Ο Σωκράτης Αικατερινίδηςγεννήθηκε στο Λασίθι της Κρήτης και είναι ένας από τους πιο διάσημους Έλληνες ερευνητές ufo. Ασχολήθηκε με τη μελέτη των ΑΤΙΑ από το 1969, ενώ την περίοδο 1981-82 ήταν εκδότης του περιοδικού «UFO – Αστρική Επαφή». Οι έρευνές του τον έχουν οδηγήσει σε πολλά σημεία της χώρας απ’ όπου έχει συλλέξει πληροφορίες και μαρτυρίες για γεγονότα που συνέβησαν στις συγκεκριμένες περιοχές. Το αποτέλεσμα των ερευνών του ήταν η έκδοση 3 βιβλίων με τίτλο «Εξωγήινα όντα στην Ελλάδα». Έχει δημοσιεύσει περί τα επτακόσια σχετικά άρθρα σε ελληνικά περιοδικά και εφημερίδες, ενώ ήταν ο πρώτος επίσημος συνεργάτης του MUFON (Mutual UFO Network) στη χώρα μας. Απεβίωσε στις 25 Δεκεμβρίου του 2005.

Ο Γιώργος Μπαλάνος είναι Έλληνας συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας που δραστηριοποιήθηκε ιδιαίτερα στη μετάφραση στα Ελληνικά συγγραφέων της λογοτεχνίας του φανταστικού. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1944 και μετά τη μέση εκπαίδευση ενδιαφέρθηκε για τη φυσική αλλά δεν συνέχισε τις σπουδές του (του είχε προταθεί υποτροφία του Ιδρύματος Φουλμπράιτ). Σπούδασε για ένα χρόνο ηλεκτρονικά στη Σιβιτανίδειο, αλλά την εγκατέλειψε για να καταταγεί στο στρατό. Στη συνέχεια γράφτηκε στην Πάντειο Σχολή, χωρίς να ολοκληρώσει και εκεί τις σπουδές του. Διπλωματούχος του πανεπιστημίου του Μichigan, δίδαξε αγγλικά για μερικά χρόνια, πριν ασχοληθεί επαγγελματικά με τη φωτογραφία και αργότερα με τη συγγραφή και τη μετάφραση. Διετέλεσε αντιπρόσωπος στην Ελλάδα της διεθνούς οργάνωσης έρευνας Aerial Phenomena Research Organization (APRO). Από τη μεταφραστική του δουλειά κέρδισε το βραβείο Κarell, το 1984, που δίνεται κάθε χρόνο σ’ έναν μεταφραστή από ολόκληρο τον κόσμο από τη World Science Fiction Association. Έχει λάβει μέρος σε δεκάδες εκπομπές στην τηλεόραση, ως καλεσμένος αλλά και με δική του εκπομπή το 1995 με τίτλο «Τα Αινίγματα της Ελλάδας». Είναι συγγραφέας βιβλίων επιστημονικής φαντασίας (άνω των 25 τίτλων), μεταφραστής σχεδόν εκατό βιβλίων έρευνας, μεταφυσικής, επιστημονικής φαντασίας, μυστηρίου κ.λπ. μέχρι στιγμής, έχει γράψει εκατοντάδες άρθρα και διηγήματα σε περιοδικά κι εφημερίδες, ενώ έχει δώσει δεκάδες συνεντεύξεις και πολλές διαλέξεις σε συλλόγους, σεμινάρια κ.λπ.. Τα τελευταία χρόνια αποφεύγει όσο γίνεται τις δημόσιες ή τις κοινωνικές εμφανίσεις. Θεωρείται ο πρώτος και σημαντικότερος συγγραφέας του Χώρου του Αγνώστου στην Ελλάδα.

