Παρθένος Μαρία, άγαλμα
Image by jkraft5 from depositphotos

Παρθένος Μαρία και Θεά Αθηνά. Μία Θεία Σύγκλιση
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Σε ένα παράλληλο σύμπαν, όπου τα όρια του χρόνου και του χώρου διασταυρώνονταν, επρόκειτο να γίνει μια σύγκλιση δύο σεβαστών μορφών: Παρθένος Μαρία και Θεά Αθηνά.

Το Πέπλο Ανάμεσα στους Κόσμους

Η Παναγία, η ενσάρκωση της αγνότητας και της χάρης, βρέθηκε να στέκεται στο κατώφλι μιας μυστηριώδους πύλης. Στην άλλη πλευρά περίμενε η τρομερή θεά Αθηνά, γνωστή για τη σοφία και τη στρατηγική της ανδρεία. Μια απειροελάχιστη σχισμή στο χωροχρόνο είχε συνωμοτήσει για να τις φέρει κοντά.

Καθώς η Παρθένος Μαρία δίσταζε, ένα απαλό αεράκι ψιθύρισε μέσα από την πύλη, κουβαλώντας το άρωμα των κρίνων – ένα άρωμα που την συνέδεε με τη δική της θεϊκή παρουσία. Με θάρρος, προχώρησε, με τις λευκές της ρόμπες να ανεμίζουν γύρω της.

Η πύλη έλαμψε και άλλαξε, αποκαλύπτοντας μια μεγαλειώδη, αρχαία πόλη που δεν είχε ξαναδεί. Ήταν η Αθήνα, μια πόλη γεμάτη ιστορία και μύθους. Το πέπλο ανάμεσα στους Κόσμους είχε παρασυρθεί, λες από έναν κοσμικό αέρα.

Η Συνάντηση

Η θέα Αθηνά, στολισμένη με την αστραφτερή πανοπλία της, στεκόταν στην κορυφή της Ακρόπολης, με θέα την πολύβουη πόλη από κάτω. Ένιωσε μια παρουσία, μια αγνή αύρα που δεν έμοιαζε με καμία που είχε συναντήσει πριν.

Διαβάστε επίσης: Μοιραία Συνάντηση Θρύλων, Όμηρος και Ορφέας

Γυρίζοντας, τα διαπεραστικά καταγάλανα μάτια της συνάντησαν το γαλήνιο βλέμμα της Παναγίας . Η θεά δεν μπορούσε να μην ενδιαφερθεί από αυτή την ταπεινή γυναίκα που εξέπεμπε συμπόνια και δύναμη, παρά τη γήινη καταγωγή της.

Η Παρθένος Μαρία πλησίασε την θεά Αθηνά, με τα καστανά μάτια της να αντανακλούν περιέργεια και ευλάβεια. “Θεά Αθηνά, είναι τιμή μου που βρίσκομαι στην παρουσία σου. Τι μας ενώνει σε αυτή την παράδοξη πτυχή;”

Τα χείλη της Αθηνάς κουλουριάστηκαν σε ένα αχνό χαμόγελο. “Παρθένε Μαρία, η φήμη σου προηγείται και κατακλύζει τις σκέψεις εκατομμυρίων ανθρώπων.”

“Πολλοί μας θεωρούν ανύπαρκτες οντότητες και καλλιεργούν αντιπάθειες και έχθρες στα μυαλά των ανθρώπων.” διάβασαν η μία τη σκέψη της σκέψη της άλλης.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Ένας κοινός εχθρός

Καθώς ο δεσμός μεταξύ της Παναγίας και της θεάς Αθηνάς μεγάλωνε, ανακάλυψαν έναν κοινό εχθρό – μια μοχθηρή δύναμη που προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί το παράλληλο σύμπαν για τους δικούς της κακόβουλους σκοπούς. Αυτή η σκοτεινή οντότητα ευδοκιμούσε στο χάος, χειραγωγώντας θνητούς και αθάνατους εξίσου.

Με μια ανταλλαγή βλεμμάτων συμφώνησαν πως ο εχθρός δεν ήταν εκείνος που νόμιζαν οι άνθρωποι αλλά εκείνοι που τους έκαναν να το νομίζουν προγραμματίζοντας και εργαλειοποιώντας το μυαλό τους ενάντια σε ό,τι τους βόλευε κάθε φορά.

