Η ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ όπως ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ

Η ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ όπως ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ

Κατά αρχάς θα πρέπει να εννοήσουμε ότι το πλανητικό μας σύστημα είναι έμψυχο και νοήμον. Οι πλανήτες είναι έμψυχα ουράνια σώματα που επηρεάζονται στις μεταξύ τους σχέσεις. Οπότε και στον πλανήτη μας..αντίστοιχα επηρεάζονται κατ’ επέκταση και όλα τα όντα…τα οποία την κατοικούν.

Άρα μπορούμε να πούμε ότι τα πάντα στον κόσμο είναι ένθεα…δηλαδή είναι όλα πλήρη της Θείας Ουσίας της Ψυχής, όπου η ΨΥΧΑ(Η)….κινεί αρμονικά τον Ουρανό. Η ψυχή βλέπει. όμως….μόνον δια της διανοίας.

Τα επτά αντίστοιχα αιθερικά κέντρα του ανθρωπίνου σώματος ή αλλιώς ενεργειακά μας κέντρα συντονίζονται με το πλανητικό συστήμα…και δρούνε ομοιοπαθητικά.

Κάθε ευρισκόμενο ον στον πλανήτη Γη….οφείλει να ενσωματωθεί ενσυνείδητα στον χρόνο της Γης. Ο πόλος της Γης…σύμφωνα με το φαινόμενο της Μετάπτωσης….που έχω αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο…..διευκρινίζει σε ποιο χωροχρονικό σημείο βρίσκεται σε σχέση με τα αστέρια και προς τον Ήλιο, ώστε ο καθένας να συντονισθεί με την πραγματικότητα και να αποκτήσει έτσι την ΚΟΣΜΙΚΗ του ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ο προσερχόμενος άνθρωπος….εναρμονίζεται με τον συγκεκριμένο χρόνο της Μεταπτώσεως(Μεταμόρφωσης) των Ισημεριών ή αλλιώς Τελέου Ενιαυτού….εντός του οποίου υπάρχει….προκειμένου πρώτα να αναγνωρίσει τις προσωπικές δονήσεις και στη συνέχεια να συντονισθεί στο πλανητικό χώρο εντός του οποίου έχει κληθεί να λάβει την εκπαίδευσή του και να προσφέρει στο εξελικτικό Κοσμικό Έργο.

Αυτό γίνεται μόνον δια της ορθής κυκλικής φοράς του Νοός του…δηλαδή της ΦΡΟΝΗΣΕΩΣ…ώστε να καταφέρει ΑΔΕΛΦΙΑ….να βρει την ΕΙΣΟΔΟ…..της Ανατολής…δηλαδή το πρώτο ΦΩΣ του Ήλιου….το ΦΩΣ του α-ΠΟΛΛΩΝΟς….κι έτσι θα δικαιούται να εισέλθει στο ιερό, μυστηριακό χώρο, το στεγασμένο εντός του Ουράνιου Θόλου.

(Η φρόνησις….ΑΔΕΛΦΙΑ….είναι όνησις…δηλαδή συμφέρον και με αναγραμματισμό γίνεται όνησις=νόησις. Όνησις συνεπώς είναι η κατά-νόησις….το κλειδί (ΦΡΟΝΗΣΙΣ) για την είσοδο…στο εσωτερικό του Ουράνιου Θόλου.)

Στη συνέχει το κάθε ον…ο κάθε άνθρωπος καθώς κάνει την διαδρομή του… διαπιστώνει ότι είναι αδύνατον να διαπεράσει τον τοίχο….γιατί ακριβώς υπάρχει ο φραγμός της άγνοιας.

Έτσι ψάχνει απεγνωσμένα την Ανατολή…το Φως του αστράπτοντος Απόλλωνος…ψάχνει το σημείο φωτισμού του…για να μπορέσει να επιστρέψει πίσω στο ΕΝ…ώστε το ΕΝ να του επιτρέψει την είσοδό του…για την συνέχεια. Τώρα αν το ΕΝ…δεν τον αναγνωρίσει…τότε το κάθε ον θα περιφέρεται άσκοπα, ανερμάτιστα….αγνοώντας τα δρώμενα…του Ουράνιου Θόλου και την Κοσμική συμπεριφορά του Μακρό-Κοσμου….όσο και του Μικρό-Κοσμου.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Δια της ΦΡΟΝΗΣΕΩΣ λοιπόν…μόλις εισέλθει στην είσοδο…βρίσκεται εντός του θαύματος της απεικόνισης του Ουράνιου Θόλου…χωρίς όμως να μπορεί να ανυψώσει τους οφθαλμούς …αλλά μόνον μπορεί να παρατηρεί τον ΟΥΡΑΝΟ ΕΚ ΤΟΥ ΣΎΝΕΓΓΥΣ…δηλαδή από πολύ κοντά.

