Πως Φτιάχνω Χυμό από Αλόη (video)

Πως φτιάχνω χυμό από Αλόη

Πώς να πάρετε από το φυτό αλόη βέρα το gel;

Η συγκομιδή των φύλλων μπορεί να γίνεται όλες τις εποχές, αλλά καλύτερα να γίνεται τους μήνες Οκτώβριο-Νοέμβριο, κατά τους οποίους η περιεκτικότητα των φύλλων σε γέλη είναι μέγιστη.

Κάθε φύλλο ζυγίζει 400-800 γραμμάρια από τα οποία το 70-80% είναι καθαρή γέλη.

Η απομόνωση της γέλης μπορεί να επιτευχθεί αφαιρώντας με ένα μαχαίρι τους επιδερμικούς ιστούς και αποσπώντας τη γέλη με ένα κουτάλι.

Διαβάστε επίσης: Τι κάνει η Αλόη Βέρα στο Σώμα σας. Γιατί οι Αιγύπτιοι την Ονόμασαν το Φυτό της Αθανασίας;

Η διαδικασία συλλογής gel αλόης βέρα

1. Διαλέγετε ένα μεγάλο και υγιές στην όψη φύλλο, όσο πιο κοντά στο έδαφος γίνεται. Αυτά τα φύλλα είναι τα πιο παλιά και έχουν περισσότερα ωφέλιμα συστατικά από τα νεότερα φύλλα, που είναι πιο ψηλά στο φυτό. Αν το φυτό σας δεν έχει τέτοια φύλλα ίσως δεν είναι ώριμο για να το κόψετε.

2. Φοράτε latex γάντια. Κόβετε το φύλλο της αλόης από το μητρικό φυτό, όσο γίνεται πιο κοντά στο κορμό. Όσο μεγαλύτερο το φύλλο που επιλέξατε, τόσο περισσότερο χυμό περιέχει. Μόλις κόψετε το φύλλο θα διαρρεύσει ένα καφεκίτρινο ή πρασινοκίτρινο υγρό. Αποφύγετε να το αγγίξετε. Αφήστε το φύλλο όρθιο για λίγα λεπτά να φύγει όλο το υγρό.

Η αλόη όταν τεμαχιστεί εκκρίνει δύο υγρά τα οποία έχουν διαφορετικές επιδράσεις και ιδιότητες.

Ο καφεκίτρινος χυμός που εκκρίνεται αμέσως μόλις κοπεί η πράσινη επιφάνεια του φύλλου περιέχει αλοΐνη. Η αλοΐνη είναι μια ουσία που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το φλοιό και, πέρα από την πικρή της γεύση, έχει έντονη ερεθιστική και καθαρτική δράση. Σε μεγάλη ποσότητα και μακροχρόνια λήψη, γίνεται τοξική.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Από την άλλη, το διαυγές υγρό που εκκρίνεται από το εσωτερικό του φύλλου είναι καταπραϋντικό και βοηθά στην επούλωση τραυμάτων, ελκών και εγκαυμάτων.

3. Κόψτε τη μυτερή άκρη και απορρίψτε τη. Κόψτε τις κατά μήκος άκρες του φυτού, εκατέρωθεν με τα αγκάθια, και απορρίψτε τις και αυτές. Ξεπλύνετε το φύλλο με άφθονο νερό. Το φύλλο τώρα θα μοιάζει με ένα σάντουιτς από ζελέ. Το gel αλόης που θέλετε είναι παγιδευμένο ανάμεσα στη χοντρή σάρκα του φυτού από την επάνω και κάτω μεριά.

4. Προσπαθήστε να αφαιρέσετε τη πράσινη σάρκα από τη επάνω μεριά, διατρέχοντας το μαχαίρι εσωτερικά κατά μήκος του φύλλου, όπως θα κάνατε και με το φιλέτο ενός ψαριού.

5. Έπειτα γυρίστε το φύλλο ανάποδα, ώστε να ακουμπάει το gel πάνω σε μια καθαρή επιφάνεια (πιάτο, επιφάνεια κοπής κτλ.) και αφαιρέστε και τη σάρκα από κάτω. Προσπαθήστε να μη χαραμίσετε πολύ gel με το κόψιμο.

