των κοινών θνητών.

diadrastika / Image by Enrique Meseguer from Pixabay

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.