Στη συνέχεια περπατώντας στο δάπεδο του Θόλου…εικόνα του Ουρανού….συνειδητοποιεί ότι καμία απόσταση δεν τον χωρίζει από αυτόν…και ταυτόχρονα κατακλύζεται από επίγειες και Ουράνιες ΔΟΝΗΣΕΙΣ διαφορετικής υφής.

Ο προσερχόμενος άνθρωπος-ικέτης φωτίζεται πρώτα από την ετερόφωτη πηγή της Σελήνης…τη μητέρα των όντων….γιατί αν δεν υπήρχε Σελήνη…δεν θα υπήρχε έμμηνος ρήση…δεν θα είχαμε γεννήσεις….καθώς η υποσυνείδητη επιθυμία του…για τη γνώση της Αληθείας…αρχίζει από τον υποσεληναίο χώρο…όπου θα γνωρίσει την πλανητική οικογένεια. Κι αφού εγκαταλείψει το ημίφως της Σελήνης…εισέρχεται σταδιακά και ανακαλύπτει το πλανητικό ρυθμό μέσω της λειτουργίας των δικών του 7 ενεργειακών-αιθερικών κέντρων….ομοδονούμενος με το Πλανητικό Σύστημα.

Κατόπιν ΑΔΕΛΦΙΑ….οι επταφαείς ζώνες των πλανητών….θα είναι ο εξωτερικός ΟΔΗΓΟΣ της αντιστοιχίας της εσωτερικής ανελικτικής κλίμακας του κάθε νεοφώτιστου όντος. Δηλαδή η μυσταγωγική ΠΟΡΕΙΑ της ΨΥΧΗΣ μας …οφείλει να εναρμονισθεί με τα προσωπικά κέντρα των 7 πλανητικών τροχιών. (Εξάλλου μας το λέει ξεκάθαρα ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ: « ΟΙ ΠΛΑΝΉΤΑΙ ΕΊΝΑΙ ΕΝΘΕΟΙ ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΙ ΑΝΘΡΏΠΙΝΟΙ ΟΦΘΑΛΜΟΙ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΙΔΟΥΝ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ, ΑΔΥΝΑΤΟΥΝΤΕΣ ΝΑ ΙΔΟΥΝ ΤΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΨΥΧΑΣ. ΑΥΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΥΠΟ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΙΑΣ» .

Οι επταφαείς ζώνες λοιπόν…είναι η οπτική θεώρηση του Ουρανού….όπως αυτή γίνεται αντιληπτή από τον συμμετέχοντα θεατή του Ουράνιου Θόλου. Στη συνέχεια μετά την συνεχή παρακολούθηση της μυστηριακής παράστασης ενσκήπτει ΑΔΕΛΦΙΑ….Η ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ και τότε η ΨΥΧΗ επιθυμεί δια μανίας την ΜΕΘΕΞΙΝ….δηλαδή την ενεργόν συμμετοχή της….στα ΟΥΡΑΝΙΑ ΔΡΩΜΕΝΑ.

(Θα κάνω μία παρένθεση εδώ….και θα πω ότι μερικοί ήδη από εμάς…ενώ έφτασαν σ’ αυτό το σημείο αρχικά…δεν είχαν την δύναμη να συνεχίσουν και περιφέρονταν στο δάπεδο…με αποτέλεσμα να χαθούν και να γυρίσουν και πάλι με τα μούτρα…στον υλικό κόσμο. Υπάρχουν όντα που καβάλησαν κατόπιν το καλάμι….και πήγαν σε άλλες ατραπούς.

Φυσικά στον Ελληνικό χώρο…έχουν παρεισφρήσει και πολλοί Ανθέλληνες και κακόβουλοι….οι οποίοι προσπαθούν να επηρεάσουν εντέχνως την κατάσταση είτε γιατί οι ίδιοι δεν τα κατάφεραν…ή γιατί ακόμη με τα κάλια…βλέπουν αυτήν την διαδικασία. Μιλάμε πάντα για την υποσυνείδητή σας κατάσταση….και όχι αυτό που αντιλαμβάνεστε τώρα.

Μάλιστα πρόσφατα δια στόματος γιατρού…μου είπε σε ερώτηση μου….αν και οι πολιτικοί δρουν υποσυνείδητα….κι εκείνος μου απάντησε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι πράττουν υποσυνείδητα….κι αυτός ο ισχυρισμός έχει και την σύμφωνη γνώμη και άλλων γιατρών. )

Για να δούμε όμως στη συνέχεια…πως γίνεται πλανητική πορεία της Ψυχής μας.

Οι 7 πλανήτες που συμμετέχουν αντίστοιχα είναι:

ΚΡΟΝΟΣ-ΖΕΥΣ-ΑΡΗΣ-ΓΗ-ΑΦΡΟΔΙΤΗ-ΕΡΜΗΣ-ΗΛΙΟΣ.

