Τι Περιμένουν οι Ολύμπιοι για να Επέμβουν

Σπύρος Μακρής
περιεχόμενο σχολιασμού, με στοιχεία δημιουργικής γραφής

Συμβαίνουν γύρω μας, στον πλανήτη μας και στην ανθρωπότητα, τόσα πράγματα δυσάρεστα που πολλοί αναρωτιούνται τι περιμένουν οι Ολύμπιοι για να επέμβουν. Ισχυρίζονται ότι υπάρχουν τόσα σημάδια γύρω μας που δείχνουν ότι κάποιοι εξωτερικοί, από το διάστημα, επισκέπτες παρακολουθούν, περιφέρονται, κυκλοφορούν. Υπάρχουν άλλα τόσα που υπονοούν ότι μας επισκέπτονταν κατά το παρελθόν και, μάλιστα, μπορούσαν να επεμβαίνουν ή/και να επηρεάζουν τα πράγματα στην Γη.

Αυτοί οι διαστημικοί επισκέπτες, σύμφωνα με διάφορες πεποιθήσεις, μπορεί να είναι εξωγήινες δυνάμεις. Διαφορετικές φυλές με διαφορετικές ιδιότητες ή ικανότητες, σκοπούς ή λόγους να έρχονται στην Γη. Στην χώρα μας, κάποια από αυτά τα όντα τα αποκαλούμε Ολύμπιους, οι οποίοι έπλασαν τους Έλληνες, σύμφωνα με την μυθολογία μας, ή εμφανίστηκαν σε ιστορικά γεγονότα. Αν είναι έτσι, λοιπόν, τι περιμένουν οι Ολύμπιοι για να επέμβουν μια ακόμα φορά;

Ποιοι είναι οι Ολύμπιοι

Αρχικά, θα πρέπει να αναρωτηθούμε ποιοι είναι στ’ αλήθεια ο Δίας και οι 12 Θεοί του Ολύμπου για να επέμβουν και με ποιο τρόπο θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό. Είναι «Καθαρή Ενέργεια»; «Λόγος»; «Φως»; «Αίτιο»; «Εξωγήινοι»; «Άνθρωποι» από έναν άλλο κύκλο ζωής ή που θεοποιήθηκαν και τους δόθηκε ο τίτλος του θεού; Είναι χρονοταξιδιώτες; Είναι παιδιά όντων από άλλα άστρα; Ήταν οι 12 του Ολύμπου πραγματικά “θεοί”; Είναι Δυνάμεις της Φύσης; Διδακτικές Αλληγορίες; Πραγματικά όντα από κάποιο άλλο κόσμο; Δημιουργήματα της ανθρώπινης φαντασίας και ανάγκης; Τι γίνεται, τελικά; Υπάρχουν οι Αρχαίοι Θεοί; Τι θα μπορούσαν να είναι;

Στις μέρες μας, όλοι όσοι διατυπώνουν άποψη, γνώμη, φιλοσοφική ή άλλου είδους, όλοι αιτιολογούν με πολύ έξυπνο τρόπο αυτό που θεωρούν ως σωστό να είναι οι 12 θεοί του Ολύμπου. Παρόμοια και οι αρχαίοι φιλόσοφοι και οι αρχαίες Σχολές, έδιναν την δική τους θεώρηση για το ποια είναι η Φύση των 12 Θεών. Και βέβαια, υπάρχει ο Όμηρος που μέσα από την Οδύσσεια και την Ιλιάδα, μας χαρίζει απλόχερα περιγραφές για θεούς που τα συνδυάζουν σχεδόν όλα: συμπεριφέρονται σαν άνθρωποι, κλαίνε, γελάνε, τραυματίζονται, ματώνουν, αλλά και δρουν σαν υπερκόσμια όντα ή με δυνάμεις που ξεπερνούν τις ανθρώπινες, πετάνε και μεταφέρονται μέσα από Πύλες και πολλά άλλα.

