Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει εκπληκτικά νέα στοιχεία που δείχνουν ότι οι πρωτεΐνες κάνναβης έχουν την ικανότητα να επισκευάσουν το κατεστραμμένο DNA – ένα φαινόμενο που εμφανίζεται σε όλους τους ανθρώπους ως αποτέλεσμα της γήρανσης.

Ενώ η πλειοψηφία των ανθρώπων γνωρίζει ότι το DNA ή δεσοξυριβονουκλεϊκό οξύ, βρίσκεται εντός των περισσότερων ζώντων οργανισμών, υπάρχει ίσως ένα μεγαλύτερο ποσοστό που αγνοεί εντελώς το γεγονός ότι αυτό το κληρονομικό υλικό συσσωρεύει ζημιές κατά τρόπο παρόμοιο με την φθορά σε ένα αυτοκίνητο.

Ευτυχώς, τα ανθρώπινα κύτταρα είναι ανθεκτικά και είναι σε θέση να καθαρίσουν τις περισσότερες από τις ατέλειες που συμβαίνουν κάθε μέρα στον γενετικό μας κώδικα. Ωστόσο, δεν είναι όλες οι ζημιές επισκευάσιμες, ένα γεγονός που, σύμφωνα με τους επιστήμονες το σώμα οδηγεί σε αδυναμία να θεραπεύσει τον εαυτό του.

Αν και οι περισσότεροι από τους τραυματισμούς στο DNA δεν είναι σοβαροί, κάποιες ζημιές, είναι τέτοιες που κατά τη διαδικασία επιδιόρθωσης μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες στο σώμα, ικανές να συντομεύσουν τη διάρκεια ζωής ενός ατόμου.

Τα καλά νέα είναι ότι οι δύο κύριες πρωτεΐνες που βρίσκονται στους σπόρους της κάνναβης – Edestin και Albumin- μπορούν να βοηθήσουν το σώμα στην επισκευή του κατεστραμμένου DNA σε σημεία που διαφορετικά θα ήταν ανίκανο να κάνει από μόνο του. Η πρωτεΐνη Edestin, η οποία βρίσκεται μόνο σε σπόρους της κάνναβης, έχει ένα “φτιάξιμο” παρόμοιο με το πλάσμα του αίματος και έχει αποδειχθεί ότι προάγει ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ παράλληλα εξαλείφει και το στρες. Το αντίστοιχό του, η πρωτεΐνη Albumin, βοηθά στη διατήρηση της αντοχής των ιστών που συγκρατούν το σώμα μαζί.

“Αυτές οι πρωτεΐνες της κάνναβη περιέχουν όλα τα 20 γνωστά αμινοξέα – συμπεριλαμβανομένων των 9 βασικών (βαλίνη, θρεονίνη, ισολευκίνη, ιστιδίνη, λυσίνη, λευκίνη, μεθειονίνη, τρυπτοφάνη και φαινυλαλανίνη). Αυτά τα 9 αμινοξέα είναι ουσιώδη επειδή το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να τα παράγει από μόνο του. Μια δίαιτα που είναι ανεπαρκής σε αυτά μπορεί να οδηγήσει σε εκφυλιστικές παθήσεις”, σύμφωνα με την Global Hemp.

Η έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση σπόρων κάνναβης και σπορέλαιο κάνναβης, είναι μια ιδανική μέθοδος για τον καθορισμό του DNA. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η κάνναβη περιέχει “την τέλεια αναλογία 3: 1” των Ωμέγα λιπαρών οξέων, τα οποία διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη ζημία που γίνεται στο DNA.
Μετάφραση-Απόδοση: diadrastika