Υπάρχουν εκπληκτικά έργα τέχνης φτιαγμένα από έναν λίθο που λέγεται lydite, μια εξαιρετικά σκληρή πέτρα που έχει σχεδόν την ίδια σκληρότητα με τον γρανίτη. Το εκπληκτικό με αυτά τα αρχαία αντικείμενα είναι πως η λεπτομέρεια της κατασκευής τους τα καθιστά πρακτικά αδύνατο να φιλοτεχνηθούν ξανά τα ίδια ακριβώς από την σύγχρονη τεχνολογία μας, χρησιμοποιώντας τα ίδια υλικά!
Ποιος και για ποιο σκοπό τα δημιούργησε;

Η Κολομβία παραμένει μια χώρα γεμάτη αρχαία μυστικά. Θα δούμε μερικά παράξενα εργαλεία, εκλεπτυσμένα έργα τέχνης, τα οποία έγιναν με άγνωστη αρχαία τεχνολογία, πριν 6.000 χρόνια.

Ένα άγνωστο εργαλείο από lydite, άγνωστης χρήσης

Ο λεγόμενος “Γενετικός Δίσκος”

Ο “Γενετικός Δίσκος”, είναι ένα αξιοσημείωτο τεχνούργημα που θα μπορούσε να ξαναγράψει την αρχαία ιστορία και την καταγωγή μας.

Αρχικά ανακαλύφθηκε στην Κολομβία από τον καθηγητή Jamie Gutierrez. Δεδομένου ότι δεν ταιριάζει σε κάποια υπάρχουσα προ-Κολομβιανή κουλτούρα, υπολογίζεται ότι είναι πάνω από 6.000 ετών και δημιουργήθηκε από έναν άγνωστο αρχαίο πολιτισμό.

Οι δημιουργοί του “Γενετικού Δίσκου”, σκάλισαν απεικονίσεις της ανθρώπινης βιολογίας που μπορεί να ειδωθούν μόνο μέσω μικροσκοπίου !

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε καμία ιδέα για το πώς ή γιατί τα γλυπτά αυτά κατασκευάστηκαν σε μια εποχή που οι άνθρωποι “δεν έπρεπε” να έχουν γνώση της προηγμένης βιολογίας αλλά και της τεχνολογίας του μικροσκόπιου.

Ο καθηγητής Jamie Gutierrez βρήκε επίσης πολύ ενδιαφέροντα αντικείμενα που η σύγχρονη επιστήμη δεν μπορεί να εξηγήσει:

Ένα αρχαία φλάουτο. Οι οπές και το μήκος τους είναι τόσο τέλεια που θα ήταν δύσκολο για μας να τις αναπαράγουμε ακόμα και με τα σημερινά μηχανήματα.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Ένα ακόμη αρχαίο φλάουτο, σχεδιασμένο στην εικόνα ενός αλιγάτορα.

Ένα μαχαίρι φτιαγμένο από lydite.

Ένα εργαλείο, άγνωστης χρησιμότητας.

Μία καθιστή φιγούρα σε ένα τύπου ανάκλιντρου ή πολυθρόνας.

Είναι αυτή η φιγούρα ανθρώπινη; Σίγουρα όχι. Αυτός που την έφτιαξε με αυτή την υπερσύγχρονη αλλά αρχαία τεχνολογία, δεν μπορεί να έκανε τόσο κόπο για να απεικονίσει κάτι που δεν υπήρχε… Εκτός αν είχε πολύ μεγάλη φαντασία ή είδε πραγματικά αυτό το όν με τα τεράστια στρογγυλά μάτια (ενδεχομένως να είναι γυαλιά ή κάποιο παρόμοιο εξάρτημα).

Παράξενα αντικείμενα που υποστηρίζεται ότι θα μπορούσαν να είναι ιατρικά εργαλεία.

Ποιοί και πως τα κατασκεύασαν; Πόσο προηγμένη ήταν η τεχνολογία τους πριν 6000 χρόνια; Μήπως χρησιμοποιήθηκε εξωγήινη τεχνολογία; diadrastika