Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες θεωρίες σχετικά με την προέλευση της ανθρωπότητας προτάθηκε από τον συγγραφέα Ζεκάρια Σίτσιν και περιστρέφεται γύρω από τους Ανουνάκι (Σουμεριακά: «εκείνοι που κατέβηκαν από τον ουρανό»). Η λέξη Anunnaki αντιστοιχεί στο παλιό εβραϊκό Anakeim και Elochim και το Αιγυπτιακό Neter.

Σύμφωνα με τον Σίτσιν, οι Anunnaki ήρθαν από τον Nibiru, τον μυστηριώδη αλλά ανεξακρίβωτο ως ύπαρξη, δέκατο πλανήτη στο ηλιακό μας σύστημα. Έφτασαν στην περιοχή του Περσικού Κόλπου περίπου 430 χιλιάδες χρόνια πριν και αποίκησαν τον πλανήτη μας με την πρόθεση της εξόρυξης μονοατομικού χρυσού, ο οποίος ήταν σπάνιος για τον Nibiru αλλά ακόμα άφθονος στη Γη.

Οι εξορυκτικές τους δραστηριότητες πήγαιναν μια χαρά και χωρίς κανένα πρόβλημα για 200.000 χρόνια έως ότου οι χρυσωρύχοι επαναστάτησαν και οι Ανουνάκι έμειναν χωρίς την εργασιακή τους δύναμη. Ο Σίτσιν ισχυρίζεται ότι σύμφωνα με κείμενα που έχει μεταφράσει, οι Ανουννάκι κατέβαλαν πολλές προσπάθειες στην αναζήτηση νέου εργατικού δυναμικού. Οι προσπάθειες αυτές, τελικά, οδήγησαν στην άνοδο του Homo Sapiens.

Μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες να συνδέσουν τα DNA ζώων και Homo Erectus, οι Ανουνάκι με επικεφαλή επιστήμονες τους Enki και Ninhursag, ενσωμάτωσαν το δικό τους γενετικό υλικό στον Homo Erectus, πατέρα του σύγχρονου ανθρώπου. Η επιτυχία τους επισκιάσθηκε από το γεγονός ότι οι νέοι ανθρώπινοι σκλάβοι τους ήταν στείροι κλώνοι και, καθώς η ζήτηση για εργατικό δυναμικό αυξανόταν, “εφτιαξαν” γενετικά τους ανθρώπους, ώστε να είναι σε θέση να αναπαραχθούν. Ανάμεσά τους οι Κάιν και Άβελ.

Αυτή η ικανότητα της αναπαραγωγής οδήγησε σε υπερπληθυσμό και πολλοί άνθρωποι εκδιώχτηκαν από την ασφάλεια των πόλεών τους. Εκδιώχθηκαν από τον Παράδεισο -μία ιστορία που τόσοι πολλοί πολιτισμοί εξακολουθούν να θυμούνται.

Χιλιάδες αιώνες αργότερα, το ανθρώπινο είδος εξελίχθηκε σταθερά, αλλά και πάλι τράβηξε την προσοχή των Ανουνάκι. Ήθελαν να επωφεληθούν του νέου γενετικού υλικού που δημιούργησαν και μερικοί από αυτούς επιλέχθηκαν ως σεξουαλικοί σύντροφοι. Τα παιδιά που προέκυψαν από αυτές τις απαγορευμένς ενώσεις κλήθηκαν “Νεφελίμ”, «οι παλιοί γίγαντες». Αυτή η παραβίαση του πρωτοκόλλου οδήγησε επίσης σε αφανισμό μεγάλου μέρους των ανθρώπων, εκτός από μερικούς που προστάτευσε ο Enki, ο οποίος εξακολουθούσε να τρέφει συμπάθεια για τα δημιουργήματά του. Τα γεγονότα αυτά υπάρχουν ως πολιτιστική κληρονομιά σε πολλούς πολιτισμούς, ενδεχομένως με διαφορετιά ονόματα.

Μετά από εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια, οι Ανουνάκι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τη Γη και την υποδουλωμένη δημιουργία τους που εξυπηρετούσε τα σκοτεινά τους συμφέροντα. Η επιρροή τους, τότε, έφτανε σε κάθε γωνιά του κόσμου, από τη Μεσοποταμία και την Ινδία ως τη Νότια Αμερική.

