4 Μασάζ για Ημικρανίες και Πονοκεφάλους (video)

4 Μασάζ για Ημικρανίες και Πονοκεφάλους
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Είτε κάνετε μασάζ στον εαυτό σας ή κάποιος άλλος κάνει μασάζ σε σας, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να επικεντρωθείτε στο μέρος όπου ο πόνος αρχίζει.

Επίσης, θα πρέπει να κάνετε διάφορες κινήσεις για την κυκλοφορία, προκειμένου να μειωθεί ο πόνος.

Λαιμός και αιμοφόρα αγγεία

Ο πόνος στον τομέα αυτό συνήθως συμβαίνει λόγω της ακατάλληλης στάσης της κεφαλής ή λόγω στένωσης των αιμοφόρων αγγείων. Παρόλο που μπορείτε να κάνετε μασάζ στον εαυτό σας, για το συγκεκριμένο είναι καλύτερο και ευκολότερο αν έχετε κάποιον να σας βοηθήσει και να το εφαρμόσει.

Για να δώσει αυτό το μασάζ τα αποτελέσματα που χρειάζεστε κινείστε σταθερά τα δάχτυλά σας από το κάτω μέρος του λαιμού σε όλη τη διαδρομή προς τη βάση του κρανίου. Στη συνέχεια, συνεχίστε να κάνετε μασάζ στο κεφάλι με κυκλικές κινήσεις.

Κρόταφοι

Μολονότι ο πονοκέφαλος εμφανίζεται συνήθως ακριβώς πάνω από τους κροτάφους, το μασάζ σε αυτές τις περιοχές μπορεί να είναι πολύ χρήσιμες για τη θεραπεία των πονοκεφάλων που σχετίζονται με την ευαισθησία στο φως.

Οι κινήσεις εδώ, σε αυτόν τον τομέα, θα πρέπει να είναι λίγο πιο μαλακές, πιο αργές και κυκλικές.

Πάνω από τα μάτια

Για αυτό το είδος του πόνου πάνω από τα μάτια, θα νιώσετε άμεση ανακούφιση πατώντας απλά τα σημεία γύρω από τη μύτη σας και τη βάση των φρυδιών σας. Αυτή η περιοχή είναι πολύ ευαίσθητη.

Ως εκ τούτου, το μασάζ είναι απαραίτητο να είναι πολύ ήπιο. Θα πρέπει να πατήσετε τον πρησμένο κόμβο στη βάση των φρυδιών σας και να κινηθείτε ελαφρά προς την εξωτερική γωνία των ματιών σας.

Για την αντιμετώπιση του μετωπικού πονοκέφαλου

Εάν ο πόνος εξαπλώνεται μόνο στο μέτωπο, μπορείτε να το μειώσετε, χρησιμοποιώντας ακτινική κίνηση. Μετακινήστε τα δάχτυλά σας από τα φρύδια προς την κορυφή του μετώπου σας.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Ακολουθεί αναλυτικό video:

4 Massage Techniques for Headaches | Deep Massage

Για υπότιτλους:
Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

Video by: Howcast
livingtraditionally.com Μετάφραση-Απόδοση diadrastika.com

loading...