εσωτερικό σπιτιού με έπιπλα και γλάστρα με φυτό κοντά στο παράθυρο

 

 

 

Τα φυτά δεν είναι μόνο όμορφα διακοσμητικά, αλλά έχουν και την δυνατότητα να καθαρίζουν τον αέρα στο σπίτι σας και να το γεμίζουν με οξυγόνο. Όπως τα παλιά χρόνια οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν τα φυτά για να προστατέψουν τον εαυτό τους και το σπιτικό τους από κακά πνεύματα, έτσι και σήμερα τα φυτά μας προστατεύουν από τα σύγχρονα “κακά πνεύματα” – την ακτινοβολία, τα χημικά και την σκόνη στην πόλη. Διάφορα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να σας προσφέρουν υγεία, καλύτερη διάθεση και ενέργεια.
Φοίνικας ενάντια στα χημικά
Ο φοίνικας καθαρίζει την ατμοσφαίρα από όλα τα χημικά που υπάρχουν στα προϊόντα καθαρισμού, στις μπογιές και ακόμα και αυτά που μαζεύονται στην σκόνη. Με απλά λόγια τα απορροφά και αφήνει την ατμόσφαιρα καθαρή.
Κάκτος ενάντια στον πονοκέφαλο
Ο κάκτος μας προστατεύει από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία των ηλεκτρονικών υπολογιστών, τηλεοράσεων και άλλων συσκευών. Επιπλέον όσο μεγαλύτερη βελόνα έχει ο κάκτος, τόσο περισσότερο απορροφά την ακτινοβολία. Βάλτε έναν κάκτο δίπλα στην οθόνη του υπολογιστή σας, και θα νιώσετε μια έκρηξη ενέργειας.
Σανσεβέρια για το οξυγόνο
Κοινά ονόματα για τη Σανσεβέρια είναι: “γλώσσα της πεθεράς”, “γλώσσα του διαβόλου” και “φυτό φίδι”. Η Σανσεβέρια παράγει οξυγόνο όλοι μέρα, αλλά κατά τη διάρκεια τις νύχτας η παραγωγικότητα της ανεβαίνει στα ύψη. Τοποθετήστε μια Σανσεβέρια στο υπνοδωμάτιο σας και θα κοιμάστε καλύτερα. Μελέτες έχουν δείξει πως τα αυξημένα επίπεδα οξυγόνου στο δωμάτιο αυξάνουν την διάρκεια του ύπνου κατά 10%.
Αλόη – καθαρίζει τον αέρα
Μόλις τελειώσετε την επισκευή του σπιτιού σας τοποθετήστε τη γλάστρα με αλόη σε ένα δωμάτιο και η ατμοσφαίρα θα καθαρίσει πολύ σύντομα από το βενζόλιο και τα άλλα χημικά που περιέχουν τα χρώματα, τα βερνίκια και τα μονωτικά. Ακόμα και η μυρωδιά μετά από λίγο θα αρχίσει να εξασθενεί..
Φυτά του γένους Spathiphyllum ενάντια στη μούχλα
Τα φυτά του γένους Spathiphyllumη η αλλιώς οι Κρίνοι της Ειρήνης απορροφούν τους μικροοργανισμούς της μούχλας και τρέφουν τις ρίζες τους με αυτά Άμα έχετε πρόβλημα με την υγρασία οι Κρίνοι της Ειρήνης θα σας βοηθήσουν.
ygeiaoikologiamag.gr

Image by StockSnap from Pixabay

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.