Το diadrastiko έγραψε: Το Διπλό Έψιλον είναι ένα σύμβολο που χρησιμοποιείται πολύ συχνά τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα τις δύο τελευταίες δεκαετίες. Χρησιμοποιείται με κάποιες διαφοροποιήσεις δίνοντάς του, έτσι, μία ποικιλομορφία στην εμφάνιση.
Ποιο είναι, όμως,  το αυθεντικό;
Δυστυχώς, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως ακριβώς ήταν τα δύο Ε που ήταν αφιερωμένα στον Ναό του Απόλλωνα, στους Δελφούς. Ωστόσο, γνωρίζουμε το σχέδιο στα δεξιά και αριστερά του Μινωικού θρόνου, στο ανάκτορο της Κνωσού.
Λαμβάνοντας υπόψη μας την αρχαϊκή γραφή του Ε, δεχόμενοι ότι είναι δύο και αντίρροπα, αν προσθέσουμε και την κάθετη γραμμή σχηματίζονται δύο ανεστραμμένες γωνίες που τις ενώνει ένας ισοσκελής σταυρός:
Κατά συνέπεια έχουμε ένα σύμβολο που θυμίζει οκτάκτινο αστέρι και το συναντούμε σχεδόν παντού, όπως στο αγγείο της φωτογραφίας που βρίσκεται στο Μουσείο της Κορίνθου.
Το αρχαίο κτίσμα στον λόφο της Γορίτσας στον Βόλο, αν και είναι κατά πολύ διαφοροποιημένο από τα παραπάνω σχήματα θεωρείται ως διπλό έψιλον.
Επίσης, το σχέδιο στο κάτω μέρος του ιπτάμενου δίσκου που εθεάθη στο Σαν Χοσέ από πάρα πολλούς μάρτυρες, θεωρείται και αυτό ως διπλό Έψιλον.
Ποιο είναι, όμως, το αυθεντικό; Και πόσες παραλλαγές θα συναντήσουμε ακόμα;
Σημ.
Η ανάρτηση αυτή έγινε με αφορμή απορίες πολλών φίλων αναγνωστών που επικοινώνησαν μαζί μου, σε προσωπικό επίπεδο, σχετικά με την ανάρτηση ЭIЄ ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΔΙΠΛΟΥ ΕΨΙΛΟΝ ЭIЄ.