ΚΡΟΝΟΣ: Ο Κρόνος γεννάει και φθείρει κι αυτό είναι το πρώτο δίδαγμα του νέο-εισερχόμενου ανθρώπου-ικέτη…εντός της πλανητικής οικογένειας….για την ουράνια εκπαίδευσή του. Γέννηση και φθορά εν μέσω μακρο-Χρόνιων δοκιμασιών…είναι η απαίτηση του Κρόνου-Χρόνου. Έτσι η μακροχρόνια παραμονή των 30 ηλιακών γήινων ετών(δηλαδή….όση η διάρκεια περιφοράς του κύκλου του Κρόνου)….ώστε να επιτρέψει στη συνέχεια την προσέγγιση στον γιο του Κρόνου…τον Κρονίδη Δία. Φυσικά με την προϋπόθεση να έχει κατανοήσει κατά την διάρκεια των πρώτων 30 ετών της ζωής του τις υποχρεώσεις, τις ευθύνες και τα δικαιώματα…που απορρέουν από την εκπαίδευση στον πλανήτη Κρόνο.

ΔΙΑΣ: Ο γιος Ζευς έχει δράση επεκτατική. Μετά τον προορισμό της διανοίας η γνώση του Χωρο-Χρονικού Νόμου και η Φιλοσοφική Διάθεση της ΔΙΑ-ΛΕΚΤΙΚΗΣ….ωθούν στη διεύρυνση και επέκταση των δυνατοτήτων των συλλογισμών.

Έτσι μετά τις δοκιμασίες από την 30ετή παραμονή στον πλανήτη Κρόνο…ο άνθρωπος-ικέτης προσέρχεται στην διαδικασία του γιου του Κρόνου Διός….προκειμένου να αποκτήσει ΗΘΙΚΗ και ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ άποψη και θέση…χωρίς προκαταλήψεις, συμφέροντα, εξαρτήσεις και λοιπά χρόνιους/Κρόνιους περιορισμούς.

Έτσι θα παραμείνει 12…έτη…στην επικράτεια του Διός….ένα έτος σε κάθε ΖΩΔΙΟ…γιατί ο κύκλος του Διός είναι δωδεκαετής.

Καθώς ο άνθρωπος-ικέτης εισέρχεται στον Πλανήτη Δία τον υποδέχονται αντίστοιχα τα σύμβολα: της ΑΣΤΡΑΠΗΣ, της ΒΡΟΝΤΗΣ, του ΚΕΡΑΥΝΟΥ, της ΒΡΟΧΗΣ…

Έτσι η Αστραπή-λάμψη, η βροντή-αέρας και ο κεραυνός-καταστροφή/αναγέννηση …είναι τα νοητικά όπλα του Μεγίστου Διός.

Πυρ ο κεραυνός και Ύδωρ η βροχή…..αντίστοιχα εξ ουρανού….μεταφέρουν το Ουράνιο Μεγαλείο…στο μακρόκοσμο χώρο. Στο μικρόκοσμο δίνουν την αλληγορία της ΝΟΗΤΙΚΗΣ ΑΦΥΠΝΙΣΕΩΣ των 3 στοιχείων του ΠΥΡΟΣ, του ΑΕΡΟΣ, και του ΥΔΑΤΟΣ….στο τέταρτο της ΓΗΣ….που είναι ο ΙΔΙΟΣ Ο ΙΚΕΤΗΣ-ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Έτσι εμφανίζονται τα 4 ονόματα του Διός Ζευ…δηλαδή του Δίδοντος…τη Ζωή:

ΑΣΤΡΑΠΙΟΣ ΖΕΥΣ: Η αστραπή είναι η στιγμιαία λάμψη…που για πρώτη φορά αφυπνίζεται η οντότητα …και συνειδητοποιεί…όπου φευγαλέα έρχεται και προειδοποιεί το Νου…ότι κάποια ΑΛΛΑΓΗ επίκειται στην καθεστηκυίαν τάξη του Κρόνου/Χρόνου και έτσι τον δραστηριοποιεί.

ΒΡΟΝΤΑΙΟΣ ΖΕΥΣ: Οι βροντές…με τον απειλητικό θόρυβο τρομάζουν και δεν επιτρέπουν περιθώριο αμφιβολίας…ότι το απρόσμενο είναι πολύ κοντά και αναπόφευκτο.

ΚΕΡΑΥΝΙΟΣ ΖΕΥΣ: ο κεραυνός…ενσκήπτων τρομερός….κατακαίει …..πυρπολώντας την διάνοια (ΔΙΑΝΟΙΑ είναι ΝΟΥΣ ΔΙΟΣ και επίσης ΟΥΡΑΝΟΣ είναι ΝΟΥΣ ΟΡΑ) …προκειμένου ΑΔΕΛΦΙΑ….να εκριζώσει εκ βάθρων τις παλιές πεποιθήσεις και δοξασίες και να φέρει την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ των ΑΞΙΩΝ ση Ψυχή.