Σύμφωνα με τον Σίτσιν, η αποχώρηση των Ανουνάκι συνέβη περίπου 6000 χρόνια πριν. Πριν φύγουν, αποφάσισαν να δώσουν στην ανθρωπότητα μια ακόμη ώθηση, η οποία μπορεί να συνοψιστεί στον πολιτισμό των Σουμερίων, η οποία στις μέρες μας φαίνεται ανεξήγητα προηγμένη για την εποχή της. Μάλιστα, οι Σουμέριοι έκαναν μια «ξαφνική» εμφάνιση ως μία ώριμη και εξαιρετικά οργανωμένη κουλτούρα. Οι Ανουνάκι δίδαξαν τους Σουμέριους τον τρόπο ζωής τους και καθιέρωσαν τη βασιλεία. Ο βασιλιάς θα μπορούσε να λειτουργήσει ως απεσταλμένος τους στη Γη και να κυβερνάει το λαό κάτω από την καθοδήγησή τους. Ο Βασιλιάς ήταν γενετικά ενισχυμένος με γονίδια των Ανουνάκι και τους δίδασκε την αστρονομία, τα μαθηματικά, την τεχνολογία και την ιατρική.

Το Βαβυλωνιακό έπος της δημιουργίας που ονομάζεται Enuma Elish αντιπροσωπεύει την ιστορία του σχηματισμού του ηλιακού μας συστήματος. Σύμφωνα με αυτό, η Γη δεν είχε ακόμη σχηματιστεί καλά-καλά, όταν ένας περιπλανώμενος πλανήτη που ονομαζόταν Nibiru “πιάστηκε” από την βαρυτική έλξη του ήλιου μας. Η έλξη αυτή διατάραξε πολλούς πλανήτες, την τροχιά τους, τους δορυφόρους τους ακόμα και την κλίση του πλανήτη Ουρανού. Στη συνέχεια, ο Nibiru συγκρούστηκε με τον πλανήτη Tiamat, έναν πλανήτη που κάποτε η τροχιά του βρισκόταν μεταξύ του Άρη και του Δία (στην Ελλάδα ήταν γνωστός με την ονομασία Φαέθων)

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Η Γη γεννήθηκε από αυτή τη σύγκρουση και το φεγγάρι του Tiamat έγινε η δική μας Σελήνη. Ό, τι απέμεινε από τον Nibiru “εγκαταστάθηκε” σε μία 3.600 χρόνων ανάδρομη ελλειπτική τροχιά (περιστρέφεται αντίθετα σε όλους τους άλλους πλανήτες) γύρω από τον ήλιο. Το ενδιαφέρον είναι ότι, προσομοιώσεις σε υπολογιστή αποδεικνύουν μια τέτοια περίπτωση: την προέλευση του πλανήτη μας. Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει σίγουρα πολλές ανακολουθίες στην τρέχουσα θεωρία μας σχετικά με τη Σελήνη, που φαίνεται μεγαλύτερη σε ηλικία από την ίδια τη Γη (ενώ φέρεται να αποτελείται και από πετρώματα κοινά με τον πλανήτη μας).

Ο Σίτσιν πιστεύει επίσης ότι η ύπαρξη των εκτός τόπου αντικείμενων όπως οι μπαταρίες της Βαγδάτης, μπορούν να αποδοθούν σε έναν αρχαίο αλλά και εξαιρετικά προηγμένο πολιτισμό. Αναφέρει, επίσης, την ανακάλυψη ενός εργοστασίου επεξεργασίας χρυσού των Anunnaki στο όρος Χωρήβ από τον Sir Flinders Petrie, το 1889.

Αρχαιολογικές ανασκαφές στην αρχαία πόλη της Μεσοποταμίας Niniveh αποκάλυψαν 400 ανέπαφες πήλινες πινακίδες στη βιβλιοθήκη του Ασσουρμπανιπάλ. Αυτά τα πινάκια περιέχουν ιστορικά αρχεία που περιλαμβάνουν πλήρως τις δραστηριότητες των Ανουνάκι. (Ενδεχομένως σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και 70 μολύβδινα κα χάλκινα βιβλία που βρέθηκαν στο Ιορδανία). Τα αρχεία των πινακίδων τοποθετούν τη θέση των εργαστηρίων γενετικής των Ανουνάκι στην Ανατολική Κεντρική Αφρική, η οποία, όλως περιέργως είναι στην ίδια ακριβώς περιοχή, όπου σύγχρονες έρευνες τοποθετούν την «μιτοχονδριακή Εύα» και, επίσης, κατά την ίδια χρονική περίοδο! Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι στην ίδια περιοχή έχουν βρεθεί παλιά ορυχεία χρυσού, ηλικίας 100.000 χρονών.

Ο Σίτσιν πιστεύει ότι η εξέλιξη μας έχει επιταχυνθεί πέρα ​​από κάθε αμφιβολία. Επίσης πολλοί ακόμη υποστηρίζουν ότι η ριζοσπαστική και “ανώμαλη” διαφοροποιήσή μας ως είδος, θα πρέπει να είναι αρκετά αποδεικτικά στοιχεία για αυτήν την θεωρία. Αναφέρουν επίσης ότι οι Ανουνάκι δεν τελείωσαν με την διακυβέρνησή τους στην Γη. diadrastika