αγρογλυφικό

Προσγείωση ΑΤΙΑ στην αρχαία Ιταλία και η πατημένη βλάστηση που άφησε πίσω του

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Στις μέρες μας, τις τελευταίες δεκαετίες παρατηρούνται διάφορα σχέδια στους αγρούς, τα οποία περιέχουν κάποιες παραστάσεις.

Είναι “πατημένα” στάχια, συνήθως, με ένα συγκεκριμένο τρόπο που ολόγυρά τους αλλά και μέσα σε αυτά δεν υπάρχουν ίχνη ανθρώπων ή κάποιου μηχανήματος. Δημιουργούνται πάντα κατά την διάρκεια της νύχτας.

Πολλοί λένε ότι πρόκειται για μία καλοστημένη απάτη. Άλλοι ισχυρίζονται ότι αποτελούν σχέδια και μηνύματα κάποιων εξωγήινων.

Τι θα λέγατε, όμως, αν η παρακάτω περιγραφή (από: Το Βιβλίο Των Αρχαίων Αστροναυτών, Ζωρζ Η. Γκαλλέ – Ζακ Μπερζιέ, εκδόσεις Κόσμος) κάπου στην αρχαία Ιταλία, αναφερόταν σε κάτι τέτοιο;

“Ένα πολύ περίεργο περιστατικό σημειώθηκε το 82 π.Χ. Μία μεγάλη αναταραχή όπλων, με τρομερά ουρλιαχτά, ακούστηκε ανάμεσα στις πόλεις Capoue και Volturno, λες και δύο στρατιές συγκρούονταν σε μία μάχη. Όταν οι άνθρωποι εξέτασαν από κοντά αυτό το φαινόμενο, παρατήρησαν ότι η χλόη και οι θάμνοι ήταν τσαλαπατημένοι. Σήμερα, τέτοια ίχνη στη βλάστηση λένε ότι υποδεικνύουν την προσγείωση διαστημοπλοίων.”

Ίσως, λοιπόν, αυτοί που αντιλήφθηκαν το φαινόμενο και το κατέγραψαν, αν μπορούσαν να το δουν από κάπου ψηλότερα, να διέκριναν την ιδιομορφία κάποιου σχεδίου, ή αν έψαχναν λίγο περισσότερο τα τσαλακωμένα χορτάρια, να διαπίστωναν αφύσικα καψίματα σε αυτά!

Άραγε ήταν αγρογλυφικά, απλά ίχνη προσγείωσης κάποιου UFO, όπως πρότεινε και ο συγγραφέας του βιβλίου; Ή τι άλλο;…

diadrastika.com

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.