ΥΕΤΙΟΣ ΖΕΥΣ: Η βροχή θα καθαρίσει ευεργετικά και αναζωογονητικά όλα τα κύτταρα και θα επιφέρει την εξάλειψη των τελευταίων διστακτικών απόψεων και σκέψεων. (…κι όπως μου λέει συχνά…ένας φίλος μου…ώρε βροχή που σας χρειάζεται….!!!)

Έτσι όπως είδαμε παραπάνω…μέσω του Διός….όλα τα φαινόεμνα ΑΣΤΡΑΠΕΣ-ΒΡΟΝΤΕΣ-ΣΕΙΣΜΟΙ-ΛΑΙΛΑΠΕΣ-ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΙ κλπ που συνοδεύουν την άφιξη του Διός…σκοπό έχουν την ΝΟΗΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ.

Ο ύμνος που θα παραθέσω παρακάτω του Κεραυνίου Διός είναι αφάνταστου μεγαλείου για την ανύψωση της συνειδητότητας και την απελευθέρωση από κάθε είδους εξαρτήσεις:

ΟΡΦΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΚΕΡΑΥΝΙΟΥ ΔΙΟΣ:

Ζεῦ πάτερ, ὑψίδρομον πυραυγέα κόσμον ἐλαύνων, στράπτων αἰθερίου στεροπῆς πανυπέρτατον αἴγλην, παμμακάρων ἕδρανον θείαις βρονταῖσι τινάσσων, νάμασι παννεφέλοις στεροπὴν φλεγέθουσαν ἀναίθων, λαίλαπας, ὄμβρους, πρηστῆρας κρατερούς τε κεραυνούς, βάλλων † ἐς ῥοθίους φλογερούς, βελέεσσι καλύπτων παμφλέκτους, κρατερούς, φρικώδεας, ὀμβριμοθύμους, πτηνὸν ὅπλον δεινόν, κλονοκάρδιον, ὀρθοέθειρον, αἰφνίδιον, βρονταῖον, ἀνίκητον βέλος ἁγνόν, ῥοίζου ἀπειρεσίου δινεύμασι παμφάγον ὁρμήν, ἄρρηκτον, βαρύθυμον, ἀμαιμάκετον πρηστῆρα οὐράνιον βέλος ὀξὺ καταιβάτου αἰθαλόεντος, ὃν καὶ γαῖα πέφρικε θάλασσά τε παμφανόωντα, καὶ θῆρες πτήσσουσιν, ὅταν κτύπος οὖας ἐσέλθηι· μαρμαίρει δὲ πρόσωπ᾽ αὐγαῖς, σμαραγεῖ δὲ κεραυνὸς αἰθέρος ἐν γυάλοισι· διαρρήξας δὲ χιτῶνα οὐράνιον προκάλυμμα † βάλλεις ἀργῆτα κεραυνόν. ἀλλά, μάκαρ, θυμὸν, κύμασι πόντου ἠδ᾽ ὀρέων κορυφαῖσι· τὸ σὸν κράτος ἴσμεν ἅπαντες. ἀλλὰ χαρεὶς λοιβαῖσι δίδου φρεσὶν αἴσιμα πάντα ζωήν τ᾽ ὀλβιόθυμον, ὁμοῦ θ᾽ ὑγίειαν ἄνασσαν εἰρήνην τε θεόν, κουροτρόφον, ἀγλαότιμον, καὶ βίον εὐθύμοισιν ἀεὶ θάλλοντα λογισμοῖς.

Μετάφραση:

