Οι ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΕΙΣ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ και η ΠΥΡΑΜΙΔΑ των HONGSHAN (εικόνες)

Γράφει ο Σπύρος Μακρής,

Ο αρχαίος πολιτισμός των Hongshan έχει εξαφανιστεί πριν από χιλιάδες χρόνια, αλλά άφησε πίσω του μια σειρά μυστηριώδη ειδώλια από νεφρίτη. Τα περισσότερα απεικονίζουν άγνωστες και αλλόκοτες μορφές, κάποια θυμίζουν τον Σατανά, κάποια άλλα ερπετοειδή ή/και εξωγήινες μορφές…

Για πολύ καιρό, οι επιστήμονες πίστευαν ότι ο κινεζικός πολιτισμός άρχισε στην περιοχή της Κοιλάδας του Κίτρινου ποταμού, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Σήμερα, οι ιστορικοί γνωρίζουν ότι υπήρχαν πολιτισμοί και σε άλλες περιοχές της Κίνας.

Ένας από αυτούς ήταν ο πολιτισμός Hongshan της Νεολιθικής Εποχής, που κατοικούσαν στα εδάφη μεταξύ Εσωτερικής Μογγολίας και των σημερινών επαρχιών Liaoning και Hebei πριν από περίπου 6.500 χρόνια (4700 – 2900 π.Χ.). Δηλαδή 2.400 χρόνια πριν από την άνοδο της δυναστείας Xia που περιγράφονται στα αρχαία ιστορικά ως η πρώτη κινεζική δυναστεία. Το όνομα “Hongshan σημαίνει “Κόκκινο Βουνό”, που πήρε από μια τοποθεσία στην Εσωτερική Μογγολία.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο πολιτισμός Hongshan της αρχαίας Κίνας διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ιστορία της χώρας. Οι Hongshan πιστεύεται ότι σχημάτισαν ό,τι θα μπορούσε να ήταν το πρώτο κινεζικό βασίλειο περίπου στα 6.500 χρόνια πριν, ενώ τους έχουν χρεωθεί τα πρωιμότερα γνωστά γλυπτά έργα από νεφρίτη, συμπεριλαμβανομένου ενός πλάσματος που θυμίζει ψάρι, για το οποίο θεωρείται ότι είναι το πρώτο κινεζικό σύμβολο δράκου. Τα αντικείμενα από νεφρίτη θεωρήθηκαν πολύ σημαντικά γι΄αυτό συχνά τοποθετούνταν μέσα τάφους.

Όπως πολλοί άλλοι αρχαίοι πολιτισμοί, έτσι και οι Hongshan φαίνεται να κατασκεύασαν πυραμίδες. Το 2001, οι Κινέζοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα πυραμιδοειδές κτίσμα, που χρονολογείται πάνω από 5.000 χρόνια , στην αυτόνομη περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας, στη βόρεια Κίνα.

Η πυραμίδα, που βρίσκεται σε μια κορυφογραμμή ενός χιλιόμετρου βόρεια της Sijiazi Township στην κομητεία Aohan Banner, είναι ένα τριώροφο πέτρινο κτίριο, με το κατώτερο στρώμα του να είναι πάνω από 30 μέτρα μήκος και 15 μέτρα πλάτος.

Οι ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΕΙΣ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ και η ΠΥΡΑΜΙΔΑ των HONGSHAN (εικόνες)
Η πυραμίδα των Hongshan

Σύμφωνα με τον Guo Dashun, έναν διάσημο Κινέζο αρχαιολόγο που εργάζεται στο Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Liaoning , η πυραμίδα ανήκει στην περίοδο του Πολιτισμού Hongshan, 5000 έως 6000 χρόνια πριν.

Επτά τάφους και ερείπια ενός βωμού βρέθηκαν στην κορυφή της “πυραμίδας”. Στο χώρο του βωμού, υπάρχουν πολλά θραύσματα από σπασμένα αγγεία σκαλισμένα με τον κινεζική χαρακτήρα “mi” (ρύζι). Σε ένα από τους τάφους, οι αρχαιολόγοι βρήκαν ένα φλάουτο από οστό και ένα πέτρινο δαχτυλίδι, ενώ σε άλλο τάφο, ξέθαψαν ένα πέτρινο γλυπτό κάποιας θεάς σε φυσικό μέγεθος ανθρώπινου σώματος.

Οι Κινέζοι επιστήμονες προσπαθούν εδώ και πολλά χρόνια να εντοπίσουν τις
φιγούρες ή μάλλον τα “ζώα” που χαράκτηκαν από τους τεχνίτες του
πολιτισμού Hongshan και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα περισσότερα από
αυτά είναι… τυποποιημένοι χοίροι.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Οι ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΕΙΣ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ και η ΠΥΡΑΜΙΔΑ των HONGSHAN (εικόνες)

Περιττό να πούμε ότι όπως βλέπετε κι εσείς καμία ομοιότητα δεν έχουν με γουρούνια…

Οι ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΕΙΣ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ και η ΠΥΡΑΜΙΔΑ των HONGSHAN (εικόνες)

Με ποιό σκεπτικό και γιατί οι αρχαίοι Hongshan σκέφτηκαν να δημιουργήσουν αυτές τις αλλόκοτες μορφές; Ποιους απεικονίζουν; Μήπως οι Hongshan είδαν στην πραγματικότητα αυτά που φιλοτέχνησαν; Ίσως…

diadrastika.com