6. Με ένα κουτάλι ξύστε απαλά όσο gel έμεινε πάνω στη σάρκα που αφαιρέσατε με το μαχαίρι. Προσέξτε να μη ξύσετε και τμήματα από το εσωτερικό φλοιό του φύλλου γιατί δε τα θέλουμε επειδή περιέχουν αλοΐνη.

7. Συγκεντρώστε το gel της αλόης σε ένα καθαρό (αποστειρωμένο κατά προτίμηση) δοχείο. Είναι έτοιμο για να το χρησιμοποιήσετε όπως
επιθυμείτε…

Χυμός αλόης βέρα

Πως Φτιάχνω Χυμό από Αλόη (video)

-Διαλύστε 2 κουταλιές gel της αλόης σε ένα ποτήρι νερό ή διαλύστε το gel ενός ολόκληρου φύλλου σε 2-3 λίτρα νερό και διατηρήστε το στο ψυγείο. Καλό είναι να καταναλώνεται γρήγορα για να μη χαθούν οι ευεργετικές ιδιότητες.

-Μπορείτε επίσης, να προσθέσετε έναν χυμό της αρεσκείας σας, όπως, πορτοκάλι, αφού αναμίξετε τους δύο χυμούς και τους χτυπήσετε στο μπλέντερ.

Παρακολουθείστε σχετικό video για το πως θα πάρετε το gel

How to make Aloe vera gel in 5 minutes | for skin & hair | starnaturlbeauties

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Αγγλικά, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

Στη διατροφή ο χυμός αλόης βοηθάει στο πεπτικό σύστημα. Ειδικότερα τα σάκχαρα που περιέχει βοηθούν στην αποβολή άχρηστων ουσιών και τοξινών στον οργανισμό, αφού ρυθμίζουν την δυσκοιλιότητα. Έτσι χτίζεται ένα υγιές πεπτικό σύστημα που εκμεταλλεύεται καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά, ενώ παράλληλα αφαιρεί από τον οργανισμό τα βλαβερά στοιχεία. Την ίδια στιγμή ενισχύεται η άμυνα του οργανισμού μας, βοηθώντας στην καλύτερη λειτουργία όλων των συστημάτων.

Αλοιφή για μικροτραυματισμούς και εγκαύματα

Τεμαχίζουμε σε πολύ μικρά κομματάκια το gel αλόης βέρας. Τοποθετούμε σε ένα γυάλινο βαζάκι και βάζουμε λίγο οινόπνευμα.

Κλείνουμε καλά το βαζάκι και ανακινούμε μια φορά την ημέρα για 20 ημέρες. Είναι ένα άριστο επουλωτικό για κάθε είδους πληγή.

Που μπορεί να χρησιμοποιηθεί η αλόη βέρα;

Περιέχεται σε σαπούνια λόγω της αντισηπτικής της ιδιότητας, σε καλλυντικά, σε κρέμες ενυδάτωσης προσώπου και μαλλιών, οδοντόκρεμες, βιταμίνες για ενίσχυση άμυνας και σε συμπληρώματα διατροφής, Επίσης, χρησιμοποιείται σε φαρμακευτικά σκευάσματα σαν καταπραϋντικό εξανθημάτων, τσιμπημάτων, τραυματισμών, πληγών και εγκαυμάτων.

Δείτε 12 τρόπους για να την χρησιμοποιήσετε:

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Αγγλικά, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

12 Ways to Use Aloe Vera in Your Beauty Routine

Την αλόη βέρα μπορείτε να την προμηθευτείτε είτε ως σκεύασμα έτοιμο είτε καλλιεργώντας την στον κήπο ή στο μπαλκόνι σας και να κάνετε τη ζωή σας πιο υγιεινή.

Διαβάστε για όλες τις ευεργετικές ιδιότητες της αλόης βέρας

Βιβλιογραφία
Κρητικά Νέα, Μάρτις-Απρίλιος 2013

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

pentapostagma.gr αναδημοσίευση newingreece