Όλοι, λίγο πολύ, γνωρίζουμε τις βασικές αρχές για την διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής: να τρώμε σωστά, να ασκούμαστε, να πίνουμε αρκετό νερό, να κοιμόμαστε 7-8 ώρες, να αποφεύγουν το αλκοόλ και το κάπνισμα. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές φαινομενικά αθώες συνήθειες που μπορεί να βλάψουν την υγεία μας, πάρα πολύ. Από το τι φοράτε έως το πώς ξοδεύετε το χρόνο σας. Διαβάστε παρακάτω, σύμφωνα με το care2, για μερικές από τις πιο καθημερινές συνήθειες που θα μπορούσαν να βλάψουν την υγεία σας.

1. Φοράτε ψηλοτάκουνα.

Αν φοράτε πολύ ψηλά τακούνια -μπορεί να κάνουν τα πόδια και τις γάμπες σας να φαίνονται όμορφα και ελκυστικά- δεν είναι ό,τι καλύτερο. Για να το θέσουμε απλά, ο τρόπος που θα σταθείτε σε ψηλά τακούνια δεν είναι μία φυσική -ή υγιής- θέση. Τα ψηλοτάκουνα μπορούν να προκαλέσουν μια σειρά από θέματα για τα πόδια σας, όπως κάλους -κάτι που ίσως να έχετε διαπιστώσει. Αλλά τα κακά αποτελέσματα δεν σταματούν εκεί. Μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την πλάτη σας, την σπονδυλική στήλη και τα γόνατα σας, ενώ μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στους μυες και τους τένοντες. Ζημιές που δεν φαίνονται  άμεσα αλλά μακροπρόθεσμα -τότε που συνήθως είναι πολύ αργά. Αν δεν μπορείτε να αποφύγετε τα ψηλοτάκουνα, φροντίστε να φοράτε τακούνια με χαμηλότερο ύψος και αποφύγετε τα υποδήματα που καταλήγουν σε μυτερό εμπρόσθιο μέρος και στριμώχνουν τα δάχτυλα των ποδιών. Και, φυσικά, προσπαθήστε να μην τα φοράτε κάθε μέρα!

2. Τρώτε τα νύχια σας.

Είναι μια κακή συνήθεια, να είστε σίγουροι, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε επιπλοκές στην υγεία, όπως προβλήματα στους σιαγώνες και τα δόντια, σε βλάβες του δέρματος, ενώ υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να κολλήσετε κρυολογήματα, γρίπη, ιούς και διάφορα μικρόβια, λόγω της έκθεσης τους σε χιλιάδες πράγματα που πιάνετε καθημερινά. Όλα συνδέονται με το δάγκωμα των νυχιών. Κόψτε αυτή τη συνήθεια τώρα!

3. Ασκείστε αργά το βράδυ.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Αν και κάθε άσκηση ανά πάσα στιγμή είναι ένα σημαντικό συστατικό ενός υγιεινού τρόπου ζωής, το να ασκείστε αργά τη νύχτα δεν είναι πάντα ιδανικό. Αν και δεν συμβαίνει με όλους τους ανθρώπους, η άντληση της αδρεναλίνης λίγο πριν πέσετε για ύπνο μπορεί να σας δυσκολέψει να κοιμηθείτε. Αν υποψιάζεστε ότι είστε σε αυτή την ομάδα, προσπαθήστε να αλλάξετε το πρόγραμμά σας κια να ασκείστε νωρίτερα μέσα στην ημέρα.

4. Δεν είστε ποτέ μόνοι.

Μήπως αισθάνεστε πως ποτέ δεν έχετε την ευκαιρία για λίγο χρόνο με τον εαυτό σας; Η έρευνα έχει δείξει ότι το να διαθέτε χρόνο για σας, βοηθά να είστε πιο παραγωγικοί, επιτρέπει τη βαθύτερη σκέψη και την επίλυση προβλημάτων, ενώ ακόμη κάνει τις σχέσεις σας ισχυρότερες. Επιδιώξτε να αποκτήσετε λίγο χρόνο μόνος, έστω και αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ξυπνήσετε λίγο νωρίτερα ή ότι πρόκειται να πάτε για ύπνο λίγο πιο αργά.

5. Λούζεστε καθημερινά.

Σίγουρα, είναι ωραίο να αισθάνεστε καθαροί, αλλά το καθημερινό λούσιμο απομακρύνει τα φυσικά έλαια που χρειάζεται το τριχωτό της κεφαλής για να δείχνει και να είναι λαμπερό και υγιές. Ο καλύτερος τρόπος είναι να λούζεστε μέρα παρά μέρα.

6. Δεν μπορείς να πεις Όχι.

Αντισταθείτε στον πειρασμό να ευχαριστήσετε τους πάντες και αφήστε τον εαυτό σας να πει όχι, μερικές φορές. Οι κοινωνικές πιέσεις, η ευγένεια, ακόμη και το φύλο σας μπορεί να σας “αναγκάζει” να μην λέτε όχι. Αλλά το να θέλετε να ευχαριστείτε άλλους, μπορεί να κάνει δυσκολότερη την προσωπική σας βάση, ειδικά αν έχετε δεσμευτεί σε υποσχέσεις που ίσως δεν μπορείτε να κρατήσετε. Αυτό μπορεί να είναι ένα σκληρό τίμημα για την ευημερία σας. Αν είναι δύσκολο για σας να απορρίψετε κάτι, μπορείτε να δοκιμάσετε μία ευκολότερη προσέγγιση, όπως, ας πούμε, “δεν είμαι το καλύτερο πρόσωπο για να ρωτήσετε.”

7. Έχετε κακή στάση του σώματος.

Υπάρχει ένας καλός λόγος που η μαμά σας έλεγε πάντα “ίσια την πλάτη” – έχοντας κακή στάση του σώματος μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για το σώμα μας. Αυτό μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά σας να αναπνέτε σωστά, να βλάψει την καρδιά σας και το γαστρεντερικό σωλήνα σας, μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους, πόνους στο λαιμό, τους ώμους και στην πλάτη.


8. Παίρνετε την ζωή πολύ σοβαρά.

Δεν είναι ότι θα πρέπει να αγνοήσετε όλα τα κακά πράγματα στον κόσμο και στη ζωή σας ιδιαίτερα – είναι ότι λίγη διασκέδαση, γέλιο, χαρά είναι σημαντικά για την ψυχική υγεία σας. Το γέλιο, για παράδειγμα, είναι μια εξαιρετικό αντι-στρες και αγχολυτικό. diadrastika

loading...