Γράφει ο Σπύρος Μακρής,

Μία εκπληκτική ανακάλυψη έκανε μία ομάδα αρχαιολόγων στο Mustang του Νεπάλ. Όταν είδαν μία σπηλιά δεν δίστασαν να την εξερευνήσουν. Αυτό που αντίκρυσαν επιβράβευσε τους κόπους και τον ιδρώτα τους.

Μιά σειρά από vimanas ή stupas εκθειάστηκε μπροστά τους !

Το Mustang ήταν κάποτε ένα ανεξάρτητο βασίλειο, αν και στενά συνδεδεμένηο με τη γλώσσα και τον πολιτισμό του Θιβέτ. Από τον 15ο αιώνα μέχρι τον 17ο αιώνα, η στρατηγική του θέση χάρισε στο Mustang τον έλεγχο του εμπορίου μεταξύ των Ιμαλαΐων και της Ινδίας. Στα τέλη του 18ου αιώνα, το βασίλειο προσαρτήθηκε από το Νεπάλ.

Ωστόσο, η μοναρχία έπαψε να υπάρχει για το Βασίλειο Lo στην Άνω (βόρεια) Mustang, με πρωτεύουσα την Lo Manthang, στις 7 Οκτωβρίου του 2008, με εντολή της κυβέρνησης του Νεπάλ. Ο τελευταίος βασιλιάς (Raja ή Gyelpo) ήταν ο Jigme Palbar Bista (1930), ο οποίος επισημαίνει την καταγωγή του πίσω στον Ame Pal, έναν πολεμιστή που λέγεται ότι ίδρυσε το βασίλειο των βουδιστών το 1350 …

Μία ομάδα ερευνητών ανάμεσα στους οποίους: ο Luiggi Fiani, ιταλός συντηρητής έργων τέχνης, ο αρχαιολόγος Suker Saga Sesta και ο Brad Coburn συγγραφέας-ερευνητής, ο οποίος ξέρει την περιοχή καλύτερα από τον καθένα, ανακαλύπτουν τα μυστικά μιας σπηλιάς στο παρακάτω video:

diadrastika

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.