Δία πατέρα μας, πού οδηγείς τον λαμπρόν κόσμον. πού βροντάει υψηλά, καί παράγεις την υψηλοτάτην λάμψιν της αιθέριας αστραπής, συ πού με τις θεϊκές βροντές σου τινάσσεις (τραντάζεις) τον θρόνον των πανευτυχών θεών, καί ανάβεις την φλογεράν αστραπήν μέσο από τα νερά. πού είναι σκεπασμένα από σύννεφα, καί στέλνεις τις λαίλαπες, τίς βροχές, τίς ανεμοθύελλες, τους ισχυρούς κεραυνούς, πού είναι φλογεροί, ορμητικοί, φρικώδεις, ισχυρόκαρδοι, θορυβώδεις, γεμάτοι φλόγα, καί σκεπάζεις με τα σύννεφα το φοβερον πετούμενο όπλον (τον κεραυνόν), πού κλονίζει τίς καρδιές καί προκαλεί ανατριχίλα, πού έρχεται αιφνιδιαστικά καί είναι βροντερό, αγνό βέλος ακατανίκητον. με τους στροβίλους του απέραντου σφυρίγματος, πού τρώγει τα πάντα κατά την ορμητικήν του κίνησιν, αδιάρρηκτον αγανακτημένον, ακαταμάχητον, το οξύ ουράνιον βέλος του φλογερού κεραυνού, πού κατεβαίνει με βροντές καί αστραπές, για τον οποίον καί ή γή αισθάνεται φρίκην (ανατριχίλα) καί ή πάμφωτη θάλασσα· καί τα θηρία τον φοβούνται όταν ο κτύπος (του κεραυνού) εισέλθη είς το αυτί των (Οταν τον ακούσουν) λάμπουν τα πρόσωπα των από τίς λάμψεις (του κεραυνού) Οταν πέφτη ο κεραυνός είς τάς κοιλάδας του αιθέρος (είς τον θόλον του ουρανού)· όταν όμως διάρρηξης (διάσχισης) τον χιτώνα, πού είναι το προκάλυμμα του ουρανού, χαλαρώνεις τον απαστράπτοντα κεραυνόν. Άλλα. μακάριε, ρίψε τον βαρύν θυμόν σου είς τα κύματα του πόντου καί είς τάς κορυφάς των βουνών · διότι την δύναμιν σου την γνωρίζομεν Ολοι. Άλλα συ προς χάριν της σπονδής δόσε είς τάς φρένας (είς τον νουν) πάντα τα ορθά (τα πρέποντα), καί ζωήν εύτυχισμένην καί μαζί μ’ αυτά την βασίλισσαν υγείαν καί την θεάν Ειρήνην πού τρέφει τα παιδιά, την πολυτίμήτον καί βίον πού θα θάλλη (να είναι πλήρης) από εύθυμους λογισμούς.

Ο άνθρωπος-ικέτης αποκαθαρών τους ρύπους από τις δοκιμασίες (πίκρες, στενοχώριες, θλίψεις, ενοχές, τύψεις,…κρόνια αποτυπώματα της ψυχής….αποκτά με τον του πατρός Κρόνου την εμπειρία και δια του γιου του Διός την ηθικο-φιλοσοφική ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ.

ΑΡΗΣ : Αν διαβάσουμε τον ορφικό Ύμνο του Άρεως…θα διαπιστώσουμε ότι ο Υμνωδός περιγράφει την κίνηση του πλανήτη Άρη στον Ουρανό…σε συσχετισμό με τους άλλους πλανήτες….όπου είναι (επταπόροις=επτά πορείες).

Ας δούμε από κοντά τον Ύμνο και σε μετάφραση:

(Τύραννε των αντιθέτων, οδηγέ των ανδρειοτάτων ανδρών που έχεις το σκλήπτρον της ανδρείας και περιελίσσεις τον κύκλον, που λάμπει ωσάν το πυρ, εις τους αιθέρος τους αστερισμούς με τας επτά πορείας, όπου φλογεροί πώλοι(πουλάρια) σε έχουν πάντοτε υπεράνω από την τρίτην περιφέρειαν του άρματος…)

Έτσι ο Άρης…κατέχει την Τρίτη θέση με αρχή την τροχιά του Κρόνου. Εάν όμως οι τροχιές είχαν αρχή από τη θέση του Ήλιου….τότε ο Άρης θα βρίσκονταν στη Πέμπτη θέση. Η σωστή αστρονομική τοποθέτηση δεν αποδίδεται και με τους δυο υπολογισμούς….γιατί ο Υμνωδός επέλεξε την Τρίτη θέση…..διότι αυτή δεν είναι μόνον ορθή αστρονομικά…..αλλά δίνει και την εσωτερική διάσταση της πορείας…την οποία ακολουθεί ο άνθρωπος….εντός των πλανητικών οδών.

Τώρα κατά την διάρκεια της παραμονής του ο άνθρωπος-ικέτης στον πλανήτη Άρη…..θα αναπτύξει ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ και θα αποκτήσει ΨΥΧΙΚΟ ΣΘΕΝΟΣ…..γιατί ακριβώς θα του χρειασθεί για να πολεμήσει…προκειμένου να εφαρμόσει και έμπρακτα την ηθική και φιλοσοφική του θέση…την οποία ζήτησε και έλαβε στο πλανήτη Δία….μετά από πολλούς αγώνες. Οπότε οι αστραπές, οι βροντές και οι κεραυνοί του διάνοιξαν την ΔΙΑΝΟΙΑ του…απελευθερώνοντας τον ίδιο….από τα δεσμά της εγωιστικής προσωπικότητας της μικρο-κοσμικής του υποστάσεως.

ΓΗ : ο άνθρωπος ικέτης στον πλανήτη Γη…..καλείται να ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ έμπρακτα την ΗΘΙΚΗ του ΦΥΣΗ και την ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ του ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ.

