Γράφει ο Σπύρος Μακρής,

Μπορεί ένα αρχαίος μετεωρίτης να έχει επιπτώσεις για τους μάρτυρες, τέτοιου είδους: ώστε την ημέρα της πτώσης του, να διαμορφωθεί μια θρησκεία και να αλλάξει την πορεία της ιστορίας; Οι αστρονόμοι θεωρούν ότι η έκρηξη ενός μετεωρίτη, μετέτρεψε τον Απόστολο Παύλο σε “εργαλείο” προώθησης του Χριστιανισμού.

Στην Καινή Διαθήκη, έχει γραφτεί ότι σε έναν άνδρα με το όνομα Σαούλ συνέβη ένα περιστατικό τόσο ακραίο ώστε άλλάξε τις απόψεις του σε μια στιγμή, τόσο που έγινε ένας από τους πλέον σημαίνοντες Ευαγγελιστές στις αρχές του Χριστιανισμού.

Ο Σαούλ ήταν ένας σφοδρός διώκτης των οπαδών του Ιησού και ταξίδευε στην αναζήτηση των μαθητών του Ιησού με απειλητικές και φονικές διαθέσεις (Πράξ.9,1). Είναι γραμμένο στο πέμπτο βιβλίο της Καινής Διαθήκης, Πράξεις των Αποστόλων, ότι ο Σαούλ ήταν στο δρόμο για τη Δαμασκό, όταν ένα φωτεινό φως εμφανίστηκε στον ουρανό. Τόσο έντονο ήταν το φως που τυφλώθηκε για τρεις ημέρες. Αυτό που άκουσε χαρακτηρίστηκε ως ένας μεγάλος εκκωφαντικός ήχος, ή μια θεϊκή φωνή σύμφωνα με το κείμενο (Πραξ. 9, 3-9).

Ο ίδιος και οι σύντροφοί του, λέγεται ότι έπεσαν και χτυπήθηκαν στο έδαφος με τη δύναμη αυτού του συμβάνος. Η εμπειρία ήταν τόσο βαθιά ώστε ο Σαούλ άλλαξε το όνομά του σε Παύλο, ανέλαβε να κάνει ιεραποστολικά ταξίδια σε όλη τη Μεσόγειο παίζοντας έναν καθοριστικό ρόλο στην εξάπλωση του Χριστιανισμού.

Σύμφωνα με τον συνιδρυτή του Ινστιτούτου Πλανητικής Επιστήμης στις ΗΠΑ, ο William Hartmann έχει συνδέσει την εμπειρία του Παύλου με παρόμοιες εναέριες εκρήξεις μετεωριτών, όπως στην καταγεγραμένη περίπτωση Chelyabinsk, του μετεωρίτη που “έσπασε” πάνω από τη Ρωσία το 2013, τραυματίζοντας πάνω από 1.500 άτομα.

Οι περιγραφές αυτόπτων μαρτύρων και οι σωματικές αντιδράσεις σε μετεωρίτες ή πύρινες σφαίρες από τον ουρανό φαίνεται να είναι το αντίστοιχο-παράλληλο που συνέβη στον Σαούλ-Παύλο.

Αν αυτό αληθεύει, τότε είναι πιθανό ότι μια “πράξη” της φύσης μπορεί να συνέβαλε στην εξάπλωση και εξέλιξη του Χριστιανισμού στις πρώτες ημέρες του, και ως εκ τούτου, διαμόρφωσαν και την πορεία της ιστορίας.

diadrastika.com

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.