Ενωμένοι στο σκοπό, η Παναγία και η θεά Αθηνά ξεκίνησαν μια επικίνδυνη αναζήτηση. Το ταξίδι τους τις οδήγησε σε ύπουλα τοπία δονήσεων και κραδασμών, όπου συνάντησαν απότομες στροφές περιδίνησης, ιλιγγιώδη καλειδοσκόπια και αντιμετώπισαν τρομερές προκλήσεις.

Οι δύο μορφές βασίστηκαν στις ατομικές τους δυνάμεις και στην ακλόνητη υποστήριξη η μία της άλλης, για να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο.

Ενώνοντας Δυνάμεις

Ενδιαφερόμενη από την ιδέα μιας θεϊκής συμμαχίας, η Παναγία έγνεψε καταφατικά. “Θεά Αθηνά, θα ακολουθήσω ταπεινά το παράδειγμά σου. Μαζί, ας φέρουμε τις μοναδικές δυνάμεις μας σε αυτόν τον κόσμο.”

Καθώς κατέβαιναν από την Ακρόπολη, οι Παρθένος Μαρία και θεά Αθηνά διέσχισαν αρχαίους ναούς και ιερά άλση, συναντώντας θνητούς που ζητούσαν την καθοδήγησή τους. Το απαλό άγγιγμα της Παναγίας θεράπευε τους αρρώστους, ενώ η σοφία της Αθηνάς ξετύλιγε τα πιο περίπλοκα διλήμματα. Οι άνθρωποι άρχισαν να αναγνωρίζουν τη συνδυασμένη δύναμή τους και η ελπίδα άνθισε στις καρδιές τους.

“Η συνάντησή μας προκληθηκε από τις ουράνιες δυνάμεις που κυβερνούν και τα δύο ξεχωριστά βασίλειά μας και αλληλοεπιδρούν με τις ικεσίες των ανθρώπων,” είπε η θεά Αθηνά. “Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αποκαταστήσουμε την ισορροπία και την αρμονία σε αυτόν τον κατακερματισμένο κόσμο,” συμφώνησε η Παρθένος Μαρία.

Διαβάστε επίσης: Η Κατακερματισμένη Πόλη

Η αναμέτρηση

Στην προσπάθειά τους να νικήσουν την κακόβουλη δύναμη, οι Παρθένος Μαρία και θεά Αθηνά βρέθηκαν αντιμέτωπες με την απόλυτη αναμέτρηση – μια μάχη που θα καθόριζε τη μοίρα που τους ανάγκασε να συναντηθούν.

Καθώς στέκονταν δίπλα-δίπλα, οι δυνάμεις τους συμπλέκονταν. Ένα λαμπρό φως τις τύλιξε, ξεπερνώντας τον χρόνο και τον χώρο.

Ενωμένες σε μια ένδοξη επίδειξη θεϊκής δύναμης, η Παναγία και η θεά Αθηνά εξαπέλυσαν μια κατακλυσμική δύναμη, διώχνοντας το σκοτάδι που είχε προκαλέσει τη σχισμή στο παράλληλο σύμπαν. Τα βασίλεια αποκαταστάθηκαν και η ειρήνη βασίλευσε για άλλη μια φορά.

Το υλικό μιας άλλης πραγματικότητας

Με την αποστολή τους να έχει ολοκληρωθεί, η Μαίρη και η Αθηνά αποχαιρετούν η μία την άλλη, γνωρίζοντας ότι η σύνδεσή τους θα διαρκούσε σε όλες τις διαστάσεις.

Καθώς επέστρεφαν στις αντίστοιχες σφαίρες τους, οι συναντήσεις τους με θνητούς γέννησαν το υλικό μιας άλλης πραγματικότητας: Οι άνθρωποι ικέτευαν για βοήθεια και η θεία σύγκλιση έλαβε χώρα μέσω της σχισμής για να καταλάβουν οι άνθρωποι ότι έπρεπε να ενωθούν και να αντιμετωπίσουν αυτούς που τους χώριζαν σε αντίπαλες ομάδες και φανατικούς οπαδούς – και όχι τις διαφορές τους ή τα σύμβολα.

Ωστόσο λίγοι κατάλαβαν πως η σύγκλιση των αγνών προθέσεων και της θείας δύναμης θα μπορούσε να υπερνικήσει κάθε αντιξοότητα.

diadrastika / Image by jkraft5 from depositphotos.com