Στην φύση υπάρχουν πολλά φυτά και δέντρα που μπορούν να προσφέρουν στον άνθρωπο τα πάντα είτε ως βιταμίνες, είτε ως φάρμακα και θεραπευτικές ιδιότητες, είτε ως τρόφιμα. Μερικά τα έχουν όλα μαζί.

Το Moringa είναι γνωστό στην Ινδία, ως “το θαυματουργό δέντρο”. Μεγαλώνει στα Ιμαλάια και μπορεί να φτάσει τα 10-15 μέτρα σε ύψος.

Σχεδόν όλα τα μέρη αυτού του δέντρου είναι τα φαγώσιμα. Τα φύλλα, τα λουλούδια, οι ρίζες και οι σπόροι έχουν θεραπευτικές ιδιότητες. Χχρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά ως μέσω θεραπείας πριν από 1.000 χρόνια και ξαναδοκιμάστηκε στα τέλη του 1940.

Το Moringa μπορεί να κατευνάσει ή να θεραπεύσει περισσότερες από 300 ασθένειες και περιέχει περισσότερα από 90 θρεπτικά συστατικά και 45 αντιοξειδωτικά. Έχει πολλά οφέλη για την υγεία, όπως η βελτίωση του ανοσοποιητικού και του κυκλοφοριακού του αίματος, διατηρεί σε φυσιολογικά πλαίσια το σάκχαρο στο αίμα, έχει αντι-φλεγμονώδεις και αντιγηραντικές ιδιότητες, ενισχύει την ψυχική υγεία, αυξάνει την ενέργεια και πολλά άλλα.

Επίσης περιέχει ενώσεις κατά του καρκίνου που εμποδίζουν τα καρκινικά κύτταρα αναπτύσσονται και να πολλαπλασιάζονται.

Οι σπόροι του μπορούν να καθαρίσουν το μολυσμένο νερό.

Τα κυριότερα οφέλη για την υγεία είναι ‘κρυμμένα’ στα φύλλα του, τα οποία έχουν θρεπτική αξία. Μια δόση μόνο περιέχει 125% ασβεστίου, 61% μαγνησίου, 4% καλίου, 71% σιδήρου, 272% βιταμίνης Na, και 22% της βιταμίνης C.

Οι πράσινοι καρποί αυτού του δέντρου είναι πολύ αξιόλογοι και μπορούν να καταναλωθούν ωμά ή μαγειρεμένοι. Οι ώριμοι καρποί μπορούν να τηγανιστούν ή να φαγωθούν όπως τα φυστίκια. Οι καρποί έχουν 40% των συστατικών ελαίου που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ελαίου στην κουζίνα μας. Τα φύλλα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν όπως τα λαχανικά, σε σαλάτες. diadrastika

loading...