Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Υπάρχουν Γοργόνες; Οι λαϊκές παραδόσεις αρκετών αρχαίων πολιτισμών τις αναφέρουν ως πραγματικότητα. Το ίδιο και η ελληνική μυθολογία. Τα χρόνια και οι αιώνες πέρασαν. Η ύπαρξή τους αμφισβητήθηκε.

Στην σύγχρονη εποχή μας, αρκετά video κυκλοφορούν στο internet. Κάποια από αυτά είναι επίσημα, όπως εκείνο από το animan planet και δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση, ενώ και Αμερικανοί επιστήμονες αποδέχονται την ύπαρξη των γοργόνων. Κάποια άλλα video αμφισβητούνται.

Στην δεύτερη περίπτωση ανήκει και η παρακάτω καταγραφή που ακολουθεί. 

Βλέπουμε άντρες εξοπλισμένους με ειδικά ρούχα να σηκώνουν κάτι που έχει ουρά ψαριού. Καθώς η ποιότητα της λήψης δεν είναι ιδιαίτερα καλή, ενώ και η απόσταση είναι αρκετά μεγάλη, δεν βοηθούν ιδιαίτερα στο να διακρίνουμε καθαρά το υπόλοιπο σώμα του πλάσματος. Λέγεται, όμως, ότι πρόκειται για μία γοργόνα.

Δείτε το video που τραβήχτηκε σε μία λίμνη στην Πολωνία και ανέβηκε στο YouTube τον Σεπτέμβριο του 2015:

Πολλά έχουν ειπωθεί για το αν είναι πραγματικό το βίντεο ή όχι. Η αλήθεια είναι πως είναι αυθεντικό χωρίς, όμως, να είναι. Και εξηγούμεθα:

Αυτό που βλέπουμε στο βίντεο είναι μέρος μιας παράστασης. Στη Βαρσοβία υπάρχει φεστιβάλ με την ονομασία “Nowi Warszawiacy” (New Varsovians). Η γοργόνα είναι το σύμβολο της Βαρσοβίας, οπότε οι διοργανωτές του φεστιβάλ αποφάσισαν να κάνουν αυτή την παράσταση για να προσελκύσoyn μεγαλύτερο ενδιαφέρον των ανθρώπων.

Real Mermaid Found Next to A River In Poland DEBUNKED as part of the play Nowi Warszawiacy

diadrastika.com

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.