Ο ορφικός ύμνος μας δίνει το στίγμα…:

(Μετάφραση: Θεά Γη, των μακαρίων μητέρα και των θνητών ανθρώπων….έδρα του αθανάτου κόσμου…που γύρω της ο πολυποίκιλτος κόσμος των άστρων περιστρέφεται με την αέανη φύση και τα άγρια ρεύματα…..)

Ο πλανήτης Γη….ως τέταρτος στη σειρά κινείται στο κέντρο των πλανητικών τροχιών μεταξύ του Ήλιου (κέντρο του Πλανητικού Συστήματος) και του Κρόνου…έσχατης πλανητικής τροχιάς. Γι’ αυτό και χαρακτηρίζεται ΘΡΟΝΟΣ και δη του ΑΘΑΝΑΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ….διότι οι πλανήτες λόγω της μακροβιότητας τους….λογίζονται ΑΘΑΝΑΤΟΙ.

Έτσι η τέταρτη τροχιά του πλανήτη Γη……λαμβάνει τον αριθμό 4…..κατέχοντας και την ορθή αριθμοσοφική διάσταση….αναφορικά με την τύχη των όντων σε αυτόν τον πλανήτη. Γιατί πράγματι ο αριθμός 4…είναι τετράγωνο του αριθμού 2…..και είναι ο αριθμός της μορφοποιημένης οργανωμένης ΥΛΗΣ…..που επιβάλλεται στον αριθμό 2….την ατακτοποίητο, άρρυθμο και χωρίς σχήμα ΥΛΗ. Ο αριθμός 4 επιτάσσει ΑΔΕΛΦΙΑ…..όπως το κάθε ον στο χωροχρόνο (υλοποίησης του αριθμού 4)….να δοκιμασθεί στο πεδίο του ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ μαθαίνοντας το ΝΟΜΟ….προκειμένου ο ικέτης-άνθρωπος να κατορθώσει να εναρμονισθεί….με τον ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΥΘΜΟ.

Πολλοί έχουν την εντύπωση ότι από εδώ έρχονται ως περαστικοί….αλλά οφείλετε όμως να γνωρίζετε ότι ΚΑΝΕΝΑΣ/ΟΥΔΕΝΑΣ…..που θα εισέλθει στην τροχιά της Γης….δεν θα είναι απλός παρατηρητής ή ένας ανέμελος ταξειδώτης….γιατί ο σκοπός του είναι να μαθητεύσει δίνοντας ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ακριβώς στη μέση κυριολεκτικά όλων των έμψυχων όντων(πλανητών)….που τον περικυκλώνουν από παντού επιρροές…στο πλήρες ΣΥΜΠΑΝ.

Έτσι….στη μέση των πλανητών και των άστρων…που είναι ορατά στους οφθαλμούς τα σώματα των θεών και αυτοκινούμεθα σε θεϊκές τροχιές…θα δοκιμασθούμε και θα ολοκληρώσουμε όλοι ΕΜΕΙΣ….ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ….στον ΗΛΙΟ-ΑΠΟΛΛΩΝΑ.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ : Όπως έχω γράψει διεξοδικά σε προηγούμενο άρθρο….για την Αφροδίτη….αστρονομικά η θέση της είναι κοντά με τη Γη…..και δεικνύει την άμεση σχέση με τον πλανήτη μας. Εμφανίζεται καθημερινά πρώτη στον ορίζοντα….μετά τη δύση του Ήλιου….και αποχωρεί τελευταία με την Ανατολή…..καθώς είναι ο προάγγελος της νύκτας «μήτερ ερώτων» και ο τελευταίος μάρτυρας των νυκτερινών δρώμενων του Ουράνιου Θόλου… «ΖΕΥΚΤΕΙΡΑ». Αποχωρώντας τελευταία δηλώνει….ότι η αρμονία και ο έρωτας εγκαταλείπουν τελευταίοι κάθε δραστηριότητα.

Η Πάνδημος ΑΦΡΟΔΙΤΗ (κόρη Διός-Διώνης/Ήρας)…προετοιμάζει τον άνθρωπο-ικέτη για τις ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ του επί της Γης και προδιαθέτει τα όντα σε ΑΡΜΟΝΙΚΗ συμπεριφορά αντίστοιχη με τας επί μέρους ιδιότητές της.

Έτσι προϊδεάζει τον άνθρωπο-ικέτη ως προς το συνθετικό ρόλο…τον οποίον θα πρέπει με τις ίδιες προσπάθειες να συγκροτήσει…την περαιτέρω εσωτερική του ΠΟΡΕΙΑ.

