30γρ ελαίου καρύδας καθημερινά. Σε τι βοηθά.

[30/03/2015 - 09:25]
oil coconut
Το λάδι καρύδας θεωρείται ως ένα εξωτικό φαγητό σε πολλές χώρες ενώ καταναλώνεται, κυρίως,  από ανθρώπους για τους οποίους η υγιεινή διατροφή είναι πολύ σημαντικό μέρος της ζωής τους.

Το λάδι καρύδας είναι ένα από τα υγιέστερα και πιο χρήσιμα συστατικά. Περιέχει μοναδικό συνδυασμό λιπαρών οξέων που διαθέτoουν ισχυρές θεραπευτικές ιδιότητες που ονομάζονται «μέσης αλυσίδας λιπαρά τριγλυκερίδια». Τα περισσότερα από τα τριγλυκερίδια λιπαρών οξέων θεωρούνται μακράς αλυσίδας, αλλά, το έλαιο καρύδας μεταβολίζεται διαφορετικά. Αυτά τα τριγλυκερίδια πηγαίνουν από το ήπαρ στο πεπτικό σύστημα, όπου αξιοποιούνται ως μία γρήγορη πηγή ενέργειας.

Οι άνθρωποι του Νότιου Ειρηνικού έχουν πολύ καλή γενική υγεία και παρουσιάζουν ένα πολύ μικρό ποσοστό καρδιακών παθήσεων σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο, και αυτό οφείλεται στη χρήση καρύδας.

Χρήσιμες ιδιότητες που έχουν αποκτηθεί από την κατανάλωση 30 γραμμαρίων από λάδι καρύδας:

Το λάδι καρύδας είναι μεγάλη πηγή λαυρικού οξέους

– Το λαυρικό οξύ είναι ικανό να καταστρέφει ιούς, βακτήρια και μύκητες και βοηθά στην καταπολέμηση διαφόρων τύπων ασθενειών. Όταν το έλαιο χωνεύεται, στο σώμα δημιουργούνται μονογλυκερίδια. Τόσο το λαυρικό οξύ όσο και η μονολαυρίνη βοηθούν στη διαδικασία της καταστροφής των επιβλαβών παθογόνων.
Βελτιώνει τη διαδικασία της πέψης

– Οι άνθρωποι που υποφέρουν από πεπτικά προβλήματα πρέπει να προσθέτουν λάδι καρύδας στην καθημερινή τους διατροφή. Βοηθά τον πεπτικό σωλήνα που έχει πρόβλημα αλλά και βοηθά σε διάφορα εντερικά προβλήματα και γενικότερα σε προβλήματα στο στομάχι. Τα λιπαρά οξέα περιέχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες που καταπραΰνουν τα βακτήρια, Candida και άλλα παράσιτα που προκαλούν την κακή πέψη.
Βοηθά στον έλεγχο του σωματικού βάρους
– Η καρύδα βοηθά στην απώλεια του υπερβολικού βάρους, ιδιαίτερα στην περιοχή της κοιλιάς. Είναι εύπεπτη και προστατεύει το σώμα από την αντίσταση στην ινσουλίνη.
Βοηθά στον έλεγχο του διαβήτη τύπου 2
– Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι το έλαιο καρύδας βοηθά στην προστασία ενάντια στην αντίσταση στην ινσουλίνη και έτσι μειώνει τον κίνδυνο του διαβήτη τύπου 2.

Βοηθά στη μείωση της όρεξης
– Μία από τις καλύτερες ιδιότητες που έχει το λάδι καρύδας είναι ότι μπορεί να μειώσει το αίσθημα της πείνας. Αυτό σχετίζεται με τον τρόπο με τον οποίο τα λιπαρά οξέα μεταβολίζονται – η κετόνη, ενεργεί για να μειώσει την όρεξη και δημιουργείται κατά την διάρκεια της κατανάλωσης ελαίου καρύδας.
Μαγειρεύεται σε υψηλές θερμοκρασίες

– Το λάδι καρύδας έχει υψηλότερο όριο θερμοκρασίας από τα περισσότερα έλαια. Το ελαιόλαδο οξειδώνεται μόλις φθάσει στο σημείο βρασμού και δημιουργεί ελεύθερες ρίζες, σε αντίθεση με το έλαιο καρύδας.
Επιβραδύνει την γήρανση και τη διαδικασία της εμφάνισης ρυτίδων
– Το λάδι καρύδας είναι ιδανικό για την περιποίηση του δέρματος. Βοηθά στη διατήρηση ισχυρών συνδετικών ιστών και προλαμβάνει τις ρυτίδες και άλλα δερματικά προβλήματα. Χρησιμοποιήστε το σε καθημερινή βάση για το δέρμα σας ώστε να είναι λείο και λαμπερό. Θα απαλύνει επίσης τις ρυτίδες και θα αποτρέψει την εμφάνιση νέων.

Μετάφραση-Απόδοση diadrastika

loading...
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