άγγελος, αφηρημένο

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Τα τελευταία χρόνια, γίνεται πολύς λόγος σχετικά με τους εξωγήινους. Έρχονται, ήρθαν, μας επισκέφτηκαν πριν χιλιάδες χρόνια, ξαναέρχονται, είναι έτσι, είναι αλλιώς. Μας μοιάζουν, δεν μας μοιάζουν… Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να μάθουμε την πραγματική αλήθεια από ανθρώπους που φαίνεται ότι γνωρίζουν πολύ καλά τι λένε και πώς να το προσφέρουν στον κόσμο που διψάει για μάθηση. Όλα τα παρακάτω έχουν δημοσιευτεί στο διάστημα ενός μηνός (4/6-3/7/2011)

Ο κορυφαίος Ρώσος αστρονόμος Andrei Finkelstein απαντώντας σε ερώτηση, στα τέλη Ιουνίου 2011, είπε ότι πιθανότατα οι εξωγήινοι μοιάζουν με εμάς: θα έχουν δύο πόδια, δύο χέρια, ένα κεφάλι, αλλά μπορεί να έχουν διαφορετικό χρώμα δέρματος.

Άραγε, τι ξέρει παραπάνω; Ή… Τι παρέλειψε να μας πει;

Σύμφωνα με πληροφορίες(;) της Margarita Troitsyna στην αγγλική έκδοση της Pravda σχεδόν ένα μήνα νωρίτερα (4/6/2011) από τον Andrei Finkelstein, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά, εάν και εφόσον λάβουμε υπόψη μας –ως αληθινές– μαρτυρίες ανθρώπων που βρέθηκαν στο διάστημα:

Το 1985, έξι μέλη του πληρώματος του Σοβιετικού διαστημικού σταθμού Salyut -7, οι κοσμοναύτες Leonid Kizim, Oleg Atkov, Vladimir Solovyov, Svetlana Savitskaya, Igor Volk και Vladimir Jannibekov, κατά την διάρκεια ρουτίνας «τυλίχτηκαν» μαζί και ο σταθμός, από ένα παράξενο πορτοκαλί σύννεφο.

Μια λάμψη λαμπρού φωτός τύφλωσε όλους τους κοσμοναύτες για μια στιγμή. Μόλις μπόρεσαν και πάλι να δουν, οι κοσμοναύτες είδαν επτά σιλουέτες έξω από το σταθμό. Οι εξωγήινοι έμοιαζαν με ανθρώπους, αλλά είχαν υψηλότερα ανάστημα. Είχαν, επίσης, μεγάλα φτερά πίσω από την πλάτη τους και φωτεινή άλω πάνω από τα κεφάλια τους. Τα πλάσματα έμοιαζαν με αγγέλους. Η αναφορά καταχωρήθηκε ως άκρως απόρρητη.

Επίσης, ο John Pratchett, μηχανικός του προγράμματος  Hubble, είπε ότι είχε δει ο ίδιος αυτά τα πλάσματα: ήταν ζωντανοί οργανισμοί έως και 20 μέτρα ψηλοί, και η εξάπλωση των φτερούγων τους θα μπορούσε να συγκριθεί με το μήκος ενός σύγχρονου jetliner.   Σύμφωνα με πληροφορίες και οι Αμερικανοί αστροναύτες στα διαστημικά λεωφορεία σκαφών της NASA ήρθαν, επίσης, σε επαφή με «αγγελικά» πλάσματα.   Όλα καλά μέχρι εδώ;  

Από την άλλη ο Seth Shostack αστρονόμος του SETI (Ινστιτούτο Αναζήτησης Εξωγήινης Ευφυΐας), στην Καλιφόρνια, μας παραπέμπει στην μεγαλύτερη βιομηχανία παραπλάνησης, παραπληροφόρησης και προπαγάνδας:   «Μόνο το Χόλιγουντ ξέρει με τι μοιάζουν οι εξωγήινοι» και «σύμφωνα με το Χόλιγουντ, οι εξωγήινοι είναι ανθρωπόμορφοι»…

Τώρα, ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα και να πιστέψει ή να υποθέσει ό,τι νομίζει.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

diadrastika.com

Φωτογραφία: Andy Faeth από το Pixabay