Στην ουσία η ΑΦΡΟΔΙΤΗ θα γνωρίσει στον κάθε ικέτη-άνθρωπο τα ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ φιλίας….τα οποία όταν αναθάλλουν….στην ψυχή…τον ενώνουν…με τον Σύμπαν…πρώτα το ΓΗΙΝΟ…δηλαδή ανθρώπινες σχέσεις, φιλίες, έρωτες, γάμοι κλπ……και στη συνέχεια τον ΟΥΡΑΝΙΟ…δηλαδή…Έρωτα δια το Θείον.

Έτσι στη συνέχεια οδηγός και αιτία της ψυχικής ανθοφορίας του ικέτη-ανθρώπου είναι να τον παραδώσει στον πλανήτη Ερμή…που θα δούμε στη συνέχεια….θεό της ελλόγου λειτουργίας των όντων.

ΕΡΜΗΣ: Ο Ερμής (γιος Διός-Μαίας)….φέρεται να είναι συνενωμένος με την Αφροδίτη…..στο Κηρύκειό του. Έτσι οι δυο όφεις…της ΓΝΩΣΕΩΣ και του ΕΡΩΤΟΣ, της Νοημοσύνης/Ερμού και του συναισθήματος/Αφροδίτης…ορίζονται και κινούνται υπό τον Ερμή/Νοημοσύνη…..διότι ακριβώς ΑΔΕΛΦΙΑ…το Κηρύκειο ανήκει στον Ερμή….δηλαδή στην ΛΟΓΙΚΗ-ΝΟΗΤΙΚΗ λειτουργία.

Έτσι οι δυνάμεις του άρρενος και θήλεος όντος …της ενεργητικότητας και της δεκτικότητας….που υπάρχουν σε όλα τα όντα….θα εναρμονισθούν και θα συλλειτουργήσουν….δια της ΝΟΗΤΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ του Ερμού.

Το Κηρύκειο του Ερμού….αντιστοιχεί στην ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ στήλη του όντος…επί της ουσίας έχοντας την έδρα των 4 από τα 7 αιθερικά κέντρα(αδένες).

Έτσι το δίπολο : Της Ερμείας Νοημοσύνης και του Ερωτισμού της Ουρανίας Αφροδίτης…συνυφαίνει από κοινού την συνεχή παλίνδρομη κίνηση των εσωτερικών ρευμάτων…της ψυχής….ακριβώς από το ιερούν οστούν …στην υπόφυση και επιστροφή στην αέναον εναλλαγή και ελικοειδή κίνηση.

Επίσης η σφαίρα του Κηρυκείου…..στην κορυφή μεταξύ των δύο όφεων…..ομοιάζει ακριβώς με την δική μας κεφαλή που είναι στην κορυφή της σπονδυλικής στήλης….αλληγορεί την ανάγκη να οδηγήσει το κάθε ον…δια του ερωτικού γίγνεσθαι…..στη σφαιρική Γνώση των Αιτιών-Αποτελεσμάτων και της παλινδρομικής κίνησης της διπολικής ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ.

[ Προτού αναφέρω τον Ήλιο…θα κάνω μία παρένθεση….καθώς είδαμε έως τώρα ότι ο Άρης, η Αφροδίτη και ο Ερμής είναι τέκνα Διός…..σε μία διαδοχή τροχιών όπου και ολοένα πλησιάζουν προς την Πηγή του Φωτός….προς τον αγαπημένο γιο του Διός, τον Ήλιο-Απόλλωνα…φέροντες σταδιακά τον κάθε μυημένο στο Κέντρο και Αρχή του Πλανητικού Λόγου….στην ΚΑΡΔΙΑ του Φωτοδότου Όντος.

Ο Κρόνος-Χρόνος….ο παππούς της Θόλου και της Ουράνιας Θόλου και Ζευς ο πατέρας…..κληροδοτούν στα τέκνα Άρη, Αφροδίτη, Ερμή και Απόλλωνα την ΕΝΤΟΛΗ….όπως είναι οι προσωπικοί οδηγοί της ψυχής μας…..στην ουράνια ΠΟΡΕΙΑ της.

Η Γη-Γαία/Γη-Μήτρα/Δή-μητρα/Δημήτηρ…είναι αδελφή του Διός και θυγατέρα του Κρόνου…εγκατεστημένη στο κέντρο των τροχιών.

Με λίγα λόγια…Ο ΟΥΡΑΝΙΟΣ ΘΟΛΟΣ…δίδει το παράδειγμα….ότι τα πάντα ισχυροποιούνται και εγκαθιδρύουν την ΤΑΞΗ και το ΝΟΜΟ…..δια των αρρήκτων οικογενειακών δεσμών. Έτσι το κάθε μέλος….έχει αναλάβει ιδιαίτερη υπηρεσία και κινούμενο πάντοτε στην ΚΥΚΛΙΚΗ ΦΟΡΑ……δηλαδή σε ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ….φέροντας σε πέρας δια της εμψύχου Ουσίας του το Έργον….το οποίον του ανατέθηκε…υπό του Νόμου.