Σε πολλούς από την σύγχρονη κοινωνία μας, αρέσει να βλέπουν σε αυτούς τους θεούς, μια σειρά από όντα που πολεμούν το κακό, όποια μορφή κι αν έχουν. Υποστηρίζουν ότι άμεσος σκοπός τους είναι να σώσουν την ανθρωπότητα από άλλα κακόβουλα όντα που σκλαβώνουν τους ανθρώπους και πρέπει να τους απελευθερώσουν. Κάπως έτσι, έχουν γεννηθεί και οι προφητείες για την επιστροφή των Ολύμπιων Θεών.

Αφού ο καθένας από εμάς έχει αποφασίσει τι είναι γι’ αυτόν η κάθε θεότητα, οι θεοί, οι 12 θεοί του Ολύμπου, ας δούμε αν και με ποιο τρόπο επεμβαίνουν ή τι περιμένουν οι Ολύμπιοι για να επέμβουν. Είναι προφανές πως εάν πρόκειται για φιλοσοφικές έννοιες, ή δημιουργικές δυνάμεις του σύμπαντος κόσμου, τότε, δεν μπορούν να υπάρχουν απαντήσεις στο γιατί δεν επεμβαίνουν, διότι πολύ απλά δεν μπορούμε να συλλάβουμε καν αυτές έννοιες, πόσο μάλλον για το πως και αν θα μπορούσαν να δράσουν υπέρ της ανθρωπότητας. Αν πάλι πρόκειται για φυσικές δυνάμεις, δημιουργήματα του μυαλού, αλληγορίες κλπ, τότε, δεν υπάρχουν για να επέμβουν.

Υλικά ή Φωτεινά Όντα

Αυτό που μένει να υποθέσουμε είναι ότι πρόκειται για κάποιους εξωγήινους, για όντα, ενδεχομένως ανθρωπόμορφα. Είναι επίσης πιθανόν να αφορά ανθρώπους από έναν άλλο κύκλο ζωής, πριν ή μετά τον δικό μας, με τεχνολογία να ταξιδεύουν στον χωροχρόνο. Να υποθέσουμε ακόμα πως μπορεί να έχουν υλικά σώματα. Αν είναι έτσι τότε σίγουρα διαθέτουν τεχνολογία που μπορεί να ξεπερνά κάθε ανθρώπινη φαντασία. Αν είναι Φωτεινά Όντα ή κάτι παρόμοιο με την ευρύτερη έννοια των ενεργειακών όντων, τότε δεν χρειάζονται υλική τεχνολογία για να δράσουν, διότι διαθέτουν ενέργειες, δυνατότητες και ικανότητες που, και πάλι, η φαντασία μας δεν μπορεί να αγγίξει.

Διαλέξτε μία από τις δύο περιπτώσεις: Υλικά ή Φωτεινά Όντα. Οι διαθέσεις τους, εκ προοιμίου, είναι ειρηνικές. Έστω, λοιπόν, ότι έρχονται και βλέπουν την κατάσταση της ανθρωπότητας και του πλανήτη μας: τίποτα δεν πάει σωστά, όλα στραβά κι ανάποδα, σύμφωνα με την δική μας ανθρώπινη οπτική γωνία. Αρχικά, θα πρέπει να ενημερωθούν για το τι συμβαίνει ώστε να διαγνώσουν αν και πως μπορούν να γίνουν διορθώσεις.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Τι περιμένουν

Α) Αντιλαμβάνονται ότι όλα όσα συμβαίνουν στην Γη είναι μια φυσική απόρροια στον κύκλο της ζωής του πλανήτη μας, από τον Ήλιο μας και το ηλιακό σύστημα, που επηρεάζει το οικοσύστημα, τα έμβια όντα και τον άνθρωπο στην συμπεριφορά του, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όπως π.χ. κάθε 10.000 χρόνια. Αποφασίζουν ότι δεν πρέπει να επέμβουν διότι έτσι θα διαταράξουν άλλα συστήματα, για χάρη των ανθρώπων, οι οποίοι δεν μπορούν να αντιληφθούν τους κύκλους της ζωής.

