Πυραμίδα Αιγύπτου

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

17 χαμένες πυραμίδες, περισσότερους από 1000 τάφους, 3000 οικισμούς αλλά και καλά κρυμμένα κόκκινα ιερογλυφικά ανακαλύφθηκαν ύστερα από δορυφορική έρευνα στην Αίγυπτο αλλά και ύστερα από προσπάθεια στο εσωτερικό της Πυραμίδας της Γκίζας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα The telegraph στις 25/5/11 επιστήμονες κι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα τα εντόπισαν (εκτός από τα κόκκινα ιερογλυφικά) στην περιοχή της Τανίδος χρησιμοποιώντας μία νέα τεχνική φωτογραφιών με υπέρυθρο.

Η ομάδα ανέλυσε εικόνες από δορυφόρο που βρισκόταν σε τροχιακή απόσταση 400 μιλίων από την Γη (700 χλμ), εφοδιασμένο με κάμερες τόσο ισχυρές που μπορούν εντοπίζουν αντικείμενα ακόμα και κάτω από την επιφάνεια του εδάφους.

Τρεις μέρες αργότερα ένα ρομπότ που εισάχθηκε στα σπλάχνα της Μεγάλης Πυραμίδας μετέδωσε εικόνες, πίσω από μία (από τις πολλές) μυστηριώδη πόρτα (secret doors). Εκεί που για κανέναν λόγο (φανερό σε μας) δεν έπρεπε να υπάρχει κάτι, ανακαλύφθηκαν κόκκινα σχήματα που θυμίζουν ιερογλυφικά.

Οι εικόνες που δημοσιεύθηκαν στο Annales du Service Des Antiquities de l’Egypte (ASAE), κάνουν τους επιστήμονες να θέλουν να πιστεύουν μήπως αυτά τα κόκκινα ιερογλυφικά τους βοηθήσουν να κάποια, έστω, από τα μυστήρια που κρύβουν μέσα τους οι πυραμίδες.

Τα κόκκινα ιερογλυφικά, ενδεχομένως να είναι σημάδια που άφησαν οι εργάτες κατά την κατασκευή της πυραμίδας (κάτι που δεν θέλουν να πιστεύουν οι αρχαιολόγοι), αλλά μπορεί και να έχουν ιερό χαρακτήρα που έπρεπε να μείνει κρυφός στην κοινή θέα.

Στο βίντεο που ακολουθεί, δείτε την πορεία του ρομπότ και τα ευρήματά του:

Exclusive video – Hidden Hieroglyphs in the Great Pyramid – Djedi robot mission

diadrastika.com με πληροφορίες και από nbcnews.com

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Φωτογραφία: jarekgrafik από το Pixabay