Το Ελιξήριο που Καθαρίζει τους Πνεύμονες με 4 υλικά για Καπνιστές και Μη

[30/12/2015 - 11:00]

Το Ελιξήριο που Καθαρίζει τους Πνεύμονες με 4 υλικά για Καπνιστές και Μη

Αν καπνίζετε περισσότερα από 5 χρόνια, τότε σίγουρα έχετε περάσει περισσότερες από μία φορές τον κλασσικό βήχα. Κανονικά, το καλύτερο είναι να το κόψετε, αλλά αν δεν μπορείτε, φροντίστε τουλάχιστον να καταναλώνετε τα παρακάτω τρόφιμα αλλά και το παρακάτω ρόφημα!

Σκόρδο και κρεμμύδι

Ήδη γνωρίζετε τα πολλαπλά οφέλη του σκόρδου και του κρεμμυδιού. Έχουν αντικαρκινική δράση και συμβάλλουν στην αποφυγή πολλών ασθενειών. Το κρεμμύδι, συγκεκριμένα, είναι αποτελεσματικόκαι στην πρόληψη διάφορων αναπνευστικών λοιμώξεων.

Ginger

Το αρχαίο ανατολιτικο μπαχαρικό είναι γνωστό για τις θαυματουργές θεραπευτικές του ιδιότητες. Το τζίντζερ συμβάλει επίσης στην απομάκρυνση των στρωμάτων των παραγώγων του καπνού από τα πνευμόνια.

Κουρκουμάς

Αυτό το απίστευτο κίτρινο μπαχαρικό είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μεταλικά στοιχεία και περιέχει ωμέγα-3. Έχει αντιιική δράση, αντιβακτηριακή και αντικαρκινική οπότε ειναι απαραίτητο στην καθημερινή διατροφή.

Συνταγή για ρόφημα που καθαρίζει τους πνεύμονες:

Συστατικά:

  • 400 gr κρεμμύδι
  • 1 l νερό
  • 400 g μαύρης ζάχαρης
  • 2 κουταλιές της σούπας κουρκουμά
  • Καθαρισμένη μικρή ρίζα τζίντζερ

Προετοιμασία:

Ζεσταίνετε το νερό και τη ζάχαρη μέχρι να βράσουν. Προσθέτετε το κρεμμύδι καθαρισμένο και κομμένο στα 4 και το τζίντζερ. Ρίξτε τον κουρκουμά και ανακατέψτε μέχρι να μειωθεί η ποσότητα στο μισό, στραγγίξτε και βάλτε το μείγμα σε ένα βάζο. Όταν κρυώσει τελείως βάλτε το στο ψυγείο.

Πάρτε δύο κουταλιές μόλις ξυπνήσετε το πρωί και δύο το βράδυ μετά το δείπνο!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να Διαβάστε επίσης:

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

athensmagazine.gr

Διαβάστε τη συνέχεια

loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