Β) Καταλαβαίνουν ότι το πρόβλημα είναι οι άνθρωποι: κυρίως λόγω των πολλών ελαττωμάτων τους που δεν μπορούν να νικήσουν με τα προτερήματά τους. Έχουν πολλά “εγώ”, διαφορετικές αξίες, πολλές ταξικές διακρίσεις, διαφορετικές ιδεολογίες και αντικρουόμενα συμφέροντα αλλά και θρησκείες που τους χωρίζουν. Όμως, το σοβαρότερο πρόβλημα της ανθρωπότητας είναι η εξουσία του ανθρώπου πάνω στον άνθρωπο. Μπορούν να επέμβουν και να φέρουν όλη την ανθρωπότητα σε μια ισορροπία, σύμφωνα με την Ηθική, το Δίκαιο και τους Νόμους που έχουν διαμορφώσει τα όντα αυτά, αλλά δεν επεμβαίνουν διότι δεν θέλουν να κάνουν χρήση και να επιβάλουν την εξουσία τους, μόνο και μόνο επειδή μπορούν.

Γ) Μπορούν να επέμβουν κάνοντας μαζικές εμφανίσεις παντού. Μπορούν να καλέσουν όλες τις κυβερνήσεις της Γης για να συστηθούν και στη συνέχεια να προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις. Μπορούν να συναντηθούν σε κάθε άνθρωπο και να συστηθούν προσωπικά. Όμως, η ξαφνική παρουσία τους προκαλεί χάος και οι κυβερνήσεις ξεκινούν πόλεμο εναντίον τους. Εκείνοι, όμως, δεν το θέλουν γιατί είναι ειρηνικά όντα ή ξέρουν απλά ότι σε έναν τέτοιο πόλεμο μπορούν να μας καταστρέψουν. Αποφασίζουν να μην επέμβουν.

Δ) Έχουν την δυνατότητα να επηρεάσουν καταστάσεις, να διοχετεύσουν γνώσεις, να επέμβουν σε συνειδήσεις, σε πεποιθήσεις, στα πάντα, να μας αλλάξουν. Αλλά τότε θα έχουμε χάσει την ταυτότητά μας. Αυτό, δεν το θέλουν διότι σαν άνθρωποι θα έχουμε χάσει την προσωπικότητα και την ταυτότητά μας καθώς και κάποια βήματα της εξέλιξής μας. Θα έχουμε γίνει κακέκτυπα αντίγραφά τους έχοντας αποκτήσει ένα ακόμα κενό μέσα μας (ανάμεσα σε τόσα άλλα που ήδη έχουμε). Δεν επεμβαίνουν.

Ε) Αποφασίζουν να μας διδάξουν, να μας γνωρίσουν πράγματα, να καλλιεργήσουν την προσωπικότητά μας και να μας δείξουν τον δρόμο μέχρι να τον βρούμε όλοι και να πορευτούμε σε μια κοινή γραμμή προς το συμφέρον του καθενός προσωπικά αλλά και το γενικό καλό όλων των ανθρώπων και των όντων σε άλλες διαστημικές γειτονιές. Μπορεί ήδη και να συμβαίνει. Αυτή η επέμβαση μπορεί να πάρει πολύ καιρό μέχρι να γίνει αντιληπτή από εμάς.

Φυσικά, ανάμεσα στις παραπάνω πέντε υποθετικές περιπτώσεις μπορεί να υπάρχουν και ενδιάμεσες φάσεις. Επίσης, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα να υπάρχουν σχέδια επέμβασης, άμεσης ή έμμεσης, στο επόμενο χρονικό διάστημα με τρόπους που μπορούμε ή δεν μπορούμε να κατανοήσουμε, αναλόγως το επίπεδο του πολιτισμού που εκείνοι διαθέτουν και το επίπεδο νόησης που διαθέτουμε εμείς.

diadrastika / Image by loulou Nash from Pixabay