Ο Παύλος Λασκαρίδης, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας (Πτυχίο Φυσικών Επιστημών και Μεταπτυχιακό Ενδεικτικό στην Ηλεκτρονική και Ραδιοηλεκτρολογία) και με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο της Βικτόρια. Εργάστηκε ως ερευνητής στο Dominion Astrophysical Observatory του Καναδά, εν συνεχεία ως επιμελητής του Εργαστηρίου Αστρονομίας στην Αθήνα (1972), ως υφηγητής της ΦΜΣ (1976), εντεταλμένος υφηγητής (1977) και επίκουρος καθηγητής (1982). Το 1986 εκλέχθηκε αναπληρωτής καθηγητής και το 2000 τακτικός καθηγητής της Αστρονομίας στο Τμήμα Φυσικής και ομότιμος καθηγητής Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει παρουσιάσει περισσότερες από 50 εργασίες σε διεθνή περιοδικά και σε συνέδρια , ενώ έχει συγγράψει δεκάδες διδακτικά συγγράμματα. Είναι μέλος της Διεθνούς και της Ευρωπαϊκής Αστρονομικής Ενώσεως καθώς και της Ελληνικής, και έχει διοργανώσει δύο διεθνή αστρονομικά συνέδρια. Στην καριέρα του σαν συγγραφέας έγραψε το βιβλίο «Στα Ίχνη των UFO»(εκδόσεις Δίαυλος, 2002) και είχε συμμετοχή στο συλλογικό έργο «Η περιπέτεια του σύμπαντος: από τον Γαλιλαίο ως σήμερα» (Ελευθεροτυπία, 2009).

Ο Γεράσιμος Καλογεράκης γεννήθηκε το 1940 στην Πλαγιά Αιτωλοακαρνανίας. Τελείωσε τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, συνέχισε τον κύκλο των σπουδών του σε όλα τα ανώτατα πνευματικά ιδρύματα του Στρατού και απέκτησε πτυχίο Πανεπιστημιακού επιπέδου. Τιμήθηκε με όλα τα παράσημα και τα μετάλλια που προβλέπουν οι νόμοι της Πολιτείας και οι στρατιωτικοί κανονισμοί, ενώ αποστρατεύτηκε με το βαθμό του Υποστρατήγου. Ασχολήθηκε με τα ufo, από την εποχή που ήταν τελειόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Το έναυσμα ήταν κάποια πράγματα που παρατηρούσε ο ίδιος στον ουρανό και του φαίνονταν τελείως αφύσικα. Έτσι, άρχισε να διαβάζει διάφορα βιβλία σχετικά με αυτά τα θέματα, ξεκινώντας με την περίπτωση του οράματος του Ιεζεκιήλ στη Βίβλο που υποστήριξε ότι πρόκειται για κλασική περίπτωση επαφής τρίτου τύπου. Ασχολήθηκε επίσης με τη μελέτη όλων των θρησκειών του κόσμου, την αρχαιολογία και την ιστορία των λαών της γης. Τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε με την συγγραφή και από τότε έχει εκδώσει τα κάτωθι βιβλία: «Έλληνες οι γιοί των θεών» (1998), «Δίσκος της Φαιστού – Ιερές ελληνικές γραφές» (1999), «Η επιστροφή των Θεών» (2000), «Η διαθήκη του Προμηθέα» (2001), «Η άγνωστη αρχαιολογία των Ελλήνων» (2002), «Η ιστορία πρέπει να ξαναγραφεί» (2003), «Η μεγάλη προετοιμασία» (2004), «Η υπέρτατη μύηση» (2005), και το «Απολλώνιος Τυανεύς, Θεός στη γη».

O Γιώργος Καρποδίνης ήταν ο πρώτος Έλληνας ερευνητής ανεξήγητων φαινομένων, που ξεκίνησε να ερευνά τα θέματα αυτά μέσα σε συλλογικές και ομαδικές προσπάθειες στη χώρα μας (ομάδες έρευνας, ραδιοφωνικές παραγωγές, έντυπα αναζήτησης κ.λπ.). Ασχολήθηκε επισήμως και δημοσίως από το 1984, όταν δημιούργησε τον ιστορικό πλέον ΣΕΣΕΠ (Σύλλογος Έρευνας Εξωγήινων Πολιτισμών), ενώ αξιομνημόνευτη ήταν και η ραδιοφωνική του εκπομπή «Άγνωστοι Επισκέπτες» στην Δημοτική ραδιοφωνία, Κανάλι 1 του Πειραιά.

ufotruth-gr.blogspot.com
loading...