Να γνωρίζετε ότι η μορφοποίηση πάντα εκδηλώνεται με τον αριθμό 4…η δε ψυχή με τον αριθμό 6….όπου στίγμα (ς)….αποκωδικοποίηση που έκαμα μία 21…του μηνός….προσθέτοντας δια πρώτη φορά στη Γαία…τον αριθμό 6….στη λέξη: ΕΛΙΞς-111. θυμίζω…ότι η κάθε ΠΛΕΞΙΣ…μετατρέπεται ΛΕΞΙΣ…όπου το Π…είναι η Πύλη Εισόδου…..και στη συνέχεια η κάθε ΛΕΞΙΣ….χρειάζεται ΕΛΞΙΣ…όπου αυτό γίνεται ΕΛΙΞΣ….(έλικας Υπόφυσης)…..και το μετέτρεψα σε ΕΛΙΞς….που αντιστοιχεί με τη λέξη ΠΑΙΔΕΙΑ και ΕΝΝΕΑ….τουτέστιν έχουμε : ΠΑΙΔΕΙΑ=ΕΝΝΕΑ=ΕΛΙΞς=111….δηλαδή απλοϊκά…..μέσω της Ελληνικής Παιδείας….και μέσω του αριθμού ΕΝ-ΝΕ-Α….που κρύβεται στον αλφάβητο μας….χρειαζόμαστε την ενεργοποίηση της ΕΛΙΚΑΣ….αφού βρούμε πρώτα το ΕΛΙΚΟΔΡΟΜΙΟ….για να πετάξουμε…στα Ουράνια…..!!!

Για να μπορέσουμε όμως ΑΔΕΛΦΙΑ…να πραγματώσουμε αυτή τη διαδικασία αφού εξοντώσουμε και εξολοθρεύσουμε τα τέρατα…η ηρωική ψυχή μας θα φθάσει στο κέντρο….του Λαβύρινθου…..στον Μυσταγωγό Μινώταυρο….για την ολική του ΚΑΘΑΡΣΗ.

Στο δάπεδο της Θόλου….θα διαπλαστούνε με τις αντίστοιχες ηλεκτρομαγνητικές δυνάμεις οι ψυχές μας…καθιστώντας μας ικανούς να φθάσουμε στην ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ, ΤΟ ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ….στον ΗΛΙΟ-ΑΠΟΛΛΩΝΑ.

ΗΛΙΟΣ: Από όσα έγραψα παραπάνω….ο ικέτης-άνθρωπος….με την Αυτογνωσία του οδηγείται…εφ’ όσον οι τροχιές των πλανητών-θεών…..όλο και μικραίνουν…στο Κέντρο…στον Ήλιο-Απόλλωνα…δηλαδή την ΟΥΣΙΑ-ΕΠΙΓΝΩΣΗ-ΦΩΣ-ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ….στην παλλόμενη δια του έρωτος Καρ-Δίαν. Η μεγάλη Καρ-Δία….του Πλανητικού Κέντρου παλμοδονεί ΑΔΕΛΦΙΑ…την μικρή καρδίαν …του ικέτη-ανθρώπου…όταν ακριβώς φθάνει στη λευκή πέτρα της Θόλου.

Η Καρ-Δία….Η ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ…εξ ου και Α-ΡΚΑΔΙΑ….πρώτη εποίκησις Ελλήνων στο Πλάνητη ΓΗ….αναθάλλει…ενοποιεί και συνδέει δια της φωτεινής παρουσίας της …όλους τους ετερόφωτους θεούς…δηλαδή τα 7 κέντρα του Πλανητικού Λόγου….όπου αυτά βρίσκονται σε συνεχή ανταπόκριση…ως ένθεοι διαστημικοί αναμεταδότες….μέσω της Δικής μας Μυθολογικής Ελληνικής Κληρονομιάς και της Ελληνικής Γενεαλογικής Κληρονομιάς…η οποία θα πρέπει να μας κάνει πάντα ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ.

Γιατί ΑΔΕΛΦΙΑ μου….η ελληνική Γλώσσα ενοποιεί όλες τις ανώτερες κατακτήσεις του πνεύματος….και είναι το παμμέγιστον ΔΩΡΟ των θεών προς ΟΛΟΥΣ τους Ανθρώπους του Πλανήτη Γη….κι ίσως κάποτε…να το αντιληφθούν όλο και περισσότεροι και να το εννοήσουν πιο καλύτερα ΟΛΟΙ ΟΙ ΘΝΗΤΟΙ…..!!!

Έρρωσθε και ευδαιμονείτε….

Μετά εκτιμήσεως ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΦΙΓΕΝΗΣ (Ε.Ι.)
diogeneis