Δρ. Christina Sanchez: Πως η Κάνναβη Σκοτώνει τον Καρκίνο (video)

Δρ. Christina Sanchez: Πως η Κάνναβη Σκοτώνει τον Καρκίνο
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Η Christina Sanchez, μία μοριακή βιολόγος από το Πανεπιστήμιο Compultense στη Μαδρίτη, ανέφερε για πρώτη φορά το 1998, ότι η τετραϋδροκανναβινόλη (THC), το κύριο ψυχοτρόπο συστατικό της κάνναβης, προκαλεί την αυτοκτονία των κυττάρων του όγκου, αφήνοντας τα υγιή κύτταρα. Ανακάλυψε ότι όταν εκτίθενται σε THC, τα καρκινικά κύτταρα όχι μόνο έπαψαν να πολλαπλασιάζονται και να επεκτείνονται, αλλά καταστράφηκαν και τα ίδια, σε εργαστηριακές εξετάσεις και σε δοκιμές σε ζώα.

Σύμφωνα με το realfarmacy.com, μια μελέτη του Χάρβαρντ από το 2007, η οποία παραμένει η πιο ολοκληρωμένη που κυκλοφόρησε ποτέ στο δυναμικό της THC για την καταπολέμηση των όγκων, διαπίστωσε επίσης ότι σε μόλις τρεις εβδομάδες, μερικές δόσεις της THC ήταν σε θέση να μειώσουν την ανάπτυξη του όγκου του καρκίνου του πνεύμονα στο μισό, σε ποντίκια και ήταν σε θέση να μειώσουν τις καρκινικές βλάβες ακόμη περισσότερο.

Χημικά συστατικά της κάνναβης, που ονομάζονται κανναβινοειδή, ενεργοποιούν ειδικούς υποδοχείς που βρίσκονται σε ολόκληρο το σώμα να παράγουν φαρμακολογικές επιδράσεις, ιδιαίτερα στο κεντρικό νευρικό και το ανοσοποιητικό σύστημα. Εμπορικώς διαθέσιμα κανναβινοειδών, ντροναμπινόλης και ναμπιλόνης, είναι από την FDA (Food and Drug Administration) αμερικής, που ενέκρινε φάρμακα για τη θεραπεία του καρκίνου που σχετίζονται με παρενέργειες.

Κατά την εισπνοή ή κατανάλωση, τα κανναβινοειδή της κάνναβης ενσωματώνονται στο φυσικό ενδοκανναβινοειδούς σύστημα του σώματος που ρυθμίζει πολλές βιολογικές λειτουργίες, όπως η όρεξη, η πρόσληψη τροφής και η αναπαραγωγή, μεταξύ άλλων. Εξαιτίας αυτού, τα καρκινικά κύτταρα ωθούνται σε μια κατάσταση απόπτωσης, που σημαίνει ότι αυτοκαταστρέφονται.

Η Sanchez εξηγεί, “τα κύτταρα μπορεί να πεθάνουν με διάφορους τρόπους, αλλά μετά τη θεραπεία με κανναβινοειδή, πέθαιναν καθαρά (χωρίς άλλες συνέπειες και απώλειες) – ήταν αυτοκτονία. Ένα από τα πλεονεκτήματα των κανναβινοειδών είναι ότι στοχεύουν, συγκεκριμένα, μόνο τους καρκινικούς όγκους. Δεν έχουν καμία τοξική επίδραση σε φυσιολογικά, μη-καρκινικά κύτταρα. Και αυτό είναι ένα πλεονέκτημα σε σχέση με την τυπική χημειοθεραπεία, η οποία στοχεύει ουσιαστικά τα πάντα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η κάνναβη στις ΗΠΑ υποτιμάται, ενώ είναι αρκετά προφανές, όχι μόνο από την δική μας δουλειά, αλλά και από το έργο πολλών άλλων ερευνητών, ότι το φυτό έχει πολύ μεγάλες θεραπευτικές δυνατότητες.”

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση παραδέχθηκε πρόσφατα ότι η κάνναβη είναι αποτελεσματική στη συρρίκνωση ορισμένου τύπου καρκινικών κυττάρων. Η απροσδόκητη και πρωτοποριακή δήλωση έγινε σε πρόσφατη ενημέρωση του Εθνικού Ινστιτούτου για την Κατάχρηση Ναρκωτικών (NIDA) σχετικά με την ιατρική της μαριχουάνα.

Η δήλωση NIDA: Πρόσφατες μελέτες σε ζώα έχουν δείξει ότι η μαριχουάνα μπορεί να σκοτώσει ορισμένα καρκινικά κύτταρα και να μειώσει το μέγεθος άλλων. Στοιχεία από μία μελέτη σε ζώα δείχνουν ότι τα εκχυλίσματα από ολόκληρο το φυτό μαριχουάνα μπορεί να συρρικνώσουν μια από τις πιο σοβαρές μορφές όγκων του εγκεφάλου.

Dr. Christina Sanchez Explains How Cannabis Kills Cancer Cells

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.
Δεν συνιστούμε ούτε προτείνουμε την χρήση παράνομων ουσιών.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

diadrastika.com

loading...