Λόγοι να καταψύξουμε τα λεμόνια

[13/03/2015 - 07:59]

Λόγοι να καταψύξουμε τα λεμόνια

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Γνωρίζατε ότι το λεμόνι θα πρέπει να χρησιμοποιείται πλήρως, και ότι δεν πρέπει να πετάμε τίποτα; Εκτός από τα εξαιρετικά οφέλη για την υγεία, έχει επίσης εξαιρετική γεύση.

Γνωρίζετε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε μέρος του λεμονιού;

Το λεμόνι είναι ένα πανίσχυρο εσπεριδοειδές. Οι φυσικές ενώσεις που περιέχει εμποδίζουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του μαστού.

Πάρτε ένα βιολογικό λεμόνι, πλύνετέ το καλά και τοποθετήστε το στην κατάψυξη. Μόλις το λεμόνι έχει εντελώς παγώσει, ξύστε την φλούδα και το ξύσμα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε σαλάτες, παγωτά, σούπες και δημητριακά. Με αυτό τον τρόπο θα δοκιμάσετε μια νέα γεύση που δεν θα είναι εύκολο να της αντισταθείτε.

Η φλούδα λεμονιού περιέχει 10 φορές περισσότερη βιταμίνη απ’ ότι ο χυμός του. Το λεμόνι είναι ένα φανταστικό εργαλείο για τον καθαρισμό του σώματος από τις τοξίνες. Έχει αντιβακτηριδιακή δράση και επίσης επιτυγχάνει την καταπολέμηση των λοιμώξεων. Είναι εξαιρετικό για την καταπολέμηση των παρασίτων στο σώμα, ρυθμίζει την πίεση του αίματος, δρα ως αντικαταθλιπτικό και αυτό είναι επίσης εξαιρετικό για την καταπολέμηση του άγχους και τις νευρικές διαταραχές.

Αυτός είναι ο λόγος που δεν θα πρέπει να ψάχνετε για συνθετικές μορφές της βιταμίνης C. Αντίθετα, στραφείτε στη φύση και τις φυσικές θεραπείες της. Χρησιμοποιήστε τα οφέλη της φύσης, προκειμένου το σώμα σας να είναι υγιείς.

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