Η συμμετρία είναι παντού!


Βρίσκεται ακόμη και σε θρησκείες πέρα ​​από τον Ειρηνικό, όπου ναοί μη συνδεδεμένων κοινοτήτων παρουσιάζουν εντυπωσιακές ομοιότητες. Καταπληκτικό!

Αριστερά: η αυτοκρατορία των Khmer (9-13 μ.Χ.), ανοικοδόμησε το ναό του Baksei, καθώς και δεκάδες άλλους ναούς και συγκροτήματα της περιοχής. Με επίκεντρό της εκεί που είναι τώρα η Καμπότζη, η αυτοκρατορία άκμασε από τον 9ο έως τον 13ο αιώνα. Δεξιά: Ο Ναός του Masks στο σημερινό Μεξικό.
Αν και οι ναοί – ο Baksei των Khmer (αριστερά) και ο Ναός του Masks των Μάγια (δεξιά) – παρουσιάζουν εντυπωσιακές ομοιότητες, οι άνθρωποι που τους κατασκεύασαν δεν έχουν καμμία συγγένεια μεταξύ τους.
Οι Khmer και οι Μάγιας πράγματι διαχωρίζονται από το Ειρηνικό Ωκεανό.

Αυτή είναι η απόδειξη μιας βαθύτερης συμμετρίας της θρησκείας, των πολιτισμών και των παραδόσεων που είναι η ίδια, παρά τη μεγάλη απόσταση που χωρίζει τους δύο πολιτισμούς, μια διαφορά που οι μελετητές έχουν μέχρι στιγμής αγνοήσει.
Κοιτάξτε αυτές τις αξιοσημείωτες ομοιότητες: ο αριθμός τρία, για παράδειγμα, φαίνεται να είναι το επίκεντρο των δύο πυραμίδων, οι οποίες έχουν τρεις κύριες πλατφόρμες ή σκαλοπάτια. Επιπλέον, υπάρχει και μια τέταρτη, ένα μικρότερο σκαλοπάτι που βρίσκεται στην κορυφή του τρίτου σταδίου και στις δύο πυραμίδες, προσβάσιμο δίπλα σε ένα πολύ μικρότερο σύνολο σκαλοπατιών:

Τα σκαλοπάτια που οδηγούν στις κορυφές του ναού και των δύο πυραμίδων είναι εξαιρετικά απότομα, σε σημείο που οι τουρίστες που επισκέπτονται τους ναούς αυτούς χρησιμοποιούν συχνά ένα μακρύ σχοινί που εκτείνεται από την κορυφή των μνημείων προς τα κάτω. Αυτή η προφύλαξη, κάτι το απαραίτητο, περιορίζει σημαντικά τους κινδύνους της αναρρίχησης σε τέτοιες απότομες σκάλες:


Υπάρχουν ακόμα πολλές άλλες ομοιότητες που μοιράζονται οι πολιτισμοί των Μάγια και των Khmer . Και οι δύο χρησιμοποιούν κάνιστρο αψίδες στην αρχιτεκτονική τους. Αυτές οι αψίδες φαίνεται να έχουν τόσο συμβολικό όσο και λειτουργικό σκοπό.

Επιπλέον, οι πολιτισμοί δημιούργησαν επίσης πανομοιότυπα πέτρινα γλυπτά με παρόμοια σχηματοποιημένα μοτίβα. Ίσως το πιο εκπληκτικό απ ‘όλα, όμως, είναι ότι και οι δύο πολιτισμοί μοιράζονται σαφώς την ίδια θρησκεία, αν και χωρίζονται από τον Ειρηνικό, το οποίο, παρ’όλ’αυτά, είναι γραμμένο στην πέτρινη αρχιτεκτονική των αντίστοιχων ναών τους :

Εκτός από τις πυραμίδες, Τρίπτυχοι ναοί βρίσκονται και στις δύο πλευρές του Ειρηνικού Ωκεανού, ένα γεγονός που δεν έχει ακόμα κατανοηθεί από την πανεπιστημιακή κοινότητα.
strangesounds
Επιμέλεια Κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

loading...