Ξέρετε
ότι υπάρχει ένας δορυφόρο που περιφέρεται γύρω από τον πλανήτη μας και
έχει οριστεί για να πέσει στη Γη σε 8.000.000 χρόνια; Αλλά αυτό είναι μέρος της φανερής αποστολής του. Η πραγματική… μπορεί να σας εκπλήξει….

Η NASA
κατασκεύασε τους δορυφόρους που ονομάζονται LAGEOS-1 και εκτοξεύθηκε το 1976 και LAGEOS-2
που εκτοξεύθηκε το 1992. Το όνομά τους σημαίνει Laser Geodynamics
Satellites. Τα LAGEOS είναι ουσιαστικά επιστημονικοί δορυφόροι που
μελετούν
τον πλανήτη μας. Δεν
είναι μυστικοί. Είναι σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη μας και είναι
αντιληπτοί από αρκετούς επίγειους σταθμούς σε όλο τον κόσμο (τις ΗΠΑ, την Κίνα, τη Γαλλία, την Πολωνία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, την Αυστραλία, το Μεξικό και το Περού.).

Ο κύριος στόχος των δορυφόρων είναι να μετρούν με ακρίβεια τη θέση
τους σε σχέση με τον πλανήτη μας, να καταγράφουν το σχήμα της Γης, να
μελετούν τις τεκτονικές κινήσεις που σχετίζονται με την κίνηση
των ηπείρων και πολλά άλλα

Ειδικότερα, όμως, ο LAGEO-1 παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον:.

Ο
δορυφόρος έχει οριστεί να πέσει και αναγκαστικά να συντριβεί στον
πλανήτη μας σε
8.000.000 χρόνια, μεταφέροντας ένα ειδικό μήνυμα σε οποιονδήποτε από
τους τότε κατοίκους που θα υπάρχουν και θα ζουν στον πλανήτη μας στο
απώτερο μέλλον. Το μήνυμα που μεταφέρεται από τον LAGEOS-1 είναι τρεις διαφορετικοί χάρτες
της Γης:

Ένας για το πως ήταν η Γη πριν 268 εκατομμύρια χρόνια, ένας που δείχνει
πώς είναι  η Γη σήμερα και ένας άλλος χάρτης για το πως κατ’ εκτίμηση θα μοιάζει ο πλανήτης μας στο μέλλον. Ο χάρτης αυτός σχεδιάστηκε από τον Carl Sagan.

Αλλά ποιοί ακριβώς θα κατοικούν τον πλανήτη μας σε 8000000 χρόνια; Οι άνθρωποι; Οι εξωγήινοι; Και επιπλέον θα υπάρχει ζωή και κάτοικοι στον πλανήτη Γη;

Αν για κάποιο λόγο υπάρξει επανεκκίνηση της ζωής και των ανθρώπων (μετά από έναν μεγάλο αφανισμό της ανθρωπότητας), τι θα νομίζουν οι οποιοιδήποτε μελλοντικοί κάτοικοι για τον δορυφόρο και το μήνυμά του; Θα νομίσουν ότι είναι ένα θεόσταλτο αντικείμενο με διάφορες οδηγίες; Θα μπορούν να τις διαβάσουν; Θα τις προσκυνούν χωρίς να ξέρουν τι ακριβώς είναι αυτό που προσκυνούν; Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Είπαμε πιο πριν ότι η ύπαρξη των LAGEOS δεν είναι μυστική. Σαφώς, μπορείτε να βρείτε την ύπαρξή τους και την αποστολή τους παντού σε επιστημονικές και εγκυκλοπαιδικές σελίδες στο ιντερνετ. 

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Αλλού κρύβεται το μυστικό:

Το μυστικό είναι στην “συνάντηση” και στην ανταλλαγή στοιχείων με τον άγνωστης προέλευσης τεχνητό δορυφόρο που έχει ονομαστεί Μαύρος ή Σκοτεινός Ιππότης (Black Knight), ο οποίος υπάρχει και έχει φωτογραφηθεί, ενώ πρόσφατα πέρασε και δίπλα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Λέγεται πως ο Μαύρος Ιππότης, είναι και αυτός μία χρονοκάψουλα που γυροφέρνει την Γη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Άλλοι υποθέτουν ότι απλά έμεινε ξεχασμένος από έναν παλιότερο γήινο και τεχνολογικά ανώτερο πολιτισμό, με σκοπό να παρακολουθεί και να αναμεταδίδει στοιχεία κάπου αλλού.

Η ουσία της “συνάντησης”, είναι η προσπάθεια του LAGEO να αποστραγγίσει τις πληροφορίες του Μαύρου Ιππότη και αφού τις διοχετεύσει σε ειδικούς σταθμούς στην Γη, κατά καιρούς να τις “περνάει” σε τακτά χρονικά διαστήματα στις επόμενες γενιές της Γης, ώστε να μην χαθούν. Ο σκοπός του LAGEO είναι να γίνει μία κιβωτώς γνώσεων, μία διαστημική βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας. Όχι, όμως, απαραίτητα για τον κάτοικο της γης που θα ζει μετά από 8 εκ. χρόνια (αυτό είναι η πρόφαση), αλλά προς κάθε ενδιαφερόμενο, γήινο (του διαστήματος) ή εξωγήινο…

Όταν έγινε η σύλληψη της ιδέας για τον σχεδιασχό και την κατασκευή του LAGEO-1, τα πράγματα ήταν κρίσιμα στην Γη. Η πυρηνική απειλή ήταν μία πραγματικότητα. Έπρεπε να υπάρχει αυτή η χρονοκάψουλα σαν ένα μήνυμα σε διαστημικό μπουκάλι. 

Για ποιό λόγο; 

Ίσως για την ελιτ που θα διέφευγε στο διάστημα και θα έπρεπε να γυρίσει κάποια στιγμή πίσω στην Γη, σε περίπτωση που δεν έβρισκε αλλού έστω προσωρινό καταφύγιο. 

Ίσως για αυτούς που κάποια στιγμή θα επιστρέψουν και θα πρέπει να έχουν πλήρη στοιχεία (αν στη γη έχει ήδη καταστραφεί ο τεχνολογικός πολιτισμός -όχι απαραίτητα και η ανθρωπότητα). 

Ή απλά για να υπάρχει ένας αντικαταστάτης του Μαύρου Ιππότη, σε περίπτωση που αυτός καταρρεύσει….

Έγραψε ο Σπύρος Μακρής,  katohika.gr